Mając swój ulubiony przepis na murzynka można łatwo wprowadzać modyfikacje żeby ciasto zawsze miało troszkę inny smak i nam się nie nudziło. Dzisiejszy wypiek jest na bazie tego - Murzynek - szybkie ciasto czekoladowe , ciasto wyrosło pięknie a moimi zmianami było dodanie jabłek i aromatu rumowego ...Ciasto:3 jajka1 szkl cukru1 szkl mleka1 łyżeczka sody2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka cukru
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniałyżki mleka do rozpuszczenia żelatynydo dekoracji : jeżyny i listki miętyPrzygotować kruche ciasto. Na stolnicy wymieszać mąki z cukrem pudrem. Dodać margarynę i posiekać nożem, następnie dodać żółtka i zagnieść szybko ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na ok 1 godzinkę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość ok 5 mm. Małą foremką do babeczek wykroić
Monia miesza i gotujeCiasto szybkie,pyszne i proste w wykonaniu.Napoleonki zrobione są na słonych krakersach co daje nam super połączenie.Polecam ten przepis bardzo serdecznie :). SKŁADNIKI Przepis na dużą blachę 22x35cm 2 paczki krakersów słonych po 100g 250g masła lub margaryny 5 szklanek mleka 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru 4 żołtka 2 paczki cukru waniliowego szklanka mąki WYKONANIE Dno blaszki smarujemy odrobiną(...)gotujemy jak budyń.Krem ma być gładki. Gorącą jeszcze masę wylewamy na krakersy i na górę dajemy warstwę krakersów.Możemy posypać cukrem pudrem i zostawiamy do wystygnięcia. Kiedy ciasto wystygnie,wstawiamy do lodówki aby stężało.I gotowe. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaSkładniki: 2 i 1/4 szklanki mąki tortowej 200 g margaryny 2 żółtka 1 czubata łyżka śmietany 18% 1/4 szklanki cukru szczypta soli marmolada – do nadziewania Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść, uformować w kulę, lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą, włożyć do lodówki i schłodzić przez 2 godziny. Zimne ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na kilka części. Każdą
kulinarnyswiatdomiszklanki cukru i miksujemy przez ok. 3 minuty. Wyłączamy mikser i dodajemy mielone migdały (lub np. orzechy laskowe, ja po prostu mielę płatki migdałowe) – mieszamy szpatułką. Wyjmujemy podpieczone ciasto, szybko rozsmarowujemy białka na wierzchu i od razu wstawiamy z powrotem do piekarnika na ok. 20 minut. Po przestudzeniu ciasto podajemy z bitą śmietaną. Zobacz także: Naleśniki po węgiersku Naleśniki
Poezja smakuNastępnie maczamy go w przygotowanym cieście, ale tak, by nie zakryło górnej powierzchni foremki (jeśli tak się stanie, nie będzie możliwe zdjęcie z niej usmażonego ciastka). Foremkę zanurzoną w cieście szybko wkładamy do tłuszczu i smażymy przez ok. 30-40 sekund (do zarumienienia). Podczas smażenia będziecie mogli obserwować, jak ciasto puchnie :) Usmażone ciastko zdejmujemy z foremki pomagając sobie widelcem
MyCookBook.plProste ciasto z agrestem i migdałami. Ciasto szybkie do przygotowania. Świetne w sezonie na agrest. Delikatne, miękkie o lekkim posmaku cytrynowym. Koniecznie wypróbujcie! U mnie 3/4 ciasta znikło zaraz po upieczeniu :) Składniki ciasta: 150 g drobnego cukru 250 g miękkiego masła (82% tłuszczu) 3 duże jaja (L) 200 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100 g migdałów
Moja Delicjapłatki migdałowe do dekoracji Ostatnio w kawiarni bardzo spodobała mi się tarta bananowa. Spróbuję ją odtworzyć, ponieważ jest to naprawdę warte uwagi, aromatyczne, pyszne ciasto. Składniki na ciasto szybko zagnieść i włożyć na minimum 1 godzinę do lodówki. Przygotować formę o średnicy 26cm wysmarowaną tłuszczem. Wylepić ją ciastem formując 2-3 cm brzeg. Ponownie wstawić do lodówki
Świat CiastaKochani! W niedzielę minęły dokładnie trzy lata od pierwszego wpisu na moim blogu Czas tak szybko biegnie, że nawet nie zauważyłam kiedy to minęło. Podobnie jak w zeszłym roku postanowiłam podsumować ten ostatni rok i pokazać Wam, co się zmieniło i które przepisy cieszyły się największym zainteresowaniem. Tylko w ciągu tego roku na blogu przybyło aż 119 przepisów! Sama się(...)tzatziki 2. Sałatka z brokułem i kurczakiem 3. Pomidorowa rolada 4. Kolorowa sałatka grillowa 5. Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na desery: 1. Szybkie ciasto ucierane z czekoladą i bitą śmietaną 2. Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką 3. Makowiec królewski 4. Sernik zielone jabłuszko 5. Makowa delicja A oto 3 najpopularniejsze przepisy: Miejsce
PatiGotujebazie szybkiego ciasta drożdżowego , bez wyrastania przygotowałam ostatnio bułeczki cynamonowe. Moje Dziecię uwielbia wszystko co z cynamonem: ciasteczka, ślimaczki cynamonowe, bułeczki, itp. Niewątpliwą zaletą tego ciasta jest jego szybkość przygotowania. Zalewamy wszystko bardzo ciepłym mlekiem z masłem, mieszamy i mamy gotowy półprodukt. Pozostaje tylko odpowiednie nadzianie i upieczenie i już możemy się delektować pysznymi bułeczkami. Z poniższych ilości wychodzi
Smaczne ZdroweSezon na truskawki trwa,więc kolejny przepis oczywiście z truskawkami.Dzisiaj szybkie ciasto z dodatkiem truskawek i mlecznej czekolady.Ten przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy więc jest to smak mojego dzieciństwa.Zachęcam do wypróbowania. Składniki 12 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru pudru 4 jaja 125 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy truskawki lub inne owoce
Anielskie wypiekiCynamon cynamon i jeszcze raz cynamon, uwielbia jego zapach i smak ... jest dla mnie numerem jeden w wypiekach. Dzisiaj polecam szybkie ciasto cynamonowe na jogurcie z dodatkiem migdałów. Składniki: 100 g zmielonych migdałów 230 g mąki pszennej 1 łyż. proszku do pieczeniu 1 łyż. sody oczyszczonej 3 łyż. cynamonu można mniej 100g cukru do wypieków 2 duże jajka 50g płynnego
Wypieki Uliłyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Ciasto: Ręcznie : Posiekać masło z przesianą mąką wymieszaną z cukrem i szczyptą soli. Następnie dodać jajka i jogurt/ śmietanę. Zagnieść szybko ciasto, uformować kulę, podzielić na 2 części, owinąć folią i schłodzić w lodówce 30-60 min. Mikser planetarny/ malakser: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera/ malaksera. Włączyć urządzenie i miksować tylko do czasu
Domowa Cookierenka Agiłyżeczki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę i sól, dodajemy zimne masło pokrojone na małe kawałki, a następnie żółtko oraz wodę. Zagniatamy szybko ciasto i owijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na około 60 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy na koło o średnicy około 30-35 cm. Nadzienie: Cukinię dokładnie
Kuchnia MagdaLenyprzyprawa kebab-gyros 2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Ciasto: Do miski wsypujemy przesianą przez sitko mąkę. Dodajemy żółtko, wodę, sól i zimne masło pokrojone na małe kawałki. Zagniatamy szybko ciasto i owijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim formę do tarty (średnica 26-28 cm). Nakłuwamy spód
Kuchnia MagdaLeny