Szybkie ciasto czekoladowe ciasto bez miksera w 10 minut. Szybkie ciasto czekoladowe z owocami to chyba najprostsze ciasto jakie ostatnio upiekłam. Ten przepis jest po prostu idealny dla tych, którzy nie potrafią albo nie lubią piec, a służby się jeszcze nie dorobili. Nie będzie Ci potrzebny żaden wypasiony sprzęt ani nawet zwykły mikser, wystarczą miska, łyżka albo rózga
Cztery FajeryBardzo lubię ciasta bez pieczenia, przekładane ciastkami, różnymi kremami, masą kajmakową czy czekoladą. Takie, które mają wiele warstw i pięknie wyglądają po rozkrojeniu. Są one z reguły dość słodkie, ale mi to nie przeszkadza. Tym razem postanowiłam zrobić właśnie jedno z tych ciast. Postawiłam na snikersa bez pieczenia, czyli ciasto na herbatnikach kakaowych i krakersach(...)kremem mlecznym z mleka w proszku, z masą kajmakową, orzeszkami ziemnymi i czekoladą. Ciasto jest naprawdę pyszne i robi się je bardzo szybko, mimo iż jest złożone z wielu warstw. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 36szt. kakaowych herbatników ok. 36szt. krakersów solonych 1 puszka masy kajmakowej (użyłam orzechowej) 250g mleka w proszku 3/4 kostki masła 0,5szkl. cukru
Waniliowe ImprowizacjeEkspresowe pierniczki bez pieczenia? To możliwe i w dodatku pyszne rozwiązanie dla zabieganych. Chociaż nie tylko dla nich :) My bardzo lubimy przygotowywać szybkie pralinki
Mienta bloghakiem lub malaksera zagniatamy ciasto z dwóch szklanek mąki, łyżeczki proszku do pieczenia, pół szklanki cukru pudru, cukru z wanilią, jajka, żółtka i posiekanego masła. Ciasto dość szybko się połączy. Jeśli lubimy – możemy dodać rodzynki lub inne suszone owoce. Ja lubię je bez dodatków. Dzielimy na dwie części, spłaszczamy i chowamy na 20-30 minut do lodówki
Poezja smakuzażyczył sobie mój starszy syn na swoje urodziny. Był bardzo smaczny i szybko znikał. Krem puszysty i delikatny. Ja posypałam orzeszkami w czekoladzie, ale można zastąpić je rodzynkami lub inną posypką. W zakładce Ciasta znajdziecie również inne przepisy na wypieki oraz na ciasta bez pieczenia. Biszkopt kakaowy (tortownica 24cm) 6 jajek rozm L 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki
O kuchni z uczuciemTen placek jest efektem przypadku Powstał ponieważ w lodówce znalazłam resztkę śmietanki kremówki i truskawki. Zastanawiałam się co przygotować i tak oto powstało to ciasto. Jest
PatiGotujelubicie słodsze dodajcie więcej słodkich dodatków szczypta soli łyżka proszku do pieczenia olej do smażenia - można też bez dodatku tłuszczu usmażyć na patelni do naleśników Przygotowanie: W misce mieszamy wszystkie składniki, świetnie sprawdza się ręczna trzepaczka, ciasto ma być bez grudek - łatwe? Łatwe i szybkie! Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju, czekamy
Zasmakuj Kuchniczekolada do oblania całych ciasteczek Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto połączcie i szybko zagniećcie ciasto (jak wcześniej dodałam będzie bardzo klejące). Obwińcie ciasto folią i włóżcie do lodówki na co najmniej pół godziny. Piekarnik nagrzejcie do 180 st bez termoobiegu. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia. Ze schłodzonego ciasta formujcie kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczcie jest dłonią lub spodem
OliveandThymemuffinki z chrupiącą skorupką na wierzchu i orzechami włoskimi w środku. Super szybkie do zrobienia, ładnie wyrastają i długo zachowują świeżość. Ciasta wychodzi dużo i jest dosyć rzadkie, dzięki czemu do jednej papilotki nakładamy nawet 4-5 łyżek masy. Jednak bez obaw, podczas pieczenia ciasto nie wypływa z formy, lecz mocno rośnie w górę. Dzięki temu
cool and mintyWeekend a więc pewnie wielu z was będzie piekło coś słodkiego. Bo weekend bez domowego ciasta czy babeczek to weekend stracony. Ale co zrobić, gdy mamy ochotę ale zdrowie ogranicza korzystanie nam ze słodkich wypieków? Mozna upiec bezglutenowe muffinki. Szybkie, proste i pyszne. Z dodatkiem masła orzechowego idealna, weekendowa, słodka przekąska. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikKolejne ciasto z serii "bez pieczenia". Tym razem sernik w nieco innym wydaniu, ale równie pyszny co tradycyjny. Przekładany herbatnikami, polany polewą czekoladową, znakomity do kawki czy popołudniowej herbatki. No i oczywiście bardzo szybki do przygotowania! 1 kg sera (twaróg podwójnie zmielony - u mnie posiekany w malakserze) 4 jajka 1 szklanka mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniedżem, a na dżem białka ubite na sztywno z dodatkiem kiślu, piec 20 minut. Na ciasto bez piany wyłożyć uprzednio przygotowany krem karpatka (wg instrukcji na opakowaniu) a na to wyłożyć ciasto z dżemem i pianą. Jest to porcja na dużą blachę, ciasto bardzo szybkie i łatwe, a smak jest niebiański
Pychotkaaakażdą rozwałkować na papierze do pieczenia na placki wielkości mniej więcej dużej blaszki (ciasto bedzie bardzo cienkie, należy wałkować je szybko, bo ciasto twardnieje i coraz cieżej będzie na nim pracować). Piec placki kilka minut w 180*C aż będą brązowe. Krem: Budyń ugotować na mleku, według przepisu na opakowaniu ( bez dodatku cukru, bo masa byłaby zbyt
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabudyniu śmietankowego bez cukru duży (około 400 g) jogurt naturalny (bez 3 łyżek, które dodajemy do ciasta) 250 g wiśni Przygotowanie ciasta: Drylujemy wiśnie. Mąkę, cukier waniliowy, cukier i proszek do pieczenia wsypujemy do miski, dodajemy pokrojoną w kostki margarynę i całość szybko rozcieramy w rękach. Dodajemy jogurt oraz 3 żółtka i krótko wyrabiamy na jednolitą masę
Smak mojego domuskładniki dokładnie wymieszać ze sobą. Na koniec dodajemy rodzynki. Foremki napełnić do połowy ciastem. Piekarnik ustawić na 180 stopni Celsjusza (bez termoobiegu). Babeczki piec 15-17 minut. Gdy babeczki już będą gotowe, należy je odstawić, aby przestygły. Gdy już wystygną posypać je cukrem pudrem. Szybko znikają
Kredowe Menu