szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1378/2080)

Beza Pavlova ze śmietaną i musem z marakui 165

Nie wiem czy beza to dobry deser na lipiec, ale jak się ma ochotę na Pavlovą to jak mawia moja koleżanka: "kto bogatemu zabroni"

Moje Małe Czarowanie
Kawowa owsianka z malinami 125

Próbowaliście kiedyś zalać płatki owsiane kawą zamiast mleka lub wody? Od kiedy pierwszy raz spróbowałam tego sposobu, to absolutnie go pokochałam. Uwielbiam tą wersję zwłaszcza latem

Flymetothespoon
drożdżówki z malinami 227

Smak lata, smak wakacji. Wspaniałe drożdżówki z malinami, kruszonką i lukrem. Prosty przepis, błyskawiczne wykonanie. składniki: 2 1/2 szklanki mąki 8 g drożdży instant 2 łyżki

babka w formie
Szybka pasta z awokado 227

Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Prosty Sernik z Wiśniami i Kruszonką 172

Prosty Sernik z Wiśniami i Kruszonką – Dzisiaj zapraszam na kolejny pyszny sernik w Małej Cukierence. Tym razem z wiśniami i chrupiącą kruszonką. Jest bardzo wilgotny, kremowy

Mała Cukierenka
Pizza z salami i papryką – pizza jak z pizzerii 317

Pizza z salami i papryką – pizza jak z pizzerii Taka pizza, to u nas hit każdego spotkania. Pyszna, chrupiąca, duża pizza pełna ulubionych dodatków. Sekret

Słodkie okruszki
Serniczki jeżynowe z granolą 184

Lekkie mini serniczki jeżynowe ze zdrową domową granolą. Można je zabrać na wynos do pracy, na piknik. Chrupiąca granola o wiele lepiej mi smakuje niż ciasteczka

wesoła kuchnia
Tarta z czerwoną kapustą 142

  Super pyszna propozycja na wszelakie obiady. Możecie ją podać na ciepło, zimno. Całość wprost rozpływa się przy pierwszym kęsie! Do tego koniecznie czerwone wino albo

Szybko Tanio Smacznie
Bananowce bez pieczenia i "Hanka" 255

Uwielbiam banany w połączeniu ze smakiem kakao. Oba te smaki można zamknąć w waflach i uzyskać pyszny deser bez pieczenia :) Jeden z przepisów na moje bananowce

Weekendy w domu i ogrodzie
Kruche ciasteczka w odsłonie HaLLoWeeNoWej ;) 244

Wszyscy czasami mamy taki dzień, że chodzi za nami coś słodkiego ;) W zaspokojeniu tego wołania z pewnością pomogą nam małe, przepysznie pachnące kruche ciasteczka. Warto mieć

Tagebuch po polsku
Tarta na cieście francuskim z botwinką i fetą 201

Tym razem post ściśle kuchenny, poważny i smaczny. Bo ja to tak bez obiadu się uczyć? Nie wypada przecież... A i postępowanie cywilne jakoś lepiej idzie

Fiolka w kuchni
Szybkie koperty ze szpinakiem i fetą 1527

co tu dużo pisać-przepysznie  i do zrobienia w kilka minut-a znika jeszcze szybciej,idealna przekąska na imprezę albo lunch do pracy-polecam!!! SKŁADNIKI

Swojskie jedzonko
Pieczarki zapiekane z fasolką i jajkiem 225

Dzisiaj bardzo sycące śniadanie, można też zjeść jako lekką kolację. Nikt nam nie zabroni :) Ja uwielbiam takie połączenia, do tego kocham jajka w każdej odsłonie. Daje

Niezły Młynek
Sernik czarno - biały 226

Przepis na sernik czarno-biały pochodzi z książki Doroty Świątkowskiej "Moje wypieki". W oryginale autorka użyła ciasteczek Oreo, niestety nie udało mi się ich kupić, więc

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z rosą 141

ciasto, następnie włożyć do lodówki i chłodzić kolejne 30 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Spód sernika piec przez około 15 minut, aż ciasto się zarumieni. Pozostawić ciasto do ostudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa serowa Następnie należy przygotować masę serową . Masa ta będzie bardzo rzadka, wręcz płynna, tak ma być, nie jest to powód do zmartwienia. Najważniejsze jest(...)obrotach. Na koniec dodaj do masy cienką strużką olej, miksując tylko do połączenia składników. Masę należy miksować krótko, tylko do połączenia składników, gdyż zbyt długie miksowanie napowietrzy masę, która szybko urośnie, a potem niestety szybko upadnie. Masę przelej do blachy z podpieczonym spodem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C z ustawieniem góra – dół i piecz przez

To Musisz Wiedzieć
LEKSYKON MIODÓW 139

smaku, dlatego najlepiej sprawdzają się jako dodatek do deserów, sosów, napojów bezalkoholowych lub niektórych nalewek, czy likierów. Z kolei miody ciemne nadają się do korzennych chlebów, strucli i innych ciast, a także miodów pitnych oraz miodówek. Poniżej przedstawiam tabelę, która ma za zadanie pomóc wybrać, rozpoznać, który miód nie tylko wspaniale smakuje, ale też poprawi samopoczucie oraz przyniesie ulgę przy(...)śluzowej, żołądka i jelita, dlatego to świetny miód dla osób mających wrzody żołądka, nadkwasotę, czy często cierpiących na zgagę  i ułatwia trawienie. Z uwagi na dużą zawartość cukrów szybko wzmacnia organizm. Z tego powodu podaje się go przy wytężonym wysiłku fizycznym i w czasie rekonwalescencji. Ten rodzaj miodu bardzo dobrze sprawdza się do dodawania do sosów i sałatek. Bławatkowy

Ciastka - domowe słodkości