szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:792/1736)

Amarantusowa szarlotka z budyniem 213

Amarantusowa szarlotka z budyniem Składniki na blachę 25 X 35 Na ciasto:    500 g mąki amarantusowej prażonej    250 g margaryny   

peggiwkuchni
Spanakopita 186

Spanakopita Składniki na blachę 25 x 35 Na 6 porcji:    1 opakowanie ciasta filo (7 płatów)    2 łyżki oliwy z oliwek  

peggiwkuchni
Jabłecznik syryjski 219

Kolejny zaległy przepis oczekujący na publikację. W ostatnim czasie miałam do wykorzystania sporo jabłek, a nie chcąc bawić się w zamykanie ich w słoikach szukałam nowych

peggiwkuchni
SZYBKIE ROGALIKI KRUCHO DROŻDŻOWE 284

Przepis na rogaliki znalazłam na blogu TUTAJ. Dokonałam niewielkiej modyfikacji (zmniejszyłam ilość tłuszczu, dodałam odrobinę cukru). Rogaliki robi się szybciutko, nie trzeba się do

Walijskie Pichcenie
Szybkie zapiekanki z dżemem 227

Mój pomysł na ciepłe śniadanko. Uwielbiam połączenie smaku słonego ze słodkim, takie jak słone paluszki i czekolada. Dzisiejsze słone serowe ciastka ze słodkim dżemem zainspirowała koleżanka

prawdziwe jedzenie
Tort kasztanowy z kremem orzechowym, kokosowym karmelem i kokosowym popcornem (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 275

czas szybko leci! Minął już (a dokładnie 3 dni temu) 3 rok bloga Candy Pandas a więc pora na tort! 🎉🎈  I to nie byle jaki bo z kategorii "słodyczowego przepychu" 😍  Nie jest w kształcie pandy ale zawiera wszytko to co lubimy najbardziej 💗  Dziękujemy Wam, naszym czytelnikom, komentatorom czy po prostu gościom. Bez Was blog by się(...)Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku (po każdym chwilę miksując). Mąkę, kakao i skrobie wymieszać i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy  (boki formy nie powinny być niczym smarowane ani przykrywane). Wlać ciasto i piec przez około 30 minut w temperaturze

Candy Pandas
Oponki serowe 745

wiem czy tylko mi czas leci tak szybko czy po prosty tłusty czwartek jest w tym roku tak wcześnie Niby to dopiero 8 lutego, ale to już za tydzień . Nigdy nie byłam dobra w pieczeniu tych wszystkich słodkości typu: pączki, faworki, oponki, chociaż może dlatego, że po prostu zbyt mało ich piekłam. Teraz, kiedy wróciliśmy do kraju, napewno przetestuję kilka(...)waniliowego – olej do smażenia (około 0,7 litra) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski i miksujemy, aż dokładnie sie połączą, a ciasto będzie jednolite i konsystencją będzie przypominać plastelinę. Wówczas przekladamy go na oprószoną maką stolnicę. Powinniśmy podsypywać ciasto mąką, ponieważ na tym etapie może być ono delikatnie klejące. Wałkujemy na grubość

Relaxtime
Błyskawiczny omlet z pomidorami 277

Błyskawiczny omlet pomidorami to bardzo szybki pomysł na śniadanie. Zróbcie i sprawdźcie, że śniadanie to nie tylko kanapka z szybką albo serem. Wystarczy odrobina inwencji i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik Tiramisu na zimno 314

zimno. Gwarantuję, że nie będziecie rozczarowani. Masa serowa bardzo ładnie trzyma formę, kroi się doskonale. I co najważniejsze ciasto w smaku i swej konsystencji bardziej przypomina sernik, niż galaretę o smaku śmietany, co niewątpliwie jest jego wielką zaletą. Dodatkowo jest bardzo szybki i w sumie dość prosty w przygotowaniu. :)  Składniki (spód): 1 szklanka czekoladowych herbatników 60 gramów masła(...)gorącej, przegotowanej wody Składniki (do Tiramisu): 1 opakowanie biszkoptów do Tiramisu 1/3 szklanki rumu lub amaretto 1/3 szklanki kawy rozpuszczalnej (posłodzonej) dobrej jakości gorzkie, ciemne kakao Wykonanie: Formę do ciasta wyłóż od spodu papierem do pieczenia. Herbatniki rozgnieć na piasek. Masło rozpuść w rondelku, dodaj do niego cukier puder. Wymieszaj z herbatnikami. Wyłóż nimi dno formy, wyrównaj i lekko dociśnij

Garniec Magalie
Przekładaniec czekoladowo-śmietankowy 195

czekam aż spęcznieje, podgrzewam w kąpieli wodnej  i łączę  ze śmietaną 18%, szybko przelewam do ubitej kremówki, wymieszam i smaruję blaty biszkoptowe, składam i odstawiam do lodówki.  Składniki polewy podgrzewam w rondelku, aż ładnie się połącza, studzę i  smaruję wierzch ciasta. Ponownie schładzam

Ciasteczkowy Potwór
TRUSKAWKOWA TARTA bez pieczenia 254

Sezon na truskawki wciąż trwa! Mam więc dla Was przepis na truskawkową tartę – czyli zdrowy i orzeźwiający deser na zimno. Jest ona bez cukru, bezglutenowa

Via Gusto
Tarta z waniliowym kremem i truskawkami 592

deser, który małymi kroczkami przybliża do nas lato. W sumie przygotowuje się ją szybko i prosto. Oczywiście do tarty możemy użyć innych świeżych owoców. Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Czas przygotowania: 80 minut Proporcje dla 5 osób, forma o wymiarach 36 13 cm Składniki Kruche ciasto: 125 g maki pszennej szczypta soli 1 żółtko 75 g zimnego masła

Kulinarne przygody Gatity
Cynamonowe serduszka 196

ukryjemy przed domownikami :) Z mąki, orzechów, cukru pudru, skórki pomarańczowej, 1/3 łyżeczki cynamonu, kardamonu, żółtka i masła zagnieść szybko kruche cisto. Zagniatać tylko do połączenia się składników. Owinąć folią i schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.Po tym czasie ciasto rozwałkować (lekko podsypując mąką) na placek o grubości 0,5 cm. Z ciasta wykroić serduszka (fot.1) i przełożyć

Świat Ciasta
BROWNIE Z FASOLI 175

Jeśli czyimś adwentowym postanowieniem jest ograniczenie słodyczy, to przedstawiam wam alternatywę. Może nie jest to w 100% ciasto bez dodatku cukru, ale idealne dla osób dbających o szczupłą sylwetkę. Zdrowa słodycz pachnąca kakaem i cynamonem. Bez glutenu i bardzo szybkie w przygotowaniu. Składniki: puszka czerwonej fasoli (400g) 3 duże jaja 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku ro pieczenia ½ szklanki kakao(...)Wszystko razem dokładnie miksujemy. Całość wylewamy do kwadratowej formy o wymiarach ok 20cm. Wierzch posypujemy płatkami startej czekolady. Pieczemy ok 30 minut w 180 o C. Studzimy w formie. Ciasto dekorujemy truskawkową konfiturą. Smacznego! Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby

Słodki Zakątek
Pan Rustico - chleb hiszpański - styczniowa piekarnia 208

nadzieję, że w roku 2015, będzie lepiej.  Zaczynamy chlebem hiszpańskim. Chleb wyszedł smaczny, całkiem długo utrzymywał świeżość. Ciasto zagniatałam w robocie, chleb wyrastał na blaszce, bez koszyka, przykryty ściereczką.  Poza przygotowaniem startera 24 godziny wcześniej - pieczywo mało kłopotliwe i szybko rosnące. 2,5 godziny i  chleb gotowy. Polecam! Przepis wybrała  Ania z Bajkorady .  Oryginalny znajdziecie(...)wymieszać z cukrem i drożdżami. Pozostawić w ciepłym miejscu około 10 minut. Wymieszać z mąką, uzyskując konsystencję gęstej pasty. Przykryć folią i zostawić w temp. pokojowej na 24 godziny. CIASTO WŁAŚCIWE – 200 ml ciepłej wody – 1 łyżeczka cukru – 9 g świeżych drożdży ( ok. 4 g suchych)  użyłam drożdży instant Dr Oetker'a  – 225 g mąki pszennej chlebowej

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania