przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: ok. 250g białek szczypta soli 0,5szkl. cukru 150g maki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 80g masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe bez cukru na 0,5l mleka 750ml mleka 4 łyżki cukru 1 czubata łyżka mąki pszennej tortowej ok. 120g masła Pozostałe składniki: 300ml(...)ciągle miksując, wsypałam cukier i ubijałam piane aż stała się lśniąca. Mąkę przesiałam i wymieszałam z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodałam ją partiami do ubitej piany na przemian z masłem i wymieszałam łyżką do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyłam do tortownicy o średnicy 20cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam do suchego patyczka
Waniliowe Improwizacjemyślę, że szybki sposób upieczesz domowy chleb. Może to być chleb pszenny, żytni, kukurydziany czy tak jak mój orkiszowy. Pomysłów na pieczywo jest wiele, wszystko zależy od Waszych preferencji. Po wyrobieniu ciasta, jedyne co robisz później to czekasz aż Twój chleb będzie gotowy. Wysokiej jakości misa sprawia, że ciasto nie przykleja się do powłoki, a bez problemów się(...)wymieszaj kolejno z rozrobionymi drożdżami. Dokładnie wyrób ciasto. Wyrobione ciasto przełóż do misy Multicookera REDMOND RMC-250E . Zamknij pokrywę i ściągnij zawór od pary. Ustaw program "BREAD" i zmień czas na 3 godziny. Wciśnij START. Godzinę przed zakończeniem pracy programu otwórz pokrywę, ostrożnie przewrócić chleb i ponownie zamknij pokrywę. Piecz do zakończenia pracy programu. Gotowy chleb wyciągnij
Zdrowie na języku :Pmasłem (ja ścieram masło na tarce do mąki, żeby łatwiej te składniki połączyć), dodać miód, jajko, dodać szczyptę soli, szybko zagnieść i tak otrzymane ciasto zawinąć w folię i włożyć na 15-20 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować i wykroić okrągłe placki i wyłożyć na dno silikonowych foremek do babeczek. Można skorzystać też z papierowych foremek, ale silikonowe(...)cukrem) aż do całkowitego rozmieszania i napowietrzenia masy, dodać twarożek, cały czas ucierając. Następnie dołożyć proszek budyniowy oraz śmietanę. Masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto, na wierzchu ułożyć śliwki skórkami do dołu. Piec 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180ºC. Wyciągnąć z piekarnika i ostudzić. Wyjąć z foremek. Pałaszować. 1 babeczka to ok. 170kcal , węglowodany: 17g, białko
DietologObłędnie słodkie ciasto czekoladowe bez pieczenia. Cóż więcej można dodać? Funkcjonuje pod nazwą sernik na zimno jednak mija się ze smakiem klasycznego sernika - tutaj czuć jedynie trzy rodzaje czekolady. Pracochłonne. Wymagające dużej zmywarki(lub dłuższego posiedzenia przy zlewie by pozmywać wszystkie garnki, miseczki, łyżki, łopatki...) Czy warto jednak poświęcić się i zrobić ciasto? Jeśli jesteś czekoladożercą - warto(...)traci swoje właściwości powyżej 60 stopni Celsjusza) Do każdej miseczki z serem po równo dodajemy żelatynę Jak dodać żelatynę? 3stopniowo Do żelatyny w garnuszku dodaj 1 łyżeczkę masy serowej – szybko zamieszaj. Następnie dodaj kolejne dwie łyżeczki masy serowej czerpanej z kolejnych misek z masą serową(tak by masa była rozłożona sprawiedliwie) Następnie wlewamy roztopioną, lekko ostudzoną czekoladę do misek
U FiolkiSłoneczne dni sprawiają, że truskawki dojrzewają niemalże w mgnieniu oka. Dla nas to dobra wiadomość, bo możemy cieszyć się tymi owocami przygotowywanymi na różne sposoby. Niżej
Weekendy w domu i ogrodziejest jasna, puszysta dodajemy przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy masę. Pieczemy w 170 stopniach przez około 30 minut (do suchego patyczka). Masa: 1 opakowanie(...)dolny smarujemy pół masy, przykładamy drugi krążek, kolejne pół masy i przykrywamy wierzchem biszkoptu. Wkładam na chwilę do lodówki (na tacy od trortownicy z obręczą zapiętą w połowie ciasta) by masa stężała i wytrzymała ciężar galaretki i truskawek na wierzchu Przygotowuję galaretkę według instrukcji na opakowaniu. Dodatkowe truskawki kroję na pół (około 10 szt) Wyjmuję torcik z lodówki, układam truskawki
MojaQchnia.plWspaniałe ciacho, zanim zdążyłam zrobić zdjęcia to jedno już zjedliśmy i musiałam piec drugie ;) Ciasto może być też bezglutenowe gdy dodamy zamiast mąki pszennej inną mąkę
Gotowanie...to proste !Obłędnie słodkie ciasto czekoladowe bez pieczenia. Cóż więcej można dodać? Funkcjonuje pod nazwą sernik na zimno jednak mija się ze smakiem klasycznego sernika - tutaj czuć jedynie trzy rodzaje czekolady. Pracochłonne. Wymagające dużej zmywarki(lub dłuższego posiedzenia przy zlewie by pozmywać wszystkie garnki, miseczki, łyżki, łopatki...) Czy warto jednak poświęcić się i zrobić ciasto? Jeśli jesteś czekoladożercą - warto(...)traci swoje właściwości powyżej 60 stopni Celsjusza) Do każdej miseczki z serem po równo dodajemy żelatynę Jak dodać żelatynę? 3stopniowo Do żelatyny w garnuszku dodaj 1 łyżeczkę masy serowej – szybko zamieszaj. Następnie dodaj kolejne dwie łyżeczki masy serowej czerpanej z kolejnych misek z masą serową(tak by masa była rozłożona sprawiedliwie) Następnie wlewamy roztopioną, lekko ostudzoną czekoladę do misek
Fiolka w kuchniustach, jest pyszny. Wierzch zdobi bita śmietana polana kajmakiem i posypana poszatkowanymi orzeszkami. Sernik prosty w przygotowaniu i szybki, nie powinno być z nim problemu, nie jest za słodki. Będzie wspaniałym deserem na zbliżające się Święta. Polecam… (inspiracja z gazetki „Ciasta czytelników” 1/2016). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Sernik krówkowy z czekoladą Składniki: 750g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 150g cukru 3 jajka 300g gotowej masy krówkowej – kajmakowej (użyłam gotowej z puszki) 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 1 płaska łyżka kakao Wierzch: 50-80g masy krówkowej – kajmakowej 250ml śmietanki kremówki
Mała Cukierenkapójdę. Jestem ciekawa tego co mnie tam czeka, ale w związku z tym, że zajęcia rozpoczynają się tak wcześnie, nie ruszę się z domu bez drugiego śniadania. Do lunch box'a wrzucę pewnie szybką warzywną sałatkę z grzankami (ostatnio to mój konik :), ale i na ciasteczka znajdzie się również miejsce. Te - kukurydziane, zawładnęły ostatnio moim podniebieniem. Pierwsze wydaję się(...)oprószony mąką blat i zagniatamy w kulkę - ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na 3 części i każdą kolejno rozwałkowujemy na około 3-4 mm i wykrawamy kształty. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika na około
Słodkie Przyjemnościdokładnie wymieszać. Do masy dodaj mąkę kokosową oraz opcjonalnie przyprawy i wyrób ciasto ręką do połączenia wszystkich składników. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Połowę gotowego ciasta rozwałkuj przez drugi arkusz papieru. Jeśli paszteciki mają być większe w formie strucli to należy rozwałkować całe ciasto. Na cieście rozłożyć farsz a następnie używając papieru zwinąć w struclę lub rulonik jeśli mają(...)powstać małe paszteciki. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 ° C i piec przez 10-12 minut obserwując by nie przypaliły się za bardzo ale były złociste. Po upieczeniu wyjąć ciasto i lekko przestudzić a następnie pokroić na kawałki tworząc paszteciki. Podawać na ciepło np z barszczem czerwonym lub na zimno jako przystawka z sosami. Smacznego! — BTW całości
Ola la LCHFzwilżonymi w wodzie dłońmi podociskać. Spód schłodzić w lodówce 30 minut. Masa serowo-kokosowa: Wiórki kokosowe zalać mlekiem, postawić na palniku. Od zagotowania gotować jeszcze przez ok. 10 minut bez przykrycia co jakiś czas mieszając, by masa się nie przypaliła. Wiórki powinny wchłonąć całe mleko. Gdy tak się stanie zdjąć garnuszek z ognia, a do kokosowej masy dodać posiekaną(...)Dokładnie zmiksować. Serowo-kokosową masę od razu przelać na schłodzony spód z ciasteczek (szybko będzie się ścinać). Wyrównać powierzchnię. Sernik schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Krem z palonej białej czekolady: Białą czekoladę drobniutko posiekać, wysypać na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 150 st.C przez około 13-15 minut
Nastoletnie Wypiekanietaką ilością miejsca , że można spokojnie usiąść , a nie tylko szybko coś przekąsić i uciec. Od razu po wejściu wiadomo co odgrywa w nim najważniejszą rolę. A odgrywa to co najbardziej lubię – jedzenie! :D Przeszklona lada oferuje nam przysmaki nie tylko na słodko , ale też wytrawne. Ciasta , muf finy , babeczki , z kremami , wafelkami , ale też warzywami i składnikami dla dbających(...)figurę. Co ważne? Można tu znaleśc duży wybór przysmaków bezglutenowych!!! Wszystko czytelnie opisane , dzięki czemu wiemy na co możemy się skusić , bez obaw o to , że w środku nam trafi się coś na co nie mieliśmy ochoty czy też coś na co jesteśmy uczuleni. Ściana wypełniona przeróżnymi wafelkami , batonami i cukierkami , z których to jak się później dowiedziałam powstają
Ostra na SłodkoPyszna, rozpływająca się w ustach, słodka beza z kremem mascarpone i owocami <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na bezę: 5 białek w temperaturze pokojowej szczypta
My Culinary ArtOj ten przepis to będzie HIT! Babka piaskowa! Łatwa w wykonaniu, prosta, szybka i na dodatek bez glutenu i zbóż. Cały pakiet! All in one
PaleoLife