szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:75/1736)

Truskawkowe ciasto z kokosem! 174

masła z lodówki - 2 żółtka - 500 g mąki krupczatki - 1 cukier o smaku cytrynowym - 180 g cukru pudru - 2 łyżki maślanki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zagnieć szybko ciasto, owiń folią i schłodź w lodówce. MASA TRUSKAWKOWA: - 1 kg truskawek mrożonych (lub świeżych) - 200 g wiórek kokosowych - 150 g cukru  Dużą tortownicę wylep ciastem. Obsyp kakao. Wyłóż masę

SMYKWKUCHNI
Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą 144

całość, ciut za słodkie) 2 jajka (dla mąki pół na pół z razową) lub 2 żółtka (dla mąki pszennej) 2 łyżki śmietany 18% Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Zagnieść szybko ciasto, podzielić na 2 części, 2/3 i 1/3. Większą część rozwałkować na wielkość formy do pieczenia, wstawić do zamrażarki na czas przygotowywania jabłek, można razem z formą. Farsz

moj przepis na
Tarta jeżynowa 139

posmarowania blachy - 2-3 łyżeczki kaszki mannej do posypania nadzienie: - 3-4 garście jeżyn (mogą być również malinki) - 2 jaja - 1 kubeczek jogurtu naturalnego - ok. 1/2 szklanki cukru Przygotowuję ciasto- szybko łączę ze sobą mąkę, masło, żółtka, proszek do pieczenia, cukier i wodę. Wkładam do lodówki na ok. 30 minut.  Smaruję niewielką ilością margaryny formę do tarty, posypuję kaszką

Wielopokoleniowo
Szarlotka na kruchym cieście 172

margaryny lub masła (miękkiego) 5 żółtek ½ szklanki brązowego cukru ziarenka z jednej laski wanilii łyżeczka proszku do pieczenia 3 szklanki mąki tortowej szczypta soli 4 łyżki kwaśnej śmietany Zagniatamy szybko ciasto, z grubsza, tak, żeby dało się zbić w kształtną kulę. Owijamy w folię i wsadzamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie smarujemy formę do pieczenia masłem i wysypujemy

ladykitchen
Ptysiowy okrąg z owocami 139

Lato się jeszcze nie skończyło, nadal można cieszyć się smakiem owoców np malin, jeżyn czy borówek. Dlatego polecam przygotować proste, szybkie ciasto czyli dużego ptysia z nadzieniem ze śmietany i owoców. Ptysiowy okrąg zaskoczy gości, umili spotkanie z rodziną czy zaspokoi słodki głód. Owoce można wybrać dowolne, takie jakie akurat są w danym sezonie. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto mieszane widelcem z owocami 111

Składniki – porcja na formę o średnicy 24 cm: Ciasto: 4 jajka, 1 szklanka cukru, 3/4 szklanki śmietany, 3/4 szklanki oleju, 3 szklanki mąki, 3 łyżeczki

Coś bym zjadła
Szybka szarlotka z połówkami jabłek i lukrem ( krok po kroku) 195

delikatne, mięciutkie , rozpływające się w ustach i jeszcze do tego pyszne mięciutkie jabłka a całość polana pysznym lukrem. Jeśli jeszcze nie piekliście tego pysznego a zarazem bardzo łatwego i szybkiego ciasta to nie ma co zwlekać, na pewno nie pożałujecie. Ja jestem zachwycona.  Składniki: ( na blachę o wymiarach: 40 x 25cm) 1 szkl = 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Serowe sakiewki z jabłkami i lukrem 137

masła 2 szkl. mąki pszennej Lukier: 1 szkl. cukru pudru 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% Dodatkowo: 4 jabłka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki cukru Przygotowanie: 1. Ciasto: Składniki na ciasto szybko wyrobić rękami, uformować w kulę i owinąć w folię spożywczą. Schłodzić w lodówce minimum 60 minut. 2. Nadzienie: Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z cukrem i cynamonem

Nastoletnie Wypiekanie
Orzechowe księżyce 162

zacnych 3 kg orzechów włoskich, przyszedł czas na ich użycie w orzechowych księżycach. To jedne z najlepszych ciastek jakie jadłam. Delikatne, bardzo kruche i przepyszne. U nas znikały bardzo szybko, więc kolejnym razem upiekę na pewno podwójną porcję. Dodawałam, że pięknie pachną w czasie pieczenia? Zamiast zmielonych orzechów włoskich, możecie użyć również mąki migdałowej. Jak dla mnie, ciastka(...)księżyce window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 250 g mąki 200 g zmielonych orzechów włoskich 2 żółtka 125 g cukru pudru 200 g masła Sposób przygotowania Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto. Ciasto zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na 30-60 min. Formujemy księżyce przy użyciu foremki lub własnych dłoni. Pieczemy ok 15 min 180 stopniach. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl

Mieszam w Garnku
Leniwe orkiszowe z mąką kokosową 217

czyli idealny na piątek, ale pewnie sprawdzi się też jakoś śniadanie. Leniwe z twarogiem i dodatkiem mąki kokosowej. Próbowałam kiedyś wersji czysto kokosowej, ale okazała się zbyt delikatna i ciasto szybko się rozgotowało. Teraz dodaję zawsze mąkę orkiszową i wychodzą smaczne. Mocno twarogowe, czyli takie, jakie lubię najbardziej :) Leniwe orkiszowe z mąką kokosową 500 g sera twarogowego 2 jajka

FitKot
Lekkie ciasto z rabarbarem i orzechami 169

Rabarbaru u mnie w ogrodzie pod dostatkiem, więc otwieram sezon na wypieki z tymi badylami. Na pierwszy ogień łatwe i szybkie ciasto ucierane bez tłuszczu. Świeżość zachowa nawet po 3 dniach, idealnie nadaje się na wszelkie plenerowe imprezy. Nie za słodkie, ale z chrupiącą posypką Składniki na blachę o wymiarach 25×25 lub tortownicę 26 cm : 400 ml jogurtu

greenscarf
CIASTO ZE SŁODKIMI ZIEMNIAKAMI I SUSZONYMI MORELAMI 150

prażonych orzechów. Jest zaskakująco smaczne, mięsiste i długo zachowuje świeżość ( pod przykryciem, lub zawinięte w folię bez polewy). Pokryłam je warstwą waniliowego serka i posypałam ziarenkami granatu. Samo ciasto szybko się robi, ale wymaga użycia puree z batatów, które trzeba wcześniej upiec i zmiksować. Całość pięknie się prezentuje i stanowi idealny dodatek do popołudniowej kawy.  SKŁADNIKI wszystkie składniki powinny

cool and minty
Mazurek z kremem czekoladowym z pieczonymi gruszkami i orzechami włoskimi 136

zimne masło i posiekać je nożem aż masło będzie już bardzo drobnymi kawałeczkami i zacznie łączyć się z mąką. 2. Następnie dodać cukier, śmietanę i żółtko.  3. Zagnieć szybko ciasto.  4. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1-1,5 godziny bądź do zamrażalnika na około 20-30 min. 5. Po tym czasie

KreatywnePiny
Pierogi z mięsem 243

wrzątkiem włożyć 2 łyżki masła, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Mąkę wsypać mąkę, dodać gorącą wodę z rozpuszczonym masłem i sól. Wymieszać początkowo widelcem (można poparzyć się). Następnie zagnieść szybko ciasto. Ciasto rozwałkować na bardzo cienko, szklanką wykrajać kółka. Na środek nałożyć farsz mięsny i skleić pieroga.  Gotowe pierogi wrzucać na osolony wrzątek i po wypłynięciu gotować około

Amatorka kuchenna

Proponowane wyszukiwania