szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:77/536)

Bułki hamburgerowe w 30 minut 89

najlepsze ciasta nie trzeba długo zagniatać, ani odstawiać do wyrośnięcia. I tak jest elastyczne i sprężyste, a w piecu ładnie pęcznieje. Czas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 8 bułek Bułki do hamburgerów domowego wypieku z mąki pełnoziarnistej, bez grama chemii Bułeczki do hamburgerów, mięciutkie, słodkie i… nafaszerowane chemią. Niestety, tak często jest w przypadku bułek sprzedawanych(...)warto sobie odpuścić takie pieczywo i samemu zrobić bułeczki do hamburgerów. Mamy dla Was super prosty i bardzo szybki przepis na zrobienie bułeczek. Ciasta nie trzeba długo zagniatać, ani odstawiać do wyrośnięcia na długi czas. Wystarczy 10 minut. Tyle samo trwa pieczenie bułeczek. Ciasto można zrobić w mąki pełnoziarnistej, wtedy będzie zdrowsze. Do bułeczek polecamy Wam hamburgery z soczewicy

Niedzielny kucharz
Kruche ciasto z czerwonymi porzeczkami i kokosem 376

pudrem i proszkiem do pieczenia. Posiekać z zimnym masłem, a następnie dodać żółtka i szybko zagnieść. Formę o wymiarach 23 x 32 cm wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Większą część ciasta 2/3 rozwałkować i wyłożyć na dno formy. Schłodzić w lodówce przez ok 30 minut. Pozostałą część ciasta włożyć do zamrażarki. Schłodzone ciasto w formie wstawić do piekarnika(...)mikser na najwyższych obrotach i dodawać porcjami cukier. Miksować, aż cukier się rozpuści. Pod koniec wsypać mąkę ziemniaczaną. Wiórki kokosowe wmieszać za pomocą łopatki. Bezę najlepiej zacząć ubijać w momencie, kiedy ciasto kruche się piecze. Na podpieczone ciasto kruche wysypać porzeczki z budyniem. Wyłożyć bezę kokosową, wyrównać i zetrzeć zmrożone ciasto kruche. Wstawić do piekarnika rozgrzanego

https:KKuchniaMniam
OMLET ZE SZPARAGAMI I POMIDORKAMI 112

Omlet śniadaniowy na słono z zielonymi szparagami i pomidorkami koktajlowymi to pomysł na szybkie i lekkie śniadanie. A do tego pyszne i zdrowe! Taka śniadanie jest

Kuchnia MagdaLeny
UNIWERSALNY SOS PIECZARKOWY 150

Sos pieczarkowy w wersji bezglutenowej, przygotowany na bulionie, z dodatkiem śmietanki kremówki, zagęszczony mąką ryżową. To szybki i tani w przygotowaniu dodatek do wielu dań. Jest

Kuchnia MagdaLeny
Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku 195

Gordona Ramsaya Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Chrupiące frytki z cukinii z piekarnika Pyszna sałatka jajeczna Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki

karmelowy
Sernik z rosą 502

szybko zagnieść gładkie ciasto, uformować je w kulę i odłożyć do lodówki. – Dużą blaszkę do pieczenia ( 25×40 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. – Ciasto pokroić nożem na plasterki i rozłożyć je na spodzie blaszki, po czym docisnąć palcami na gładko. – Nakłuć widelcem i piec(...)delikatnie wylać ją na podpieczony spód i wstawić z powrotem do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. – Piec 45 minut, wyjąć z piekarnika aby położyć na wierzch bezę i zmniejszyć temperaturę na 150 st. C. Beza – 10 minut przed końcem pieczenia sernika zacząć przygotowywać bezę. – Białka

To co kocham
Delicja z wiśniami (bez pieczenia) 595

Cudownie rozpływające się w ustach ciasto na biszkoptach. Z delikatnym jak chmurka kremem i dodatkiem kwaskowatych wiśni to przepyszne połączenie smaków.  Robi się je bardzo

Smakołyki Asi
Kruchy placek morelowo budyniowy 152

świeżych moreli - 3 budynie waniliowe bez cukru - 4 łyżki cukru - 900ml mleka   Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonką. Dodajemy żółtka, śmietanę i łyżkę lodowatej wody. Szybko wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na 2 części, wkładamy do woreczków

mojewypiekiinietylko
Ciasto ze śliwkami. 155

wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodajemy pokrojone w kostkę masło, dokładnie siekamy, aż otrzymamy drobniutką kruszonkę, następnie dodajemy jajka, mieszamy nożem, a następnie szybko zagniatamy gładkie ciasto, chłodzimy co najmniej 60 minut.      Przygotowujemy nadzienie. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy śliwki, cukier i cukier waniliowy, cynamon i gotujemy bez przykrycia, aż śliwki się(...)ognia, dodajemy dżem, kaszę manną, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.      Schłodzone ciasto dzielimy na pół. Jedną część wałkujemy i wykładamy nią blachę, nakłuwamy widelcem i pieczemy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. Na podpieczone ciasto wykładamy nadzienie, a na wierzch ścieramy resztę ciasta. Pieczemy kolejne 25 minut, aż się zarumieni. Upieczone ciasto

Rozpustne gotowanie
Kruche ciasto z winogronami 186

wiem swoje;) Jeśli nie lubicie zbyt słodkich ciast, delikatnie zmniejszcie ilość cukru. Ciasto: 400 g mąki pszennej 250 g masła 150 g cukru pudru (proponuję minimalnie zmniejszyć ilość) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego (16g) 8 żółtek Beza: 8 białek 300 g cukru (proponuję minimalnie zmniejszyć ilość) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g płatków migdałowych Masa(...)szybko wyrabiamy ciasto. Dzielimy na dwie części, zawijamy je w folię lub przekładamy do woreczków i odstawiamy na około 30 minut do lodówki. Dwie blaszki (21x32cm) wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto kroimy na cienkie plasterki i wykładamy nimi dno blaszek (pomagamy sobie ręką oprószoną mąką – dzięki temu ciasto nie będzie lepić się do rąk). Ciasto nabijamy

Smaki Na Talerzu
Truskawkowa chmurka 4065

papierze do pieczenie odrysować formę o wymiarach 23x33cm, a w jej zakresie rozsmarować pianę z białek, wyrównać i posypać wierzch płatkami migdałów. Piec bezę w temperaturze 140 st.C przez około 60 minut aż beza będzie dobrze wypieczona. Pozostawić bezę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, najlepiej na całą noc, by odpowiednio się wysuszyła. Przygotować spód z kruchego ciasta (można dzień(...)kruchy spód szybko zagnieść na jednolite ciasto, włożyć do woreczka, a następnie schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Blaszkę (o wymiarach 23x33cm) posmarować masłem (lub innym tłuszczem) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć spód ciastem. Blaszkę wraz z ciastem ponownie schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Ponakłuwać ciasto widelcem. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C i piec kruchy spód

Kulinarne Przeboje
Szarlotka z kisielem bez pieczenia 132

Do przygotowania tej szarlotki potrzeba mam niewiele składników i niewiele czasu. Przepis jest banalnie prosty, czym wzbudził moje zaciekawienie- nie żebym bała się trudnych przepisów ale

Pieguskowa Kuchnia
1539. Deser jogurtowy z dodatkami 173

Brak chęci  na robienie jakiegoś ciasta....a domownicy domagają się słodkości ..i tak oto jest prosty i szybki deserek..Wystarczy jogurt owocowy lub naturalny - w

Moje domowe kucharzenie
Pleśniak 233

cudowną słodką bezą na górze. Tak naprawdę każdy ma na niego własny patent. Jedno jest pewno jak szybko się go robi tak szybko znika:) SKŁADNIKI : 200 g masła 5 jajek (białka osobno będą ubite) 3 szklanki mąki krupczatki (można dodać zwykła mąkę pszenną ) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  2/3 szklanki cukru (jeżeli lubimy, aby ciasto kruche było

Basia w kuchni