Nie wiem czy beza to dobry deser na lipiec, ale jak się ma ochotę na Pavlovą to jak mawia moja koleżanka: "kto bogatemu zabroni"
Moje Małe CzarowaniePróbowaliście kiedyś zalać płatki owsiane kawą zamiast mleka lub wody? Od kiedy pierwszy raz spróbowałam tego sposobu, to absolutnie go pokochałam. Uwielbiam tą wersję zwłaszcza latem
FlymetothespoonSmak lata, smak wakacji. Wspaniałe drożdżówki z malinami, kruszonką i lukrem. Prosty przepis, błyskawiczne wykonanie. składniki: 2 1/2 szklanki mąki 8 g drożdży instant 2 łyżki
babka w formieSzybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Prosty Sernik z Wiśniami i Kruszonką – Dzisiaj zapraszam na kolejny pyszny sernik w Małej Cukierence. Tym razem z wiśniami i chrupiącą kruszonką. Jest bardzo wilgotny, kremowy
Mała CukierenkaPizza z salami i papryką – pizza jak z pizzerii Taka pizza, to u nas hit każdego spotkania. Pyszna, chrupiąca, duża pizza pełna ulubionych dodatków. Sekret
Słodkie okruszkiLekkie mini serniczki jeżynowe ze zdrową domową granolą. Można je zabrać na wynos do pracy, na piknik. Chrupiąca granola o wiele lepiej mi smakuje niż ciasteczka
wesoła kuchniaSuper pyszna propozycja na wszelakie obiady. Możecie ją podać na ciepło, zimno. Całość wprost rozpływa się przy pierwszym kęsie! Do tego koniecznie czerwone wino albo
Szybko Tanio SmacznieUwielbiam banany w połączeniu ze smakiem kakao. Oba te smaki można zamknąć w waflach i uzyskać pyszny deser bez pieczenia :) Jeden z przepisów na moje bananowce
Weekendy w domu i ogrodzieWszyscy czasami mamy taki dzień, że chodzi za nami coś słodkiego ;) W zaspokojeniu tego wołania z pewnością pomogą nam małe, przepysznie pachnące kruche ciasteczka. Warto mieć
Tagebuch po polskuTym razem post ściśle kuchenny, poważny i smaczny. Bo ja to tak bez obiadu się uczyć? Nie wypada przecież... A i postępowanie cywilne jakoś lepiej idzie
Fiolka w kuchnico tu dużo pisać-przepysznie i do zrobienia w kilka minut-a znika jeszcze szybciej,idealna przekąska na imprezę albo lunch do pracy-polecam!!! SKŁADNIKI
Swojskie jedzonkoDzisiaj bardzo sycące śniadanie, można też zjeść jako lekką kolację. Nikt nam nie zabroni :) Ja uwielbiam takie połączenia, do tego kocham jajka w każdej odsłonie. Daje
Niezły MłynekPrzepis na sernik czarno-biały pochodzi z książki Doroty Świątkowskiej "Moje wypieki". W oryginale autorka użyła ciasteczek Oreo, niestety nie udało mi się ich kupić, więc
Kulinarne przygody Gatityciasto, następnie włożyć do lodówki i chłodzić kolejne 30 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Spód sernika piec przez około 15 minut, aż ciasto się zarumieni. Pozostawić ciasto do ostudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa serowa Następnie należy przygotować masę serową . Masa ta będzie bardzo rzadka, wręcz płynna, tak ma być, nie jest to powód do zmartwienia. Najważniejsze jest(...)obrotach. Na koniec dodaj do masy cienką strużką olej, miksując tylko do połączenia składników. Masę należy miksować krótko, tylko do połączenia składników, gdyż zbyt długie miksowanie napowietrzy masę, która szybko urośnie, a potem niestety szybko upadnie. Masę przelej do blachy z podpieczonym spodem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C z ustawieniem góra – dół i piecz przez
To Musisz Wiedziećsmaku, dlatego najlepiej sprawdzają się jako dodatek do deserów, sosów, napojów bezalkoholowych lub niektórych nalewek, czy likierów. Z kolei miody ciemne nadają się do korzennych chlebów, strucli i innych ciast, a także miodów pitnych oraz miodówek. Poniżej przedstawiam tabelę, która ma za zadanie pomóc wybrać, rozpoznać, który miód nie tylko wspaniale smakuje, ale też poprawi samopoczucie oraz przyniesie ulgę przy(...)śluzowej, żołądka i jelita, dlatego to świetny miód dla osób mających wrzody żołądka, nadkwasotę, czy często cierpiących na zgagę i ułatwia trawienie. Z uwagi na dużą zawartość cukrów szybko wzmacnia organizm. Z tego powodu podaje się go przy wytężonym wysiłku fizycznym i w czasie rekonwalescencji. Ten rodzaj miodu bardzo dobrze sprawdza się do dodawania do sosów i sałatek. Bławatkowy
Ciastka - domowe słodkości