szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:801/1736)

mleczne bułeczki - idealne na śniadanie 1375

Bardzo dobre bułeczki, łatwe do wykonania. Ciasto dobrze się wyrabia i ładnie wyrasta. Bułeczki są puszyste, delikatne i naprawdę pysznie smakują, a na dodatek pięknie się

babka w formie
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami 685

Kochani witam Was w Nowym Roku 😁. Echh jak ten czas szybko leci, a my wracamy z nowymi przepisami. Dzisiaj serwujemy pyszną warstwową lasagne ze szpinakiem i

Niezły Młynek
Omlet z szynką i groszkiem - pyszne i fit 181

Śniadanie to podstawa udanego dnia, dlatego dzisiaj serwuję łatwy przepis na szybkie i zdrowe śniadanie.  Składniki: 4 jajka 50 ml mleka 1,5%  100

Niezły Młynek
Indyk w sosie curry 224

Nie wiem jak to nazwać może " Bombaj Indyk"Bardzo szybkie danie, czas przygotowania to 30 min Potrzebne na 4 porcje jest: - 0,5 piersi z indyka

Niezły Młynek
Nadziewana bagietka 186

Nadziewana bagietka czyli pomysł na imprezę lub przekąskę kibica Szybka w przygotowaniu i nie wymaga rozdawania sztućców każdemu z gości. Pyszne, mięciutkie bagietki z farszem takim

Niezły Młynek
Klasyczne naleśniki z jogurtem 181

przepis na szybki i bardzo smaczny obiad. Takie naleśniki możecie również przygotować na kolację, albo na śniadanie i podać z dodatkiem świeżych owoców :) Będzie pysznie…. Składniki 1 szklanka mąki 2 jajka 400g jogurtu naturalnego 2 jajka szczypta soli szczypta pieprzu olej do smażenia Przepis na klasyczne naleśniki z jogurtem Składniki miksujemy przy pomocy miksera. Otrzymane ciasto powinno mieć dość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mus czekoladowy – przepis 183

Mus czekoladowy to chyba podstawowy deser jaki powinien się tu znaleźć. Nie wiem dlaczego tak długo zajęło mi jego przygotowanie Ale już jest. I jest to

Relaxtime
KAKAOWE MUFFINY / BABECZKI Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY – 0,85 zł 344

jajko i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. 4. MIESZANIE (30 sek): do suchych składników wlewamy mokre. Całość mieszamy szybko i niedokładnie drewnianą łyżką (dosłownie kilka ruchów), jedynie do połączenia składników. Nie martwcie się o pozostałe grudki – ciasta na muffiny nie można mieszać zbyt długo, ponieważ gluten od nadmiernego mieszania nie pozwoli wyrosnąć babeczkom. 5. FOREMKI (3 min): gotowe(...)ciasto przelewamy do domowych papilotek na ok. ¾ wysokości, nie więcej, ponieważ wyrosną podczas pieczenia. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni Celsjusza na środkowym ruszcie. 6. PODANIE: kiedy muffinki się upieką, wyciągamy je z piekarnika i studzimy na kratce od piekarnika. Nie wolno jeść ich na ciepło – zawierają proszek do pieczenia, więc

Nerds Kitchen
Truskawki zapiekane z kokosem 130

owoców np. malin, brzoskwiń lub czereśni, aby były tylko soczyste. Ostatnio zapiekałam truskawki i czereśnie, obie wersje bardzo smakowały. Uwielbiam takie szybkie desery z owocami. Jeśli nie macie kokilek, można wykorzystać do tego celu zwykłą formę do ciasta, którą najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia.  Składniki: (na 6 kokilek o średnicy 9 cm i wysokości(...)cukrem waniliowym i wiórkami kokosowymi. Ilość cukru dostosować do stopnia kwaśności owoców. Zapiekać w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez 25 - 30 minut. Jeśli wierzch zbyt szybko się zapieka przykryć papierem do pieczenia. Deser dobrze smakuje na ciepło, jak i po wystudzeniu. Można podać go dodatkowo z odrobiną ubitej śmietany i świeżymi owocami. Zobacz również: deser warstwowy

Kuchcik gotuje
malinowa pianka - ciasto kruche z malinami 164

margaryny *  5 żółtek * 3 łyżki cukru pudru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia, wszystkie składniki  razem zagniotłam .....i tyle. Podzieliłam wygniecione ciasto na dwie dość niezbyt równe części i zapakowałam do zamrażalnika  na czas szykowania obiadu sobotniego. Jak już zjedliśmy obiad, wyciągnęłam zamrożoną większą część i starłam na tarce jarzynowej. Można też(...)kolejno cukier waniliowy, dwa budynie, na koniec pół szklanki oleju. Wylewamy na podpieczony spód. Można go schłodzić troszkę, jednak ja robię szybko. Wyciągam, wylewam, układam, trę i pakuję do piekarnika. Tłumacząc z mojego języka: Wylewam masę na ciasto, układam maliny, ścieram drugą zamrożoną część ciasta. Wsadzam do piekarnika na ok. 1 godzinę. Nie ma potrzeby więcej. Spali się

Pieprzyć z Fantazją
Babeczki ze śliwkami 141

Mięciutkie, aromatyczne babeczki, przypominające nieco drożdżówkę. Proste i szybkie. Śliwki możecie zastąpić również innymi owocami. Myślę, że rabarbar w tym przypadku sprawdził by się znakomicie. Babeczki ze śliwkami Składniki (około 15 muffinek): 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mielonych orzechów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 jajka, roztrzepane 120 g cukru trzcinowego (może być(...)cynamon, proszek, orzechy, sodę, cukier), w drugim mokre (jajka, olej, śmietanę). Łączymy wszystkie składniki za pomocą łyżki. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Blaszkę na babeczki wykładamy papilotkami, napełniamy je ciastem do 1/3 wysokości. Dodajemy po 1-2 śliwki. Nadzienie zalewamy ciastem . Pieczemy około 25 minut

Mania Gotowania
Tort kawowe zapomnienie 178

Najczęściej na rodzinne spotkania robię tort czekoladowy, bo jest smaczny i szybko się go robi. Ale jako że miałam do wybrania w pracy dzień wolny za 1 listopada, to postanowiłam zaszaleć i zrobić zmyślny tort. Jak się miesza za wiele dodatków, to efekt może być różny, ale jak się okazało tort był pyszny. A że czasu miałam sporo, to pobawiłam(...)się też w zdobienie. Jeżeli nie macie tyle czasu, to polecam zrobienie tego tortu z samą masą czekoladową. PRZEPIS: SKŁADNIKI NA CIASTO 6 jajek 160 g cukru 120 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g kakao 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWO-KAWOWY 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 3/4 szklanki cukru pudru

Passions hobbies life
Corn dogi (parówki w cieście kukurydzianym w stylu amerykańskim) 233

Corn dogi to popularne w Stanach Zjednoczonych parówki w cieście kukurydzianym. Są smażone w gorącym oleju i najczęściej podawane na długim patyku, choć bez niego także. Idealnie nadają się na przekąskę czy szybki obiad. Możecie je podać z zestawem surówek lub ulubionym sosem. Taki fast food nie jest zdrowy, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taką pyyyyszną

Di gotuje
Tarta z truskawkami i masą budyniową 428

łyżki mąki pszennej 4 łyżki brązowego cukru 120 g masła  2 szklanki mleka olejek waniliowy do ciast TRUSKAWKI UMYĆ I POKROIĆ :) Budyń z mąką rozpuścić w połowie szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem.  Jak zacznie wrzeć dolewać budyń, szybko mieszając. Można minimalnie zmniejszyć gaz lub go wyłączyć. Taki budyń zostawić do prawie całkowitego ostygnięcia. Następnie po kawałku

Jemy Pijemy
Piernik z nadzieniem truskawkowym 257

Przepis na ten piernik jest niezwykle prosty i szybki. Wychodzi przepysznie wilgotny , przełożony dżemem truskawkowym . Naprawdę polecam , super się nadaję do kawki z mleczkiem :) Składniki: 2 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl. mleka 1 szkl. cukru 1/2 słoika dżemu truskawkowego 1/2 szkl. oleju 3 jajka 2 łyżeczki kakao 1 tabliczka mlecznej czekolady(...)proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika oraz sodą oczyszczoną a następnie mieszamy z kakao. Suche składniki wsypujemy do masy jajecznej, wszystko dokładnie mieszamy i na końcu dodajemy wlewamy olej. Ciasto przelewamy do wyłożonej pergaminem formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 C na ok. 45 minut. Po wystudzeniu , piernik przecinamy wzdłuż na 2 płaty i równomiernie smarujemy dżemem

Słodkości i nie tylko
PIERNIK BEZ MIODU Z KAJMAKIEM 155

części już przygotowane, ale jeśli nadal nie masz pomysłu na świąteczne ciasto, polecam poniższy piernik bez miodu. Piernik bez miodu to ciasto zbliżone procesem przygotowania i składnikami do naszego kochanego murzynka z dżemem ( przepis tutaj ). Jest prosty, szybki i przede wszystkim niezawodny. Zawsze się udaje, zawsze smakuje i znika w tempie ekspresowym. Tegoroczną wersję urozmaiciłam nadzieniem z kajmaku i posypką(...)utrzeć z cukrem i jajkami na gładką masę.  Stopniowo dodawać sypkie składniki na zmianę z mlekiem i dżemem. Dosypać żurawinę i wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Wstawić do piekarnika. Piec ok. 45 minut, do tzw. "suchego patyczka". Po upieczeniu wystudzić w uchylonym piekarniku.  Przekroić ciasto i przełożyć gotową masą kajmakową. Część masy zostawić do dekoracji

W kuchni Karmel-itki