wszystkich tych co nie mają cierpliwości do wykrawania pierniczków, a także dla tych, którzy nie nastawili ciasta na piernik staropolski dojrzewający , a mieliby ochotę mieć na swoim stole szybkie ciasto właśnie z piernikiem w tle. Oto pyszny, wilgotny i bardzo aromatyczny keks piernikowy. Można go upiec na ostatnią chwilę, a na dodatek jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Keks
Kulinarne przygody Gatitypołowy limonki/cytryny łyżeczka cukru waniliowego 500g borówek/jagód Wykonanie ciasta: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder wraz z proszkiem do pieczenia i masłem pokrojonym na kawałeczki. Ciasto szybko zagniatamy , dod aj ąc żółtk a. Na końcu dosypujemy szczyptę soli. Ciasto dzielimy w proporcji 1:4 i 3:4. Do większej części dosypujemy kak ao i zagniatamy, póki
Mania WypiekaniaSezon na rabarbar mamy rozpoczęty. Dzisiaj bardzo szybkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem. Wystarczy kilka łodyg rabarbaru, trochę mąki , cukru i jajek. Ciasto rozpływa się w ustach. Polecam. SKŁADNIKI 4 jajka 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 6 łyżek jogurtu naturalnego ( gęsty) 2 łyżki oleju 2 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 70-80 dag. rabarbaru
W kuchennym oknie Ewymamy lekko zmodyfikowałam bo nie miałam orzechów włoskich i rodzynek akurat pod ręką i wyszło pyszne ciasto jabłkowo - cynamonowe, które z czystym sumieniem mogę polecić każdemu kto lubi szybkie ciasta. Potrzebne nam będą dwie miski, do wykonania ciasta nie trzeba posiadać robota kuchennego co jest jego dodatkową zaletą szczególnie w momencie jak sie komuś na złość popsuje, a jedynie blender
Piekielna Kuchnia Patigruszek Polecam gruszki podgotować na małym ogniu przez 10 min. Wówczas będą bardziej miękkie w cieście. U mnie były takie al’dente, ponieważ ich nie podgotowywałam Wyrobić szybko ciasto kruche, tj. Mąkę posiekać z masłem, posiekać z serkiem, dodać pozostałe składniki, zagnieść, uformować w kulę. Ja wszystkie składniki wrzucam do malaksera. Ciasto będzie dość lepiące. Podzielić na pół. Każdą
moj przepis naciasto, ale na tyle rzadki, by dało się go rozprowadzić na jego powierzchni. Ważne jest, by ciasto polewać od razu po sporządzeniu lukru, dopóki jest płynny (krzepnie bardzo szybko). Ciasto powinno być wystudzone – lukier może popękać, gdy pokryjesz nim gorące ciasto
ClauditteMissCookingJedno z najprostszych w przygotowaniu i szybkich ciast- biszkoptowe (w którym ubijane są całe jajka) o delikatnej, lekkiej i puszystej strukturze z dodatkiem połówek jabłka. Ciasto jest ze zdrowej mąki jaglanej, którą można kupić gotową lub po prostu samodzielnie zmielić kaszę w młynku. Od razu rozwieję również Wasze rozterki dotyczące kaszy jaglanej i uwierzcie mi, że jej gorycz jest kompletnie
Kraina Miodem Płynącajeżyn galaretka owocowa (najlepiej malinowa) Tarta z Malinami i Jeżynami z Pysznym Domowym Kremem Budyniowym i Galaretką - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło drobno siekamy. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy i umieszczamy w lodówce na 30 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy formę do tarty (ok. 23 cm). Dodatkowo naczynie możemy wyłożyć papierem do pieczenia. Nakłuwamy za pomocą widelca środek ciasta
Słodka Stronakogo: dla szukających przepisu na szybkie ciasto (robi się je 15 minut)! dla czekoladoholików i kawoszy dla lubiących "ciężkie" ciasta Składniki: 160g masła 180g gorzkiej czekolady szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pół szklanki likieru kawowego 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 4 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli Składniki na dekorację: polewa czekoladowa (100g) czekoladowe ziarnka kawy
Mania WypiekaniaMiałam wielką ochotę na jakieś szybkie ciasto i znalazłam cudowny przepis w jednej z gazet dla kobiet :) Jestem zachwycona smakiem :) Użyłam rabarbaru ale będą równie dobrze pasowały truskawki, jagody. Bardzo polecam ! Smak cytrynowo - słodkawy a to za sprawą dodanej skórki z cytryny i szczypty mielonej kurkumy . Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 185 st. C Czas
Słodkości i nie tylkoKolejne moje roślinne odkrycie w postaci ciasta. Uwielbiam eksperymentować w kuchni niesamowite rzeczy. Tym razem upiekłam smaczne i szybkie ciasto z fasoli. Idealne wilgotne, aż rozpływa się w podniebieniu! Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 2 jajka 1 łyżka mleka w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżka wiórek kokosowych aromat cytrynowy Sposób przygotowania
Truskawkowa FiestaUwielbiam proste ciasta, szybkie w przygotowaniu i nie wymagające miksera. Takie właśnie jest to Proste ciasto z cynamonowym cukrem z dodatkiem orzechów włoskich i żurawiny. . Ja robiłam już dwa razy w przeciągu tygodnia :) Pierwsze piekłam w wyższej temperaturze (175-180°C) i się zbytnio przypiekło, choć wszystkim częstowanym kompletnie to nie przeszkadzało :) Za to te drugie wyszło idealne! Polecam
Moja Delicjaszczypta solimasa:500 ml mlekabudyń waniliowyłyżka mąki ziemniaczanej1/3 szklanki cukrużółtko125 g masłacukier waniliowyok. 300 g truskawekgalaretka truskawkowa (opcjonalnie)Tarta z Truskawkami - Sposób przygotowania:Masło drobno siekamy. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy i umieszczamy w lodówce na 30 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy formę do tarty (ok. 20 cm). Nakłuwamy za pomocą widelca środek ciasta.Pieczemy w temperaturze 180 stopni
Słodka Stronazimnego masła 1 łyżeczka soliszczypta cukru1 jajko1 łyżka mlekaNa farsz:3 jajka120 ml śmietany 30%75 g sera feta10 - 12 zielonych szparagówsólpieprz czosnkowysuszony tymianek Wykonanie:Składniki na ciasto szybko zagniatamy, używam do tego malaksera, żeby zbytnio nie ocieplić masła. Z ciasta robimy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 60 minut.W misce
Kulinarne przygody Gatitysobie różne artykuły. Zaraz wstawię obiad. Takie błahostki... To ciasto polecam absolutnie każdemu, kto narzeka na brak czasu. Nie wymaga ono użycia miksera i robi się je na prawdę szybko. Ciasto typowo jak na muffinki - wrzucamy wszystko do jednej miski i mieszamy. I po godzinie mamy pyszne, wilgotne i sprężyste ciasto. Na wierzch co kto woli - u mnie miks porzeczek(...)ręką, możecie ją szybko przygotować, np z tego przepisu ( klik ) a nadmiar tak jak ja zamrozić, i zostawić na następny raz. Porzeczki umyć i obrać z szypułek. Do miski wbić jajko, wlać olej i kefir. Dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Całość dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem
My simple kitchen