Dziś u mnie kolejna propozycja na szybkie ciasto bez miksera, w chwilę. Tym razem migdałowe, aromatyczne, delikatne z owocami: agrestem i morelami. Gotowe posypałam cukrem pudrem. Jest pyszne, proste i dla każdego osiągalne! Weź kubek ulubionego napoju, zasiądź wygodnie i zasmakuj ciasta migdałowego z agrestem i morelami. Smacznego Składniki: 2 szklanki mąki pszennej spora garść agrestu 2 morele 2 łyżeczki
Zasmakuj KuchniCzołem :) ! Dzisiaj na słodko, szybkie ciasto, które pewnie większość z Was zna doskonale. Zawsze się udaje, idealne w połączeniu z kwaśnymi owocami i słodką kruszonką. Przepis mam z bloga Smaczna Pyza . Placek na maślance. Składniki: 2 szkl mąki tortowej szczypta soli 6 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl maślanki 2 jajka 1/2 szkl oleju roślinnego
Trufelkowochcę upiec szybko ciasto piekę ciasto czekoladowe. Mam swój sprawdzony przepis na ciasto czekoladowe, z którym trochę eksperymentuje. Z tych eksperymentów powstał... The post Ciasto czekoladowe z jabłkami (bezglutenowe) appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.comSzybkie ciasto na Boże Narodzenie ? Idealnie sprawdzi się kokosowa kostka z wiśniami bez pieczenia :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldBabka pani flory, bardzo dobre szybkie ciasto, nie kruszy się tak jak babki piaskowe jednak smakiem bardzo je przypomina. Babka ta koniecznie musi mieć w sobie rodzynki, to one nadają odpowiedni smak i charakter ciasta. Piekłam w keksówce o wymiarach 12 cm x 36 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaakogo: dla szukających przepisu na szybkie ciasto dla początkujących (przepis jest BARDZO łatwy) dla lubiących ciasta z sezonowe Składniki: 4 szklanki mąki 2 szklanki cukru pół szklanki śmietany 18% proszek do pieczenia - torebka (18g) 5 jajek 250g masła (lub 125g masła i 125g margaryny) kilogram śliwek Wykonanie: Rozpuścić masło/margarynę. Odstawić do wystudzenia. Do dużej miski przesiać mąkę wraz
Mania Wypiekaniaznam prostszego i tak szybkiego ciasta które pasuje do spokojnej popołudniowej niedzielnej kawki jak i do poczęstowania spontanicznych gości.Składniki : 2 szklanki mąki (280gr) szklanka cukru (200gr) 2/3 szklanki oliwy (160gr) 4 jajka 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 - 180 ml jogurtu naturalnego łyżeczka kakao' Odrobina margaryny i bułki tartej Przygotowanie :Do większej misy dodaję kolejno mąkę, cukier
Mechanik w kuchnimięśni i tak jak moja babcia będziemy wyrabiać ciasto ręcznie. Ważną sprawą przed dodaniem ciepłego tłuszczu jest wyczucie czy ciasto jest odpowiednio wyrobione. Sprawdzimy to przykładając palec do ciasta i szybko go odklejając. Jeśli ciasto częściowo się odkleiło to znaczy że już czas, a jeśli cały palec mamy nadal oklejony ciastem, to jeszcze chwilę trzeba wyrabiać. Następnie dodajemy ciepły tłuszcz(...)Następnie wierzch ciasta posypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Zasada jest taka, że ciasto ma podwoić swoją objętość, bez względu na czas jaki mu to zajmie. Ciasto drożdżowe do szybkiego wzrostu potrzebuje ciepła i nie może stać w przeciągach. Najlepiej ustawić je w pobliżu ciepłego grzejnika lub np. ciepłych garnków, w których np. gotujemy obiad. Gdy już ładnie
Rozpustne gotowaniebiałka 1/2 szklanki (120g) cukru (1 szklanka = 250 ml) Dodatkowo: 500g śliwek (u mnie węgierki) 1 jabłko Ponadto: 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotować kruche ciasto. Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść i wstawić do lodówki na około 60 minut. Schłodzonym ciastem wyłożyć dno formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem i podpiec w rozgrzanym piekarniku przez
Di gotujenadzienie: 4 łyżki mleka 80 g masła 100 g chałwy 1/2 szklanki cukru 2 łyżki dżemu pomarańczowego Stovit do dekoracji: rodzynki pianki marschmallow zielony pisak lukrowy Składniki ciasta szybko zagnieść. Owinąć folią i wstawić na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyciąć kształt kwiatka (ja wycięłam wkładką do tortownicy o tym kształcie). Z pozostałego ciasta zrobić dwa wałeczki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawszystkich zapracowanych, przepis na ciacho, które zrobimy w kilka chwil. W zamrażarce znalazłam jeszcze truskawki, więc wykorzystałam je do ciasta. Szybkie, proste i smaczne :-) Zapraszam 😊 Składniki (blaszka o wymiarach 23/33 cm) : ciasto: mąka pszenna 3 szklanki, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, jajka 5 szt, olej 3/4 szklanki, olejek waniliowy 1 łyżeczka, starta skórka z pomarańczy
kulinarne odsłony patiZnane i lubiane ciasto marchewkowe w mojej autorskiej odsłonie... trochę już świątecznej 🎄 Pachnące piernikiem ciasto z marchewką, przełożone masą orzechową oraz bitą śmietaną - proste i szybkie ciasto, które smakuje genialnie, a także świetnie się prezentuje. Ciasto to jest przykładem, że nie trzeba w kuchni stać godzinami, aby wyczarować coś naprawdę pysznego. Należy ono jednak to tych słodkich i bardziej kalorycznych
Kuchnia MagdaLenysobotę zawsze jest mnóstwo rzeczy do zrobienia, ale ciasto po obiedzie też by się przydało, więc dziś przepis na szybkie ciasto z cukinią, wystarczy wymieszać i upiec. Jest to ciasto wilgotne, więc spokojnie wytrzyma kilka dni. Składniki: 250-300 g cukinii 300 g mąki orkiszowej może być też pszenna 200 ml oleju roślinnego 2 banany 100 g orzechów włoskich
greenscarfcebulą. – Doprawić do smaku solą, pieprzem i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Ciasto – Posiekać mąkę z masłem, dodać żółtka, śmietanę, proszek dopieczenia. – Zagnieść szybko ciasto i wstawić do lodówki na około godzinę. – Ciasto rozwałkować, pokroić na pasy o szerokości około 10 cm. – Na długim brzegu każdego pasa
To co kochampokrojone na małe kawałki masło. Ciasto wyrabiać rękoma do całkowitego połączenia się składników. Należy pamiętać, że kruche ciasto nie lubi długiego wyrabiania, dlatego trzeba robić to sprawnie i szybko. Ciasto uformowane w kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. W tym czasie zaczynamy robić farsz. Posiekaną drobno cebulkę i czosnek zeszklić na maśle, przyprawić solą
Cook&Love