szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1387/2080)

Racuchy z jabłkami 150

czasów dzieciństwa, pyszne, słodkie, chrupiące, kojarzą nam się także z jabłkami i ich zapachem. Ponieważ najpyszniejsze racuchy to te z dodatkiem w środku jabłek. Ekspresowe danie, idealne na szybki obiad, a także pożywną kolację. Dziś klasyczny przepis na niezawodne i pachnące racuchy z jabłkami. Ostatnio media jak i różne programy pokazują całkiem nowatorskie i dość ekskluzywne warianty racuchów(...)klasykę, bo to ona zawsze zwycięża smakiem i aromatem. Pamiętajmy też o paru trikach doświadczonych kucharek na pyszne racuchy: do rozczynu należy dodać 2 łyżki mąki, a mąkę do ciasta należy przesiać, wtedy racuchy będą pulchniejsze, jabłka albo kroimy w kostkę albo ścieramy na tarce z dużymi oczkami, Oczywiście jak zawsze czekamy na Wasze komentarze, jak smakowały racuchy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Puszyste, pyszne twarogowe oponki 175

usmażyć testowo jedną oponkę. Z przepisu wychodzi w zależności od grubości wałkowania i wielkości oponek, ale ok. 20 sztuk. Print Recipe Puszyste oponki twarogowe Pyszne, proste i szybkie do zrobienia oponki z serem białym, bez drożdży. Ingredients 250 g sera białego dałam tłusty 250 g mąki pszennej 2 żółtka 1,5 łyżeczki sody 1/3 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego(...)gęstej śmietany dałam 18% tłuszcz do smażenia Instructions Ser mielimy lub rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków mąkę z sodą przesiewamy do miski. Do mąki dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Za mnie zrobił to robot Stolnicę posypujemy delikatnie mąką i rozwałkowujemy ciasto. W oryginale jest grubość 1-1,5 cm, u mnie 0,5 cm. Wykrawamy szklanką kółka, w środku wykrawamy

Mieszam w Garnku
Pierniczki z miodem (bez cukru) 213

PRZYGOTOWANIE Mąkę i przyprawę do pierników mieszamy na stolnicy. Robimy wgłębienie i dodajemy miód, masło,jajko i sodę.  Zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Wałkujemy kawałki ciasta na cienkie placki.  Wykrawamy foremkami dowolne kształty. Pieczemy ok. 10-12 min w piekarniku nagrzanym do 160-180 stopni. Kiedy pierniczki wystygną możemy je dekorować.  Z TYCH PROPORCJI WYCHODZI(...)PIERNICZKÓW. My dekorujemy własnoręcznie zrobionym lukrem, posypkami czekoladowymi, kokosowymi, migdałami itp. Gotowe pierniki wkładamy do metalowej puszki wraz z kilkoma kawałkami jabłka (które wymieniamy co kilka dni). Wtedy pierniczki szybko robią się miękkie - parę dni i gotowe !!! Jeśli włożymy dużo jabłek - zmiękną nawet w 1 dzień :)  Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasteczka lamparty 122

Szybkie w przygotowaniu, chrupiące ciasteczka w cętki to nie tylko fajny pomysł na odrobinę słodkości dla najmłodszych, ale również smakowity słodki kąsek do kawy dla dorosłych. Składniki: 260g mąki pszennej 130g masła 135g cukru 1 jajko 3 łyżeczki kakao szczypta soli olej Wykonanie: 1. Masło z cukrem i jajkiem utrzeć na puszystą masę, przełożyć na stolnicę, dodać mąkę i zagnieść(...)rękoma na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części, jedną odłożyć na bok, a drugą podzielić jeszcze raz na dwie części.  Do jednej części ciasta dodać 1 łyżeczkę kakao, dokładnie wyrobić aż ciasto będzie jednolite, a do drugiej części ciasta dodać 2 łyżeczki kakao i również wyrobić na jednolite ciasto. 2. Każdą z części ciasta podzielić

Szalona Kuchnia Eweliny
Kapelusze kani w cieście 114

Podobno w lasach jeszcze grzyby są, u mnie nie było ale kanie rosły przy leśnej drodze. Skorzystałam z okazji i pyszny obiad na stole wylądował. Polecam

Moje Małe Czarowanie
CIASTECZKA KOPERTY Z POWIDŁAMI (NA PIWIE) 159

Bardzo kruche, i bardzo smaczne.  Nie wymagają wielkich umiejętności kulinarnych, ani wyszukanych składników. Z podanej porcji wychodzi ich sporo, ale uwierzcie mi niesamowicie szybko znikają z talerza 😉 Składniki : 4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki jasnego piwa 3 łyżki cukru pudru 1 mały cukier waniliowy 250 g zimnego masła powidła  Wykonanie: Na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier i cukier waniliowy(...)masła (lub starte na tarce) i całość  siekamy nożem dolewając piwo.   Wyrobione c iasto owijamy  folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i kroimy na małe  kwadraty.  Na środek każdego nakładamy powidła, i składamy 2 przeciwne rogi do środka lekko je dociskając. Pieczemy na złoty kolor ok. 20 minut

Walijskie Pichcenie
Przepis #134 Tort Kinder Country + I urodziny bloga! 341

pracę nad blogiem. Wcześniej pojawiały się na nim różne wpisy ale dokładnie o tym czasie w tamtym roku wzięłam się za to na serio. Ten rok minął tak szybko! Przez ten czas odwiedziło mnie ponad pół miliona osób! Dziękuję wszystkim, którzy poświecili chociażby chwilkę by zajrzeć do mnie a może i wypróbować któryś z przepisów...? Przez ten rok stworzyłam ponad(...)kilka z nich doczekało się nawet publikacji w gazecie! Gotowanie i pieczenie to moja pasja - to fascynujące jak z kilku składników można wyczarować pyszne i zdrowe dania oraz ciasta.   Aby uczcić pierwsze urodziny nie może zabraknąć tortu:) Dlatego przygotowałam tort podobny do batonika Kinder Country - bez białej mąki i białego cukru! Przepis znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze

Health-Fit-Life
Mazurek z bakaliami w waflu 160

Tego mazurka każdy może przygotować w domu, niezależnie od tego czy ma piekarnik. Jego przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil. Pamiętać jedynie trzeba o tym, aby wcześniej

PatiGotuje
Polewa lustrzana / Mirror Glaze 176

jest kilkakrotne przelewanie mikstury przez sitko aby usunąć " farfocle" i pęcherzyki powietrza. ( przy okazji studzimy polewę) Glazurę studzimy przed polaniem. Maksymalna temperatura to 33 stopnie. Pamiętamy, żeby dobrze schłodzić ciasto przed dekorowaniem go polewą mirror glaze. Notes Glazurę lustrzaną wylewamy na dobrze schłodzony deser lub tort musowy lub tort pokryty kremem innym niż mus upewniając się, że jego powierzchnia jest(...)wylać ją bezpośrednio na krem lub mus). Polewę zaczynamy wylewać na sam środek deseru, następnie zataczając kręgi wokół jego brzegów. Jeżeli w polewie będą widoczne pęcherzyki powietrza należy je szybko przebić patyczkiem. Po wylaniu polewy należy deser odstawić na kilka minut w temperaturze pokojowej, po czym schłodzić w lodówce przez około 2 - 3 godziny. Deser podajemy w ciągu 24 godzin

Rusty Fork
Zdrowy, białkowy sernik z sosem wiśniowym 231

Sernik dla tych co dbają o linię, nie znaczy to, że nie będzie dobry....   jest pyszny...delikatnie słodki, rozpływa się w ustach...migdały są przyjemnie

Wypieki Rene
Pełnoziarniste muffiny 139

Przepis na pełnoziarniste muffiny z orzechami brazylijskimi, ekologicznymi jabłuszkami i polewą czekoladową. Przepis jest prosty, a przede wszystkim muffinki są bardzo szybkie w przygotowaniu. Potrzebne będą (składniki na ok.16 muffinek): - 2 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej; - 1,5 łyżki oleju kokosowego; - 3 łyżki oleju rzepakowego; - 200g jogurtu naturalnego; - 1/2 szklanki ksylitolu/cukru; - 1 łyżeczka sody oczyszczonej; - 1/2 szklanki wody; - szczypta soli morskiej(...)łyżka malibu luk słodkiego likieru; - garść orzechów brazylijskich; - 1 jabłko; - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady i 1 łyżka oleju kokosowego do przygotowania polewy. Przygotowanie ciasta :   - do miski dodajemy wszystkie składniki czyli: mąkę pełnoziarnistą, oliwę, wodę, sodę oczyszczoną, cukier/ksylitol, sól, jogurt, likier i delikatnie mieszamy wszystko łyżką; - po połączeniu się składników ciasto powinno samo odchodzić z łyżki, czyli nie powinno być

MintTaste
Szybkie brioszki z malinami 539

około 40 minut, im cieplej tym szybciej. Po tym czasie dzielimy ciasto na 15 porcji. Każdą „spłaszczamy” w rękach i układamy na niej po kilka malin (nie żałowałam sobie ). Ciasto sklejamy (podobnie jak na pierogi) i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (sklejeniem do dołu). Sklejanie bułki – krok po kroku Bułeczki przygotowane do pieczenia Bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem(...)stopniach około 30 min (piekłam na dwa razy: 8 sztuk w dużej blasze oraz 7 w tortownicy o średnicy 25 cm). Bułki podane w misie ze Sklep10x.pl Szybkie bułeczki drożdżowe z malinami Bułki idealne na deser Bułki, maliny i drewniana misa Smacznego!!! Justyna

Relaxtime
Domowa chałka Panterka (Lampart) 243

zawijamy w rulonik. Ciasto bez kakao rozwałkowujemy tak by zmieściło się na nim ciasto zawinięte w rulonik, owijamy ciasto brązowe, ciastem bez kakao. Powtarzamy to dla wszystkich kuleczek ciasta. Następnie nasze trzy kolorowe rulony należy jeszcze bardziej rozwałkować, by podwoiły swoją długość i przeciąć je na pół. Łącznie powinno wyjść ich 14. Gotowe rulony ułożyć w foremce i odczekać godzinę(...)swoją objętość. Oo tym czasie wstawić do piekarnika na ok.30 minut w 180 st. Gotową upieczoną chałkę możesz polać polewą czekoladową. Ja niestety wpadłam na to zbyt późno, bo szybko zniknęła. Moje Własne Pozdrawiam

Mojewlasne.pl
Torcik truskawkowy – szybki, pyszny 129

dolny smarujemy pół masy, przykładamy drugi krążek, kolejne pół masy i przykrywamy wierzchem biszkoptu. Wkładam na chwilę do lodówki (na tacy od trortownicy z obręczą zapiętą w połowie ciasta) by masa stężała i wytrzymała ciężar galaretki i truskawek na wierzchu Przygotowuję galaretkę według instrukcji na opakowaniu. Dodatkowe truskawki kroję na pół (około 10 szt) Wyjmuję torcik z lodówki, układam truskawki(...)Żeby dodatkowo dać galaretce oparcie zapinam obręcz tortownicy tak by objęła wierzchnią warstwę biszkoptu i całą galaretkę. Chłodzę kilka godzin.   Ten torcik jest MEGA. Artykuł Torcik truskawkowy – szybki, pyszny pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl