szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:70/1736)

Serowe sakiewki z kantalupą 174

łyżka cukru waniliowego Sposób przygotowania Ciasto: Zmielony twarożek rozcieramy z mlekiem, olejem szczyptą soli i cukrem waniliowym,mieszamy z mąką wymieszaną dokładnie z proszkiem do pieczenia i zagniatamy szybko ciasto. Nadzienie: Kandyzowaną kantalupę kroimy w drobną kostkę mieszamy z twarożkiem dodajemy żółtka i cukier oraz skórkę startą z cytryny,mieszamy wszytko razem dokładnie. Ciasto wałkujemy na prostokąt tniemy na około

Wanilia i Kardamon
Jabłecznik z pierzynką na tarcie 301

jabłkowego 1 łyżka cukru waniliowego 2 płaskie łyżki cynamonu Mąkę przesiać, dodać sól, 5 dag cukru i  masło, posiekać nożem. Dodać śmietanę i żółtko (białko odłożyć do miseczki). Ciasto szybko zagnieść, uformować kulkę, owinąć folią i odstawić na 30 minut do lodówki. Formę ( o średnicy 20 cm) wysmarować tłuszczem i podsypać mąką. Ciasto rozwałkować na grubość

Konrad Gotuje
Szybki torcik cappuccino z malinami bez pieczenia 209

Szybki torcik cappuccino z malinami bez pieczenia – Dzisiaj pyszne, szybkie w przygotowaniu ciasto z malinami i kawą. Nie za słodkie, bardzo aromatyczne, waniliowe, lekko kwaskowate od malin, z dodatkiem czekolady. Wspaniale orzeźwia i jest idealne na lato. Bardzo mi smakuje. Plusem tego ciasta jest, że jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki(...)www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szybki torcik cappuccino z malinami bez pieczenia Składniki: Spód: około 120g biszkoptów (użyłam podłużonych) około 100-120ml mocnej, zaparzonej, ostygniętej kawy Wierzch: 500g schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 350g gotowego sera na sernik (użyłam „Mój ulubiony” z Wielunia) 50g kawy cappuccino

Mała Cukierenka
Kokosek z borówkami 593

waniliowy 1/2 szklanki śmietany 12% Ciasto kruche . Mąkę pszenną wymieszać z mąką krupczatką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać zimne masło i posiekać nożem. Wlać żółtka i zagnieść szybko ciasto. Podzielić na dwie równe części. Jedną z nich zamrozić, a drugą wylepić dno formy o wymiarach 23 x 32 cm. Schłodzić w lodówce na czas przygotowywania frużeliny borówkowej. Borówkę

https:KKuchniaMniam
CIASTO Z CZEREŚNIAMI bez pieczenia 243

lodówki i chłodzimy ciasto dobrych parę godzin, a najlepiej zostawić w lodówce na całą noc. Koniecznie zajrzyjcie do przepisu na JOGURTOWIEC TRUSKAWKOWY ,  a po więcej przepisów na szybkie ciasta zapraszam do zakładki CIASTA BEZ PIECZENIA . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

RITA food channel
Chleb bananowy z ananasem 141

Muszę powiedzieć, że chleb bananowy jest jednym z moich ulubionych szybkich ciast. I jest idealnym ciastem dla niezapowiedzianych gości. Robiłam już wiele wersji, za każdym razem szukam w necie nowego, ciekawego w smaku przepisu i taki tez znalazłam ( klik ). Czasami zawartość lodówki wskazuje mi co też w chlebku bananowym się znajdzie. Tym razem była to puszka ananasa. A ananas

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Przepyszne ciasto owocowe na oleju 89

wykorzystuje ona do przygotowania swojego ciasta. Ale równie dobrze sprawdzą się tu także jesienne owoce takie jak jabłka lub gruszki. Już niedługo na blogu pojawi się kolejny przepis na szybkie ciasto z owocami jesieni z dodatkiem bananów, z którymi Agata ostatnio dosyć często eksperymentuje w swojej kuchni. Ciasto z owocami na oleju Składniki: 4 duże jajka ¾ szklanki cukru

KulinarneImpresje.pl
Śmietankowe ciasto z truskawkami, rabarbarem i migdałową kruszonką 186

przepis na pyszne ciasto. Póki są truskawki i rabarbar. Bo już wkraczają czereśnie. Sezon owocowy w tym roku nabrał zawrotnego dla mnie tempa :P Bardzo smaczne i szybkie ciasto z dodatkiem śmietany która sprawia, że ciasto bardzo długo zachowuje świeżość. Mam słabość do tego typu wypieków, zwłaszcza, że można użyć do nich dowolnych owoców. Robiłam to ciasto już

My simple kitchen
Ciasto Kinder Country bez pieczenia 15151

chcę kwiatków, tylko bukieciki z tych batoników :) Jeśli uwielbiacie łakocie jak ja, to na pewno zasmakuje Wam to ciasto :) Jego plusem jest również to, że bardzo szybko […] The post Ciasto Kinder Country bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Jabłecznik bez ucierania 143

warstwa – składniki suche Na górę potrzeć zimne masło. Pieczenie – piekarnik nagrzać do 180 C i piec godzinę. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Zrobić lukier i polać nim ciasto. Szybko i pysznie

Kuchnia Pokoleń
Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną, coleslawem, sosem BBQ i frytkami z pietruszki 216

być elastyczne i bardzo miękkie. Można się wspomóc robotem z hakiem do ciasta drożdżowego. Miskę następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1,5h w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto szybko zagniatamy i dzielimy na 12 równych porcji. Z każdej formujemy kulę, którą następnie spłaszczamy wałkiem. Placek powinien mieć średnicę ok. 10-12 cm. Ciasto smarujemy od góry olejem

Food Square
Bananowe brownie 286

uwielbiacie czekoladę, kakao i... brownie? To sposób na pyszne, megaczekoladowe i szybkie ciasto, w sam raz do kawy! Może występować w przeróżnych wersjach - od słodkiego, ciężkiego i kalorycznego (ale kto nam zabroni!) do lekkiego, zdrowego i fit ciasta ;) Dzisiejsza wersja jest idealnie po środku - a nawet troszkę bardziej po stronie FIT :)  Bananowe brownie bez cukru i masła

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Torcik czekoladowy z kremem kajmakowym 132

Torcik walentynkowy. Czekoladowy, z kremem kajmakowym na bazie mascarpone. Ciasto szybkie, proste i efektowne. Torcik upiekłam już kolejny raz na bazie TEGO przepisu. Nam smakował :).  Przepis na torcik czekoladowy z kremem kajmakowym na bazie mascaropne. Ciasto: 100 g czekolady deserowej 80 g masła 1/2 szklanki mleka 2 jajka 150 g cukru 150 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Rodzinka w kuchni
Maliny pod chmurką 209

Ciasto, które zachwyci każdego. Delikatne, rozpływające się w ustach, z duża ilością malin i chrupiącą bezą. Brzmi genialnie i tak też smakuje 😋 Nie należy do szybkich ciast ale naprawdę warto poświecić trochę czasu bo efekt jest zniewalający. Muszę się przyznać, że robiłam je pierwszy raz w życiu ale na pewno nie ostatni. Polecam 😀 Ciasto: 100 g masła 50 g cukru

Słodka Strefa
Bakaliowy mazurek 112

Składniki na kruche ciasto: 70g migdałów, drobno zmielonych na mączkę  300g mąki pszennej 90g cukru pudru 200g miękkiego masła 2 żółtka szczypta soli Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść szybko ciasto. Nie zagniatać zbyt długo tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce około 1 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 5mm. Wyciąć dowolne kształty mazurka

W garach u Gosi

Proponowane wyszukiwania