szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:803/1736)

3 bit z advocatem i wiśniami 206

Popularne ciasto bez pieczenia cieszy się ogromnym zainteresowaniem w mojej rodzinie. Jest trochę pracochłonne ale znika dość szybko. Urozmaicam je różnymi dodatkami, dlatego za każdym razem zachwyca na nowo. Składniki krem 1 l mleka 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 galaretki brzoswiniowe 250 g margaryny lub masła dodatkowo 1 puszka masy krówkowej o smaku advocata 2 duże(...)ciastek i krem krówkowy o smaku advocata, podgrzany lekko w kąpieli wodnej i trzecią wartswę herbatników. 4. Na wierzchu wykładamy śmietankę ubitą z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. 5. Ciasto dekorujemy wiśniami i utartą czekoladą. Wstawiamy do lodówki. Smacznego

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Szybka tarta z cebulą i tymiankiem 138

Dzień dobry! Czasem jest tak, że masz ochotę na coś smacznego, ale nie masz zbyt dużo czasu? Dobrym rozwiązaniem jest trzymanie w lodówce gotowego ciasta francuskiego, na czarną godzinę :-). Można przygotować z niego szybkie, wytrawne tarty z cebulą, które swoim smakiem i zapachem przypominają pyszną zupę cebulową . Aby dopełnić dzieła, wystarczy je podać z białym winem. Prawda, że to bardzo

Pora coś zjeść
Tort makowo - orzechowy 179

Przestudzone, najlepiej upieczone dzień wcześniej, ciasto, pokroić w krążki, nasączyć mocną herbatą z cytryną i ewentualnie alkoholem.Zanim jednak ciasto przestygnie robimy krem. Jest to już opisywany już przeze mnie krem orzechowy, którego użyłam do przygotowania Szybkiego tortu orzechowo - kajmakowego. krem:1 kostka masła20 dkg. zmielonych orzechów1 kieliszek spirytusu, ewentualnie można zastąpić go wódką1 szklanka wrzącego mleka3/4(...)zrobić krem w dwóch wersjach: jeden orzechowy, a drugi kakaowo-orzechowy.Do dekoracji używam najczęściej połówek orzechów, tym razem jednak użyłam roztopionej mlecznej czekolady.Zapraszam na herbatę z kawałeczkiem pysznego ciasta :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
PIZZA ZE SZPINAKIEM, FETĄ I POMIDORKAMI 134

pętko cienkiej kiełbasy, 100 g sera mozarella, Sos: 2 łyżki ketchupu,  2 łyżki przecieru pomidorowego,  suszona bazylia,  1 łyżka oliwy z oliwek   WYKONANIE: 1.  Ciasto: Drożdże rozkruszamy w dużej misce, dodajemy sól, cukier,bazylię, 1łyżkę mąki oraz ½ szkl. ciepłej wody. Mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 min.w ciepłe miejsce.  2. W tym czasie(...)chwilkę podsmażamy.  4. Składniki na sos mieszamy ze sobą. 5.Do podrośniętych drożdży dodajemy resztę wody, mąkę i olej, szybko wyrabiamy. Odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy na dużą blachę wyłożoną pergaminem.  6. Ciasto nakłuwamy widelcem, smarujemy sosem, układamy mozzarellę oraz resztę składników. Pizzę wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy

słodki bratek
Ciasto jabłkowe z mascarpone 123

Jeśli lubicie wypieki z jabłkami, to polecam Wam to pyszne, wilgotne i bardzo proste w przyrządzeniu ciasto jabłkowo- waniliowe. Piekłam takie ciasto z owocami leśnymi, z ananasem, z gruszkami i za każdym razem wychodzi smaczne ciacho, które bardzo szybko znika ze stołu. Spróbujcie Składniki: – 4 jajka – 120g drobnego cukru – 250g serka mascarpone – 250g mąki pszennej(...)ekstrakt z wanilii i wszystko dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i dodać do masy, wymieszać. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, dodać do ciasta i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-45 minut ( ja piekłam 40 minut

Smaki Armine
Biszkopty 106

Jakoś ostatnio natchnęło mnie na słodkości. Ogólnie lubię ciężkie ciasta, dużą ilość bitej śmietany lub kremów, czy serniki. Tym razem jednak miałam inną wizję słodkości. Coś szybkiego i lekkiego, co będzie mi przypominało czasy dzieciństwa. Tak właśnie zastanawiając się wpadły mi do głowy te biszkopty. Bardzo szybkie i niezwykle smaczne. Smak ten kojarzy mi się z babcią, jak robiłyśmy sobie(...)żółtka i ubijać, do połączenia. Powinniśmy otrzymać gęstą, bardzo puszystą żółtą masę. Wsypywać powoli przesianą mąkę i bardzo delikatnie mieszać szpatułką lub drewnianą łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto nałożyć do rękawa cukierniczego z grubą okrągłą nasadką i wykładać na blachę biszkopty, długości około 10 cm pozostawiając odstępy między nimi. Oprószyć je cukrem pudrem i pozostawić na 5 minut

dom-agi.pl
Ciasto Puchowiec z truskawkami 143

tęsknoty za latem powstał spontanicznie ten oto wypiek: prosty, szybki w wykonaniu i przepełniony aromatem i smakiem owoców lata. Na dworze mróz daje o sobie znać a u nas w kuchni zapach pysznego truskawkowego ciacha- i już zima nie straszna J Wiem, wiem – kupne truskawki z dyskontu nie zastąpią tych świeżo zerwanych prosto z wygrzanej w słońcu grządki(...)powrót do wspomnień o upalnym lecie, gdy dzień kończył się o 22, a temperatura nie spadała poniżej 30 stopni J Oby do wiosny Moi drodzy! Składniki na ciasto cytrynowe: 4 jaja ¾ szklanki cukru cukier waniliowy 200 g miękkiego masła 2 łyżki śmietany 18 % tłuszczu 1 ½ szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 2 dużych cytryn

Domowe ciasta
Kruche ciasteczka marcepanowe 79

pudru, 200 g zimnego masła. Wszystkie składniki włożyć do miksera i szybko zmiksować. Przełożyć na blat, szybko zagnieść, uformować walec średnicy około 5 cm. Można dodać łyżeczkę likieru migdałowego dla aromatu. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na pół godziny. Ciasto wyjąć pociąć na plastry grubości około 0,5 cm. Można na ciastkach wycisnąć wzory. Odstawić w chłodne

królestwo garów
Ciasto ucierane z owocami 642

Proste zwykłe ciasto ucierane z owocami, które mamy pod ręką to chyba najlepszy wybór gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Szybko się robi, szybko znika często jeszcze ciepłe. składniki: 250 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 5 jajek 3 szklanki mąki pszennej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ok 500-600 g owoców, u mnie czerwona porzeczka i borówki Miękkie(...)jednym całym jajku. Całość utrzeć na puch. Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Masę wyłożyć na blaszkę 35x25 wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto jest gęste i  wierzch najlepiej ładnie wyrównać mokrą łyżką. Na cieście ułożyć owoce lekko wciskając w ciasto. Na owoce można jeszcze dać kruszonkę. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje
Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym 144

większość z Was jeszcze go nie znała. Koniecznie go wypróbujcie! Taka fasolka do doskonała przekąska, która znika niewiarygodnie szybko. Ja w zasadzie uwielbiam ja bez dodatków, ale równie świetnie komponuje się z dowolnym dipem/sosem. Polecam. 200-220g fasolki szparagowej Ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki mąki   1/2 szklanki mleka (może być 1:1 z wodą) 2-3 łyżki startego

Di gotuje
Czekoladowa rolada z brzoskwiniami 212

najlepiej lnianą) wysypać cukrem waniliowym. Położyć na niej upieczoną, gorącą roladę wierzchem do ściereczki. Natychmiast zdjąć papier. Następnie szybko zwinąć razem ze ściereczką (fot.2), odstawić do wystygnięcia. Brzoskwinie odsączyć. 3/4 brzoskwiń pociąć na drobną kostkę i ułożyć je bezpośrednio na cieście (fot.3). Ubić kremówkę - do której pod koniec mieszania należy dodać cukier i wszystkie Śmietan-Fix-y. Wysmarować nią ciasto

Świat Ciasta
ORZECHOWE CIASTECZKA FRANCUSKIE 109

Najprostsze ciasteczka z ciasta francuskiego, z dodatkiem orzechów włoskich i cukru brązowego. Tylko 3 składniki i 10 minut pracy + 10 minut pieczenia w piekarniku. Idealne, gdy potrzebujemy na szybko "coś" słodkiego do codziennej kawy lub herbaty. Małe chrupiące ciasteczka mega wciągają i zanim się obejrzysz talerz staje się pusty 😉 Zamiast orzechów włoskich sprawdzą się tu też orzechy laskowe lub migdały

Kuchnia MagdaLeny
ORZECHOWE CIASTECZKA FRANCUSKIE 122

Najprostsze ciasteczka z ciasta francuskiego, z dodatkiem orzechów włoskich i cukru brązowego. Tylko 3 składniki i 10 minut pracy + 10 minut pieczenia w piekarniku. Idealne, gdy potrzebujemy na szybko "coś" słodkiego do codziennej kawy lub herbaty. Małe chrupiące ciasteczka mega wciągają i zanim się obejrzysz talerz staje się pusty 😉 Zamiast orzechów włoskich sprawdzą się tu też orzechy laskowe lub migdały

Kuchnia MagdaLeny
Karpatka 174

piekarniku, na złoty kolor, ok. 30min. w temperaturze 180°C. W ten sam sposób upiec drugą połowę ciasta. Przygotować masę budyniową. 2 szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min. Budyń będzie gęsty). Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie

Moje domowe kucharzenie
Proste ciasto z rabarbarem. 115

oknem szaro i buro, a ja  na poprawę humoru upiekłam  smaczne ciasto z rabarbarem. W końcu mamy sezon na te "kwaskowate badyle" i trzeba jakoś to wykorzystać.  Tak jak szybko upiekłam to jeszcze szybciej zniknęło.   Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru + 2 łyżki cukru  2 łyżki cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1,5 szklanki(...)delikatnie wymieszać łyżką do połączenia się składników. Rabarbar obrać i pokroić na 0,5 cm plasterki.  Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Wlać ciasto, posypać po wierzchu rabarbarem, a następnie 2 łyżkami cukru.  Masło pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na cieście. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 1 godziny

O kuchni z uczuciem