szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:348/536)

bułeczki ze szpinakiem i mozzarellą 164

prawie wszystko jadam z sosem czosnkowym.  Składniki na 10 sztuk: na ciasto: 500 g mąki 1 jajko 30 g drożdży 1 szklanka letniej wody 50 g masła łyżeczka cukru łyżeczka soli na nadzienie: 300 g szpinaku mrożonego łyżka masła 2 ząbki czosnku 50 g serka topionego bez dodatków łyżka gęstej kwaśnej śmietany sól pieprz dodatkowo: 125 g mozzarelli(...)sól. Wszystko razem wyrabiać aż ciasto będzie jednolite i gładkie. Odstawić do wyrośnięcia na 45 minut. W tym czasie przygotować farsz. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać czosnek, serek i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Z wyrośniętego ciasta oprószonymi rękami odrywać kawałki, nadziewać farszem i zlepiać formując niewielkie bułeczki. Układać je na blaszce do pieczenia. Jajko rozbełtać i posmarować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Owalna forma do chleba 94

prostokątny z formy, tylko taki zwykły owalny, bez formy robiony. Taki jak w sklepie są. No i próbowałem nawet dwa razy tak zrobić, ale jakieś takie niekształtne te bochenki robiłem i jak wyrastały to na boki mi szły i całość wyglądała jak Jabba z Gwiezdnych Wojen :/ Musiałem wtedy szybko wkładać ciasto do foremki i udawać, że nic się(...)strony. Ale dobra, skończmy z tym pochwałami samej firmy, nie to właściwie miałem pisać. Pisałem więc, że gifta dostałem. Rozpakowuję paczkę, a tam taka genialna owalna forma do pieczenia chleba  firmy Kaiser. Taka właśnie żeby bochenki jak ze sklepu były! Nawet nie wiedziałem, że są takie formy. Bo jak bym wiedział to już dawno bym kupił. Czyli

Marder&Marder Manufacture
Focaccia - chlebek na grilla 113

pieczywo na piknik czy grill? Ja znam! Jest to Focaccia! Prosty, szybki włoski chlebek, znakomity bez żadnych dodatków lub wręcz przeciwnie, smakujący idealnie z dodatkiem dipów czy sosów. Świetnie nada się na majowe grillowe weekendy czy długie letnie pikniki. Ciasto bardzo przypomina mi strukturą i smakiem ciasto na pizze, którą razem z eM szykujemy w domu. W oryginalnym przepisie(...)mlekiem, wodą i oliwą z oliwek.  Ciasto wyrabiamy za pomocą robota z hakiem lub ręcznie. Gotowe odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na około 40 minut w ciepłe miejsce – ciasto powinno podwoić swoją objętość. Po tym czasie ciasto lekko rozwałkowujemy – lub rozciągamy ręcznie – a następnej przekładamy na blaszkę do pieczenia pizzy. Opuszkami palców lub końcem drewnianej łyżki robimy wgłębienia

Słodkie Przyjemności
Naleśniki na maślance – prosty przepis 136

Naleśniki na maślance – prosty przepis. Dziś przepis na pyszne naleśniki na maślance. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Przepis jest prosty i szybki. Wystarczy tylko zmieszać

Słodkie okruszki
Pełnoziarniste placuszki z bananami 152

Pełnoziarniste placuszki z bananami Czy Wasze dzieci też tak lubią najróżniejsze placuszki? Moje uwielbiają. Zresztą przyznam Wam szczerze, że sama za nimi wprost przepadam. Dziś mam

Słodkie okruszki
Biszkopt z prostymi kremem, owocami i polewą 285

Dziś coś dla ciastożerców, ponieważ dziś przepis na dużą blachę, co zdarza mi się raczej rzadko Mieliśmy mieć gości, którzy po wędrówce w górach mieli być

Relaxtime
Kukurydziane ciasto z nektarynką (bez cukru, bez glutenu) 171

Już 1 sierpnia kolejne wydanie magazynu Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety , w którym kolejny raz będziecie mogli zobaczyć premierowo mój przepis, a także kilka innych artykułów

FitKot
CIASTECZKA ROGALIKI SEROWE Z KONFITURĄ 335

Jakiś czas temu zrobiłam ciasteczka rogaliki serowe z konfiturą( oraz nutellą). Nie wiem dlaczego jeszcze przepis się tutaj nie pojawił, ale przepraszam i szybko nadrabiam, bo

Smaczne Zdrowe
Chrupiące pałki z kurczaka – bez tłuszczu, z piekarnika 279

Lekko pikantne, mocno doprawione i chrupiące pałki z kurczaka. Wcale nie trzeba kurczaka smażyć w głębokim tłuszczu, żeby uzyskać chrupiącą skórkę ani bardzo długo piec, żeby

Karo in the Kitchen
Proste muffinki bananowe 135

Dziś przepis na bardzo proste muffinki mocno bananowe. Przypominają one trochę chlebek bananowy w wersji mini.  Banany są mocno wyczuwalne w smaku, a więc to

Healthy food explorer
Zdrowe ciasteczka owsiane z bananem i orzeszkami przed i po treningu 615

   Nie wiecie jak bardzo, bardzo, bardzo chciałam podzielić się z Wami tym przepisem! W KOŃCU udało mi się. Zrobiłam perfekcyjne, idealnie dopasowane do moich

Gotowanie to kochanie
Prosty , torcik śmietankowo kakaowy 178

Prosty , torcik śmietankowo kakaowy Pieczenie ciast średnio mi wychodzi ,to już wiecie ,ale czasami porywam się na łatwiejsze przepisy , żeby rodzince zrobić radochę . Przepis na

Ogrodnik w podróży
Krucha tarta ze śliwkami i kruszonką 78

Czas przygotowania: 90 minut Składniki Ciasto: 1 szklanka maki szczypta soli 100 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 duże jajo 2 łyżki zimnej wody Nadzienie: 2 łyżki tartej bułki 400 g śliwek węgierek Kruszonka: 50 g masła 70 g cukru 100 g mąki   Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy(...)Śliwki kroimy na pół, wyjmujemy pestki. Na lekko podsypanym mąką blatem wałkujemy ciasto na kształt koła o średnicy nieco większej niż forma. Przenosimy je na formę i wyklejamy także jej boki na wysokość ok. 2 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, posypujemy bułką, układamy śliwki posypujemy kruszonką.  Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50 minut

Kulinarne przygody Gatity
Waniliowe ciasto drożdżowe z borówkami 104

Wyrabiamy ciasto przez kilka minut, aż będzie gładkie i sprężyste *** *** Następnie ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** Po tym czasie ciasto jeszcze przez chwilę zagniatamy i przekładamy do dużej foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub dzielimy na pół i wkładamy do dwóch keksówek (ja wolę piec ciasto drożdżowe(...)bardziej wilgotne – piekę wówczas oba ciasta na raz). Na wierzchu wykładamy borówki. Całość znowu przykrywamy ściereczką i odkładamy do ponownego wyrośnięcia na około 20 minut. *** *** Całość posypujemy kruszonką *** *** Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez ok. 35 minut – do suchego patyczka *** *** Kroimy po przestudzeniu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ

Blog z Apetytem
Imprezowe roladki szpinakowe last minute 130

łyżeczki gałki muszkatołowej opakowanie ciasta francuskiego mleko do smarowania ciasta Wykonanie: Szpinak odparowujmy na patelni na średnim ogniu, aż pobędziemy się z niego całej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Orzechy lekko siekamy. Dodajemy rozgnieciony czosnek, biały ser, przyprawy i orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy.  Ciasto rozwijamy i smarujemy szpinakowym farszem, pamiętając, aby zostawić 2 cm margines bez(...)farszu (zobaczcie na zdjęciu), farsz posypujemy pestkami dyni. Ciasto zwijamy wzdłuż szerszego boku, pomagamy sobie przy tym papierem, w które było owinięte ciasto. Miejsce bez farszu malujemy mlekiem i sklejamy. Rulon malujemy mlekiem i kroimy na plastry o szerokości około 3 cm. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, malujemy mlekiem, a na wierzchu układamy orzechy. Pieczemy

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania