szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:365/536)

Zebra kokosowa - bez pieczenia 126

Zebra kokosowa - bez pieczenia Jeśli chodzi o desery z kremem, które można w miarę szybko przygotować, to najlepiej sprawdzają się te na herbatnikach, gdyż nie wymagają użycia piekarnika. W tym przypadku najdłużej trzeba oczekiwać na ostudzenie budyniu, ale moim zdaniem warto poświęcić chwilę uwagi na ten kokosowy przysmak. Składniki: Na krem kokosowy: 1 litr mleka 1,5 szklanki(...)kokosowe, cukier i masło przełożyć na patelnię i uprażyć na złoto, odstawić do przestudzenia. Przełożenie Formę o wymiarach 25 x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Ułożyć pierwszą warstwę herbatników, jeśli chcemy ciasto podać tego samego dnia herbatniki maczać w chłodnym mleku, dzięki czemu szybciej zmiękną. Na herbatniki wyłożyć 1/3 przygotowanego wcześniej kremu kokosowego. Na krem kokosowy wyłożyć

My sweet a life
Ciasteczka fit z ziarnami ekspandowanymi 386

Przepyszne i bardzo smaczne ciasteczka, które robi się niesamowicie szybko. Dosłownie kilka minut. Wystarczy odmierzyć ziarna, wymieszać z miodem i zapiec w piekarniku. Ciasteczka są chrupiące, słodkie, dzięki zawartości ziaren mają sporo wartości odżywczych. Do przygotowania ciasteczek użyłam (oprócz ziaren słonecznika i dyni) ekspandowanych ziaren komosy i prosa firmy Soligrano . Ekspandowanie to proces, któremu poddawane są głównie zboża i polega(...)chrupkami) i zachowują swoje wartości odżywcze. Są doskonałym dodatkiem do koktajli, sałatek, ciast, ciasteczek lub do jedzenia prosto z torebki. Nam bardzo posmakowały ekspandowane jagły (proso), quinoa (komosa biała) i gryka. Soligrano ma w ofercie również ekspandowane zboża z dodatkami (miodem, owocami), bez cukru, bez soli, produkty bezglutenowe i z ekologicznych upraw. Bardzo przypadły nam do gustu ziarna

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Bajgle z jajkiem, bekonem i cheddarem 195

Polskimi Żydami) w niż w Polsce. U nas króluje krakowski obwarzanek, wpisany na Listę produktów tradycyjnych województwa małopolskiego (obwarzanek to samo ciasto, ten sam sposób przyrządzenia – szybkie obgotowanie ciasta przed pieczeniem – stąd nazwa, bo ten proces to obwarzanie). Bajgiel jest mniejszy, wielkości dłoni. Jest też bardziej miękki od obwarzanka, stąd świetnie nadaje się do podsmażania czy nawet zapiekania(...)swojej świeżości, a zyskując niesamowitą głębi ę i delikatną chrupkość. Bajgle przecinamy w poprzek na pół. Dolne połowy zostawiamy jak są, w górnych – powiększamy dziurę – wyrywając ciasto, lub wycinając foremką. Rozgrzewamy patelnię z grubym dnem do której mamy dopasowaną pokrywkę.   Na gorąca patelnię rozkładamy partiami plastry bekonu. Smażymy najpierw z jednej, potem z drugiej strony, odsączamy plasterki z tłuszczu

Karo in the Kitchen
Chałwowe Gofry Belgijskie 165

zamiast wydawać fortunę na kolejne prezenty weźcie dzień wolny w pracy albo zorganizujcie dzień dziecka w weekend i ugotujcie wraz z dzieciakami coś dobrego i spędźcie ten dzień razem bez telefonów, maili i pracy...a Wasze dzieci będą najbardziej szczęśliwe! Lody...Gofry...Słodko.... Moja propozycja by osłodzić ten dzień i wspólnie przyrządzić coś co kochają dzieci to chałwowe Gofry(...)mieszaj i stopniowo dodaj masło. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 minut. Etap III - Cukier perlisty Dodaj cukier perlisty i delikatnie wymieszaj. Na rozgrzaną gofrownicę wyłóż łyżką gęste ciasto. Piecz wg zaleceń producenta swojej gofrownicy. Po upieczeniu wyjmij gofry na kratkę do wystygnięcia. Etap IV - Lody Chałwowe Na każdym gofrze (może być lekko ciepły :) połóż gałkę lodów chałowych, posyp

Wylizany Rondel
Klasyczne placki ziemniaczane – kudłacze 121

dodatkami. Podsmaża cebulkę, dodaje czosnek czy drobno posiekaną kiełbasę. Placki ziemniaczane taty, są też puszyste, bo dodaje do nich proszek do pieczenia. A moje placki? Są najzwyklejsze. Starte ziemniaki z dodatkiem startej cebuli. Mają być szybko, nie czekam więc na oddzielenie się soku. Do tego jajko, sól, pieprz i 2-3 łyżki mąki na 1 kg ziemniaków. Nie przesadzamy(...)większe. Te większe doskonałe są z wszelkiego rodzaju mięsem z sosem – np gulaszem. Mniejsze podajemy z sosem pieczarkowym, posypane cukrem, z dodatkiem śmietany czy dżemu. Same też bez problemu się obronią. Pyszne na ciepło i zimno. A Wy z czym lubicie jeść placki ziemniaczane? Drukuj Klasyczne placki ziemniaczane – kudłacze Składniki 1 kg ziemniaków 1 jajko 1 średnia cebula

Mieszam w Garnku
Proste i Puszyste Ciasto z Malinami 213

opcjonalnie cukier puder do oprószenia upieczonego ciasta wymiary foremki 24 cm x 20 cm Link do filmu z przygotowania: Ciasto z malinami https://www.youtube.com/watch?v=yfuuwr29qzk&lc=z12mgt5hdvrpddzfe232trvhgle4jxflz Przygotowanie: Ciasto możemy przygotować robotem, mikserem lub w makutrze (jeżeli użyjemy makutry to białka ubijamy oddzielnie na sztywną pianę i dodajemy na samym końcu do ciasta). Ja ciasto przygotuję mikserem. Do miski wsypuję cukier puder(...)masę dodaję kolejne. Po jajkach do ciasta dodaję proszę do pieczenia, cukier waniliowy, otartą skórkę z cytryny i mąkę i miksuję na jednolita gładką masę. Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, górę ciasta wyrównuję. Na ciasto układam dość gęsto maliny. Pieczenie ciasta z malinami: Blaszkę z ciastem wstawiam do piekarnika nagrzanego

Uwaga Babcia Gotuje
Kakaowe ciasto otrębowe z borówkami 149

godzinny spacer ;) coś mi się zdaję, że po zimie przyjdzie od razu lato;p Ciasto znalazłam już jakiś czas temu na stronie kotlet.tv  i wczoraj w ramach mojej indywidualnej, jednoosobowej  akcji "pieczenie na poprawę humoru" w końcu zabrałam się do pieczenia ;) Składniki: 1 szklanka otrębów pszennych firmy Kupiec 1 szklanka otrębów owsianych firmy Kupiec(...)łyżeczka proszku do pieczenia 200g borówek amerykańskich Sposób przygotowania: Białka wraz z fruktozą ubijamy na sztywną pianę dodajemy pozostałe składniki (poza borówkami) i miksujemy na najmniejszych obrotach na koniec dodajemy borówki i delikatnie mieszamy wszystko łyżką przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Słodkie bułeczki z rodzynkami 239

dżemem lub w towarzystwie szklanki mleka. Delikatne i puszyste, ale nie przesadnie nadmuchane. Bez wrażenia pustego środka. Zdecydowanie bardziej treściwe, niż ich odpowiedniki dostępne w sklepach. Przepis powstał na bazie mojego starego i wielokrotnie modyfikowanego przepisu na rogaliki. Wyszły zadziwiająco dobre. Do tego łatwe i szybkie. Czy może być jeszcze lepiej? Drożdżowe bułeczki z rodzynkami składniki na 5 bułeczek(...)dodaniu całej mąki, wyjmujemy ciasto na blat/stolnicę i zagniatamy. Po chwili dodajemy rodzynki i dalej wyrabiamy. Gotowe ciasto jest gładkie, jednolite i łatwo odchodzi od rąk Miskę delikatnie natłuszczamy i z powrotem przekładamy do niej ciasto. Przykrywamy ją ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po ok. 1-1,5 godz. ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wtedy wyjmujemy je jeszcze

Ratunku obiad
Sernik z masą krówkową (kajmak) 374

 Sernik po według mnie udanym eksperymencie z masą krówkową (kajmak). Zupełnie niesłusznie obawiałam się, czy aby sernik nie będzie zbyt słodki i czy da się

Kuchcik gotuje
Czekoladowo-jabłkowe ciasto z migdałami 151

sitko mąkę, proszek do pieczenia i ekstrakt waniliowy. W osobnej misce ubić na sztywno białka. Ubite, delikatnie wmieszać do ciasta w drugiej misce. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z części dodać mleko i kakao. Wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto jasne, na nim ułożyć podpieczone jabłka. Pomiędzy jabłkami wylać ciasto ciemne. Blachę wstawić(...)upieczeniu ciasto wystudzić . Polewa : do garnka włożyć margarynę, cukier, kakao oraz wodę. Rozmieszać dokładnie i na średnim ogniu doprowadzić do zagotowania. Od momentu zagotowania się polewy trzymać ją na ogniu przez dwie minuty, cały czas mieszając. Wystudzone ciasto polać ciepłą polewą i posypać płatkami migdałów. Czekoladowo-jabłkowe ciasto z migdałami Smacznego! O Czym Warto Pamiętać Piekąc Ciasto Czekoladowe z Jabłkami

mecooks
Herbatniki korzenne - kruche i chrupiące, przepyszne 221

Następnie przerzucamy ciasto na omączony blat i zagniatamy. Zagniata się w miarę wdzięcznie. Można delikatnie podsypywać mąką, ale nie za dużo. 4. Następnie formujemy z ciasta wałek, obsypujemy trochę mąką i wkładamy do woreczka i do lodówki na 30 minut. 5. Po pół godzinie wyciągamy ciasto z lodówki, dzielimy na pół. Blat obsypujemy mąką, ciasto trochę rozgniatamy w rękach(...)następnie obsypane mąką z obu stron wałkujemy na grubość około 3-4 mm. Drugą połowę ciasta możemy nadal trzymać w lodówce.  Z jednej połowy ciasta wychodzi jedna blacha herbatników. Bierzemy foremkę i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Wkładamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15 minut

Kawa z mlekiem
Szybkie ciasto czekoladowe z gruszką 224

Dziś zapraszam Was na szybkie ciasto czekoladowe z gruszką . Proste w przygotowaniu, idealne do popołudniowej kawy lub herbaty. Delikatna, słodka gruszka wspaniale komponuje się z czekoladowymi smakami. Spróbujcie takiego połączenia. Moje ciasto z znikło w mgnieniu oka. Smakowało gościom i rodzinie. Polecam. Składniki: (na standardową keksówkę) 250 g masła lub margaryny 1 i 1/2 szklanki cukru 2 pełne łyżki ciemnego(...)dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy obitą pianę z białek, miksujemy krótko na małych obrotach. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki. W ciasto wkładamy w odstępach 3 połówki gruszek z syropu. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie dół, bez termoobiegu, środkowy poziom). Czas pieczenia

Słodkie okruszki
Chrupiąca tarta z czekoladą, twarogiem i owocami, a może sernik z czekoladą i owocami. 174

kakao tortownica 20 cm rękaw do pieczenia Składniki na ciasto miksujemy razem, gdy zacznie się zbijać w kulę, przekładamy na folię. Jeśli jajka są dość duże, obejdzie się bez wody. Chwilę jeszcze formujemy, zawijamy i odkładamy do lodówki aby się schłodziło. Często padają pytania: a po co to schładzanie? Takie ciasta jak kruche, a zwłaszcza te bardzo kruche(...)ciastach drożdżowych, czy ucieranych jest to mile widziane, tak w kruchych nie . W tym czasie mieszamy najlepiej ręcznie, składniki na masę twarogową. Zimne ciasto wkładamy do środka  do rękawa i wałkujemy trochę większy placek niż spód  formy. Chodzi o to, aby brzegi też były wyklejone ciastem. Odcinamy wierzch rękawa, a  spód razem z ciastem wkładamy do tortownicy

Dieta moja pasja
Ciastka podwójnie czekoladowe 459

Miałam wielką ochotę na coś czekoladowego, a ciasteczka są szybkie w przygotowaniu, więc powstały bardzo aromatyczne, mocno czekoladowe ciastka. Mają w sobie mnóstwo kakao i dwie tabliczki czekolady. W środku są wilgotne, a z wierzchu troszkę chrupiące. W przepisie jest dosyć sporo ciemnego cukru, dlatego ciastka są bardziej wilgotne i nie tak bardzo słodkie, jak przy tradycyjnym cukrze (białym). Ciastka(...)polecam i zapraszam do pieczenia :). Z podanego przepisu otrzymamy około 25 sztuk ciastek.   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Royal Old England .     Ciastka podwójnie czekoladowe Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 2 szklanki mąki pszennej użyłam tortowej 3/4 szklanki ciemnego kakao bez cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 250g

Mała Cukierenka
Czekoladowe ciasto z czereśniami 407

sztandarowy przepis na ciacho na nagłe potrzeby :) Przepis podstawowy jest banalnie prosty i szybki w wykonaniu. A co najważniejsze, nigdy się nie znudzi, bo wystarczy pożonglować owocami i dodatkami, aby otrzymać przepyszne, różnorodne warianty ciasta. Inne wariacje w tym temacie tu: Ciasto waniliowe z truskawkami Proste ciasto z winogronami Składniki na małą tortownicę o średnicy 18 cm: 3 jaja (całe(...)tendencji do przypalania się . Przełożyć do niej ciasto i równo rozprowadzić po dnie tortownicy - pomóc sobie łyżką, bo ciasto będzie dość gęste . Na wierzch wyłożyć przekrojone na połówki i wypestkowane czereśnie. Owoce lekko wcisnąć w ciasto. Piec w temp. 180C ok. 50 minut na środkowym poziomie piekarnika - u mnie bez termoobiegu . Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania