Knedle z truskawkami. My Polacy uwielbiamy zajadać się knedlami i nic dziwnego, przecież są bardzo smaczne. Truskawki otoczone pysznym, ciągnącym się ciastem , ugotowane, a następnie polane
Zdrowy Styl JoannyPrzepis na te przepyszne ciasteczka pochodzi z książki Aleksandry Seghi "Słodkie pieczone kasztany". Wszyscy wielbiciele pierożków ravioli będą zachwyceni, choć nie jest to wersja
Moje Małe Czarowaniemałych oczkach *** *** Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt, przetarty czosnek, płaską łyżeczkę soli oraz dużą szczyptę pieprzu *** *** Dodajemy starty ser i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** W tak powstałym cieście moczymy mięso i całość odstawiamy na około 1 godzinę *** *** Po tym czasie kotlety obtaczamy w bułce tartej *** *** Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z dwóch stron na rumiany kolor *** *** Kotleciki podajemy z dowolnymi(...)surówką, z bułką w formie burgerów albo z ryżem jak u mnie. Przepis na moje risotto z warzywami znajdziecie TUTAJ (klik) *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kotlety serowo-czosnkowe pochodzi z serwisu
Blog z ApetytemPodczas tak dużych upałów powinniśmy powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość płynów. Lemoniada z rozmarynem to może być świetny zamiennik dla zwykłem wody mineralnej. Lemoniadę przygotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Babeczki z mango i kokosową nutą. Dziś polecam Wam przepis na pyszne babeczki nadziane pulpą z mango. Ciasto ma delikatnie kokosowy smak, który uzyskacie dodając do
Słodkie okruszkizajmie nam dużo czasu. Ja użyłam zwykłego pieprzu, ale teściowa dodała pieprz ziołowy, więc to wasz wybór. Bardzo polecam do spróbowania. Drukuj Surówka z kapusty pekińskiej i pora Szybka do zrobienia surówka o oryginalnym smaku. Składniki 6 liści kapusty pekińskiej 1/2 średniego pora Sos 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu szczypta soli, cukru i pieprzu Wykonanie Por i kapustę myjemy(...)Warzywa wrzucamy do miski. Składniki sosu mieszamy i doprawiamy według uznania. Warzywa mieszamy z sosem Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i pora pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupodgrzać go i usmażyć testowo jedną oponkę. Z przepisu wychodzi w zależności od grubości wałkowania i wielkości oponek, ale ok. 20 sztuk. Drukuj Puszyste oponki twarogowe Pyszne, proste i szybkie do zrobienia oponki z serem białym, bez drożdży. Składniki 250 g sera białego dałam tłusty 250 g mąki pszennej 2 żółtka 1,5 łyżeczki sody 1/3 szkl cukru 1 łyżka(...)gęstej śmietany dałam 18% tłuszcz do smażenia Wykonanie Ser mielimy lub rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków mąkę z sodą przesiewamy do miski. Do mąki dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Za mnie zrobił to robot Stolnicę posypujemy delikatnie mąką i rozwałkowujemy ciasto. W oryginale jest grubość 1-1,5 cm, u mnie 0,5 cm. Wykrawamy szklanką kółka, w środku wykrawamy
Mieszam w Garnkuczasów dzieciństwa, pyszne, słodkie, chrupiące, kojarzą nam się także z jabłkami i ich zapachem. Ponieważ najpyszniejsze racuchy to te z dodatkiem w środku jabłek. Ekspresowe danie, idealne na szybki obiad, a także pożywną kolację. Dziś klasyczny przepis na niezawodne i pachnące racuchy z jabłkami. Ostatnio media jak i różne programy pokazują całkiem nowatorskie i dość ekskluzywne warianty racuchów(...)klasykę, bo to ona zawsze zwycięża smakiem i aromatem. Pamiętajmy też o paru trikach doświadczonych kucharek na pyszne racuchy: do rozczynu należy dodać 2 łyżki mąki, a mąkę do ciasta należy przesiać, wtedy racuchy będą pulchniejsze, jabłka albo kroimy w kostkę albo ścieramy na tarce z dużymi oczkami, Oczywiście jak zawsze czekamy na Wasze komentarze, jak smakowały racuchy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneusmażyć testowo jedną oponkę. Z przepisu wychodzi w zależności od grubości wałkowania i wielkości oponek, ale ok. 20 sztuk. Print Recipe Puszyste oponki twarogowe Pyszne, proste i szybkie do zrobienia oponki z serem białym, bez drożdży. Ingredients 250 g sera białego dałam tłusty 250 g mąki pszennej 2 żółtka 1,5 łyżeczki sody 1/3 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego(...)gęstej śmietany dałam 18% tłuszcz do smażenia Instructions Ser mielimy lub rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków mąkę z sodą przesiewamy do miski. Do mąki dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Za mnie zrobił to robot Stolnicę posypujemy delikatnie mąką i rozwałkowujemy ciasto. W oryginale jest grubość 1-1,5 cm, u mnie 0,5 cm. Wykrawamy szklanką kółka, w środku wykrawamy
Mieszam w GarnkuPRZYGOTOWANIE Mąkę i przyprawę do pierników mieszamy na stolnicy. Robimy wgłębienie i dodajemy miód, masło,jajko i sodę. Zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Wałkujemy kawałki ciasta na cienkie placki. Wykrawamy foremkami dowolne kształty. Pieczemy ok. 10-12 min w piekarniku nagrzanym do 160-180 stopni. Kiedy pierniczki wystygną możemy je dekorować. Z TYCH PROPORCJI WYCHODZI(...)PIERNICZKÓW. My dekorujemy własnoręcznie zrobionym lukrem, posypkami czekoladowymi, kokosowymi, migdałami itp. Gotowe pierniki wkładamy do metalowej puszki wraz z kilkoma kawałkami jabłka (które wymieniamy co kilka dni). Wtedy pierniczki szybko robią się miękkie - parę dni i gotowe !!! Jeśli włożymy dużo jabłek - zmiękną nawet w 1 dzień :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia
Moje Kuchenne RewelacjeSzybkie w przygotowaniu, chrupiące ciasteczka w cętki to nie tylko fajny pomysł na odrobinę słodkości dla najmłodszych, ale również smakowity słodki kąsek do kawy dla dorosłych. Składniki: 260g mąki pszennej 130g masła 135g cukru 1 jajko 3 łyżeczki kakao szczypta soli olej Wykonanie: 1. Masło z cukrem i jajkiem utrzeć na puszystą masę, przełożyć na stolnicę, dodać mąkę i zagnieść(...)rękoma na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części, jedną odłożyć na bok, a drugą podzielić jeszcze raz na dwie części. Do jednej części ciasta dodać 1 łyżeczkę kakao, dokładnie wyrobić aż ciasto będzie jednolite, a do drugiej części ciasta dodać 2 łyżeczki kakao i również wyrobić na jednolite ciasto. 2. Każdą z części ciasta podzielić
Szalona Kuchnia EwelinyPodobno w lasach jeszcze grzyby są, u mnie nie było ale kanie rosły przy leśnej drodze. Skorzystałam z okazji i pyszny obiad na stole wylądował. Polecam
Moje Małe CzarowanieBardzo kruche, i bardzo smaczne. Nie wymagają wielkich umiejętności kulinarnych, ani wyszukanych składników. Z podanej porcji wychodzi ich sporo, ale uwierzcie mi niesamowicie szybko znikają z talerza 😉 Składniki : 4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki jasnego piwa 3 łyżki cukru pudru 1 mały cukier waniliowy 250 g zimnego masła powidła Wykonanie: Na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier i cukier waniliowy(...)masła (lub starte na tarce) i całość siekamy nożem dolewając piwo. Wyrobione c iasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i kroimy na małe kwadraty. Na środek każdego nakładamy powidła, i składamy 2 przeciwne rogi do środka lekko je dociskając. Pieczemy na złoty kolor ok. 20 minut
Walijskie Pichcenie