szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1378/2080)

Kapusta po grecku do słoików na zimę 144

Kapusta po grecku - sałatka do słoików Sałatka z kapusty, papryki i marchewki w lekkiej zalewie to smak znany z wakacji na Bałkanach. Kapusta po grecku to

Korniszonki
Makaron chow mein z wołowiną 235

Czy wiecie jak zrobić w domu „danie chińskie”? Jeśli nie, to w tym wpisie znajdziecie podpowiedź… przygotujemy makaron chow mein z wołowiną . Przygotowanie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
DROŻDŻÓWKI Z NUTELLĄ 150

możecie posypać kruszonką lub wystudzone polać lukrem. Bułeczki dowolnie można faszerować. PRZYGOTOWANIE: Drożdże kruszę, wsypuję do większego kubka lub miseczki, dodaję 2 łyżki cukru oraz letnie mleko. Składniki łączę szybko i dokładnie rózgą kuchenną, odstawiam w ciepłe miejsce na 10-12 minut. Rozczyn po 12 minutach. W międzyczasie do sporej miski wsypuję przesianą mąkę, dodaję szczyptę soli, cukier puder oraz(...)wanilią. Mieszam. Gdy rozczyn z drożdży jest gotowy dodaję go do składników sypkich w misce, wlewam roztopione i przestygnięte masło oraz jajko. Całość zagniatam na gładkie i elastyczne ciasto. Odstawiam w ciepłe miejsce na 70 minut do wyrośnięcia, przykrywam ściereczką. Po tym czasie ciasto porcjuję, rozwałkowuję. Z ciasta wykrawam średniej wielkości kółka. W tym celu szykuję sobie miskę o średnicy

Zasmakuj Kuchni
Tarta z kremem śmietankowym i figami. Warsztaty #kulinarniemocni 126

Ziarenka wanilii wymieszaj wraz z mąką. Mąkę posiekaj z zimnym masłem, wymieszaj, dodaj dwukrotnie zmielony ser i żółtko. Wyrób na jednolite ciasto i odstaw do lodówki na około godzinę. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, przełóż z papierem do formy na tartę. Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 200 C. Spód odstaw do przestygnięcia. Figi umyj i pokrój na plasterki(...)misce umieść wszystkie składniki na krem śmietankowy. Ubij mikserem do powstania gęstego kremu. Na spód od tarty wyłóż krem śmietankowy, rozsmaruj go równomiernie. Następnie wyłóż figi. Ciesz się smakiem szybkiej w wykonaniu i pysznej tarty! Smacznego! A teraz chciałabym Wam napisać kilka słów o warsztatach. Kulinarnie Mocni to wspólna inicjatywa Federacji Polskich Banków Żywności i firmy McCormick, która jest właścicielem

Moja pasja smaku
Rogaliki ekspresowe 137

Skusiły mnie co prawda inne rogaliki,ale że nie nie miałam twarogu zrobiłam z innego przepisu.Proste i szybkie do zrobienia,a co najważniejsze smaczne, nawet na drugi dzień.Polecam. 20 g drożdży 250 g  gęstej śmietany 18%  1 kostka masła 400 g mąki [ u mnie wyszło ciut więcej] 1 jajko 2 łyżki cukru dowolne nadzienie [ u mnie krem(...)czekoladowy] Pokrojone na kawałki zimne masło utrzeć razem z cukrem w naczyniu thermomiksa  6 sek/obr. 6 .Dodać resztę składników na ciasto i wyrobić  3 min/ interwał. Wyłożyć ciasto na stolnicę i podzielić na 4 części. Następnie 1 część ciasta rozwałkować na okrąg i przekrawać po linii średnicy tworząc trójkąty. Na szeroką część trójkąta kłaść nadzienie i zwijać rogaliki.Tak

Moje domowe kucharzenie
Tarta z kremem śmietankowym i figami. Warsztaty #kulinarniemocni 140

Ziarenka wanilii wymieszaj wraz z mąką. Mąkę posiekaj z zimnym masłem, wymieszaj, dodaj dwukrotnie zmielony ser i żółtko. Wyrób na jednolite ciasto i odstaw do lodówki na około godzinę. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, przełóż z papierem do formy na tartę. Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 200 C. Spód odstaw do przestygnięcia. Figi umyj i pokrój na plasterki(...)misce umieść wszystkie składniki na krem śmietankowy. Ubij mikserem do powstania gęstego kremu. Na spód od tarty wyłóż krem śmietankowy, rozsmaruj go równomiernie. Następnie wyłóż figi. Ciesz się smakiem szybkiej w wykonaniu i pysznej tarty! Smacznego! A teraz chciałabym Wam napisać kilka słów o warsztatach. Kulinarnie Mocni to wspólna inicjatywa Federacji Polskich Banków Żywności i firmy McCormick, która jest właścicielem

Moja pasja smaku
Szarlotka z budyniem i kruszonką 109

jednej szklance mleka rozpuszczamy budyń ze słodzikiem, resztę gotujemy. Do gotującego się dolewamy budyń i mieszamy dokładnie. 4. Formę (32x26) wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy jedną część ciasta i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko uklepujemy spód. Wykładamy jabłka i wylewamy budyń (jeszcze ciepły, aby dobrze się rozsmarowywał). Ścieramy drugą połówkę jako kruszonkę i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy(...)minut w 180 stopniach. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  Zapraszam również po przepisy na inne moje szarlotki: PROSTA KRUCHA SZARLOTKA PIERNIKOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI SZYBKA SZARLOTKA Z BEZĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Szarlotka z budyniem i kruszonką 174

jednej szklance mleka rozpuszczamy budyń ze słodzikiem, resztę gotujemy. Do gotującego się dolewamy budyń i mieszamy dokładnie. 4. Formę (32x26) wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy jedną część ciasta i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko uklepujemy spód. Wykładamy jabłka i wylewamy budyń (jeszcze ciepły, aby dobrze się rozsmarowywał). Ścieramy drugą połówkę jako kruszonkę i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy(...)minut w 180 stopniach. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  Zapraszam również po przepisy na inne moje szarlotki: PROSTA KRUCHA SZARLOTKA PIERNIKOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI SZYBKA SZARLOTKA Z BEZĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Soczyste sznycle jogurtowe 124

plastry *** *** Każdego sznycla delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa *** *** Do miski przekładamy jogurt, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy oraz mąkę *** *** Wszystko dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite dość gęste ciasto *** *** Do ciasta wkładamy rozbite sznycle, mieszamy i całość odkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę (może być kilka godzin lub cała noc) *** *** Na 20 minut przed smażeniem kotlety wyjmujemy z lodówki. Mięso panierujemy(...)dwóch stron *** *** Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na rumiano *** *** Podajemy z frytkami lub ziemniaczkami i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
RACUSZKI SEROWE Z JABŁKAMI 114

Racuszki z jabłkami przygotowuje się szybko a smakują wybornie. Delikatne i puszyste, po prostu pyszne. SKłADNIKI :   2 i 3/4 szklanki mąki pszennej  2- 3 łyżki cukru 30 dkg drożdży 1 serek waniliowy 150 g 1 jajko 1 szklanka mleka 2 jabłka 1 łyżka soku z cytryny olej do smażenia(...)PRZYGOTOWANIE : Drożdże rozpuszczamy w części ciepłego mleka. Wlewamy do miski i dodajemy resztę składników. Wyrabiamy łopatką aż ciasto będzie jednolite i gładkie. Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta, mieszamy. Ciasto nakrywamy ściereczką i odkładamy do wyrośnięcia. Na patelnię wlewamy olej, nagrzewamy. Łyżką nabieramy porcję ciasta i smażymy małe racuszki, z jednej i drugiej

Kulinarne Fantazje Marioli
Maślane ciasteczka z czekoladą 195

Przepis przeleżał w zeszycie czekając na swoją kolej i się doczekał. Szybkie, przepyszne i maślane ciasteczka. Składniki: 200 g masła w temperaturze pokojowej 1 szkl cukru 1 jajko 2 i 1/2 szkl maki pszennej 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli 150 g czekolady  Przygotowanie: Masło ucieramy na puch dodajemy cukier i mieszamy do połączenia. Dodać jajko i jeszcze chwile(...)miksować. Mąkę wymieszać z solą i sodą, dodać do masy maślanej i zagnieść ciasto. Czekoladę posiekać na małe kawałki, dodać do ciasta i zagnieść.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce w odstępach. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (góra dół) i piec 13-15 minut. Upieczone ciastka

Motylkowa Kuchnia
Jagodowy deser chia 153

Prosty i szybki w przygotowaniu deser na bazie jogurtów jagodowych, mrożonych owoców oraz bitej śmietany. Lekko kwaśny spód, ale dzięki dodatkowi słodkiej bitej śmietany deser jest idealnie zbalansowany. Przygotowanie deseru zajmuje dosłownie 20 minut, więc jest to idealny deser, gdy goście mają nas zaskoczyć w naszym domu i nie mamy czasu na przygotowanie niczego innego. Jagodowy deser chia -- AleTorcik! - przepisy(...)pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Kruche ciasteczka z kaszy manny z suszonymi owocami (bez mąki) 134

pyszne oraz bardzo proste w przygotowaniu. Odrobinę różnią się od tych klasycznych z mąki pszennej, ale przyznam, że ich kruchość i smak niesamowicie kusi. W moim domu znikają bardzo szybko. Koniecznie sami przekonajcie się dlaczego! (około 9 sztuk) 1 szklanka kaszy manny (1 szklanka = 250 ml; około 200g) 75g masła 1/4 szklanki cukru pudru (około 60g) 1 jajko Dodatkowo(...)owoców (u mnie niesiarkowane morele , figi i rodzynki) Wszystkie składniki (oprócz suszonych owoców) dokładnie wymieszać (najlepiej dłonią) do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do masy wmieszać pokrojone owoce. Z ciasta uformować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć, a następnie z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez

Di gotuje
WYTRAWNE PTYSIE Z AWOKADO 156

możemy ptysi przygotować poza karnawałem. Masa jest delikatna ale zarazem charakterna dzięki fecie. Ptysie są zdrowsze niż te słodsze ponieważ Brak w nich cukru. Dodatkowo są szybkie i wygodne do pałaszowania.  Awokado ma wiele właściwości zdrowotnych. posiada mało cukrów prostych źródło omega 9 oraz omega 3 i 6 w odpowiedniej proporcji dla zdrowia organizmu obecność potasu reguluje ciśnienie(...)SKŁADNIKI: CIASTO: 1 szkl. mąki 1 szkl. wody 1/2 kostki masła 4 łyżki startego sera   4 jajka FARSZ: 2 awokado sok z połowy cytryny 1 op. sera feta 1 pęczek koperku 1 cebula ząbek czosnku

Kuchnia w oparach
JOGURTOWE CHRUŚCIKI / FAWORKI / CHRUSTY 765

były lekkie, chrupiące i takie kruche z małymi, uroczymy bąbelkami, które pod naciskiem ugryzienia pękały i w ustach się rozpływały. Obsypane grubo cukrem pudrem wyglądały obłędnie, ale bez zastanowienia szybko je zjadałam.  PRZEPIS mąka 2 szkl. + do podsypywania żółtka z 4 jaj cukier 1 łyżka sól 1 łyżka proszek do pieczenia 1/ 2 łyżeczki 3 łyżki spirytusu jogurt(...)olej do smażenia cukier puder do obsypania PRZEPIS: Mąkę przesiać z proszkiem i przesypać do misy miksera lub na stolnicę. Dodać żółtka, sól, cukier, jogurt i spirytus. Wyrobić ciasto. Jeśli ciasto wyjdzie rzadkie  dodać mąkę, jeżeli zbyt gęste zwilżyć kilkakrotnie wodą dłonie i zagnieść ponownie ciasto. Następnie ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować jak najcieniej na podsypanym

Kuchnia Paulettes