Jeśli macie nadmiar białek ( ja zazwyczaj mrożę je w pojemniczkach) to możecie wykorzystać je do przygotowania fajnego i szybkiego ciasta. Dodatek gorzkiej czekolady dodaje jej fajnego wytrawnego charakteru :) Składniki: - 160 g masła - 6 białek - 130 g cukru - 200 g mąki pszennej - sok z 1/2 cytryny - 1 tabliczka gorzkiej czekolady Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Białka ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy cukier. Następnie wlewamy przestudzone masło i sok z cytryny. Gdy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...