Paznokieć Cóż za dziwaczna nazwa, prawda? I to jest ciasto? Da się zjeść? Oj da..Jest rewelacyjne, kruche, nieziemsko słodkie, rozpływające się w ustach. A skąd nazwa? Któż to wie...Ciasto to ma niewiele wspólnego z paznokciem, jedyne co mi przychodzi do głowy to płatki migdałowe, którymi obsypujemy ciasto przypominają paznokcie. Ale kto by w to wnikał, trzeba po prostu spróbować i ocenić. Naprawdę warto. Składniki: Ciasto: 2.5 szklanki mąki 30 dkg margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka Beza: 3 ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...