szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:336/1736)

CIASTO SMERFOWE 125

Ciasto smerfowe to szybki i prosty deser bez pieczenia.... a'la sernik na zimno... waniliowy z borówkami. Nazwę swą zyskało dzięki lekko niebieskiemu kolorowi. Lekki deser - pianka w stylu ptasiego mleczka, który błyskawicznie znika z talerza. Ciasto to powstało z potrzeby chwili i zostało już u nas na stałe. Wśród moich gości zrobiło dużą furorę - zajadali się nim zarówno mali

Kuchnia MagdaLeny
Prosty chlebek bananowy 224

Chlebek bananowy to bardzo szybkie i proste ciasto. Można je przygotować bez grama cukru, dlatego doskonale sprawdzi się dla małych dzieci. Dodatkowo to świetny sposób na wykorzystanie przejrzałych bananów. Najlepiej sprawdzą się banany bardzo dojrzałe pokryte czarnymi plamami. 4 bardzo dojrzałe banany 100 g stopionego masła klarowanego lub margaryny bezmlecznej 1 i 1/4 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta

Dieta bez mleka
Ciasto Orzechowiec 393

dobrze wyczuwalne w smaku. Orzechowiec to dość łatwe ciasto . Warstwy sprawiają, że wydaje się być pracochłonne. Jednak daję słowo, że wcale nie ma przy nim tak dużo roboty. Ciasto zagniata się szybko, tak samo szybko gotuje się budyń i trzeba tylko odczekać żeby dobrze wystygł. Zrobienie orzechów w karmelu to też nie problem, a kiedy wszystkie te rzeczy są gotowe

Smaczna Pyza
Mazurek z liczi i polewą czekoladową 114

alkoholu. Cukier i wodę gotujemy ok 5-7 min, dodajemy masło i kakao, jeszcze chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia, ucieramy do uzyskania gładkiej polewy, mieszamy i szybko wykładamy na ciasto. Mazurek dekorujemy kolorowymi maczkami

Gotowanie jest łatwe
cytrynowa babka 152

Niby jeszcze nie pora na babki, ale przepis na pyszne, wilgotne i bardzo aromatyczne, a przy tym łatwe i szybkie do zrobienia ciasto zawsze się przyda - prawda? składniki: 250 g margaryny 4 jaja 2 łyżki jogurtu greckiego 350 g mąki pszennej 200 g cukru sok i skórka z całej cytryny łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem dodając

6niebo
Sernik gotowany z jabłkami i 3 urodziny bloga 181

łyżeczka proszku do pieczenia 175 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 jajka Wszystkie składniki przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części, każdą z nich owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce. Po około 15-20 minutach wyciągnąć pierwszą część ciasta, wylepić nią blachę o wymiarach

Domowa cukiernia Ewy
Tarta z budyniem i jabłkami 160

wsypać mąkę, cukier puder, uformować wgłębienie, wbić jajko, dodać posiekane masło. Za pomocą noża masło jeszcze bardziej rozdrobnić. Gdy składniki się ze sobą połączą to za pomocą dłoni szybko zagnieść kruche ciasto. Następnie umieścić je do worka i wstawić na pół godziny do lodówki. Na blat wysypać odrobinę mąki i rozwałkować kruche ciasto. Przełożyć je do formy na tartę

Ugotować
Wyśmienite ciasto porzeczkowo-bezowe 142

zimnego masła 50 g cukru pudru 1 żółtko Mąkę wrzucić do miski, dodać cukier. Wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do suchych składników. Dodać żółtko. Szybko wyrobić  gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, owinąć ją folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 min. Dno tortownicy o średnicy 26 - 2 8 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Im większa

maniapieczenia
Tarta z jabłkami i sosem śmietanowym 163

wsypać mąkę, cukier puder, uformować wgłębienie, wbić jajko, dodać posiekane masło. Za pomocą noża masło jeszcze bardziej rozdrobnić. Gdy składniki się ze sobą połączą to za pomocą dłoni szybko wylepić kruche ciasto. Następnie umieścić je do worka i wstawić na pół godziny do lodówki. Na blat wysypać odrobinę mąki i rozwałkować kruche ciasto. Przełożyć je do formy na tartę

Ugotować
Makowiec - ciasto krucho - drożdżowe 209

Bardzo lubię makowiec z tym ciastem. Ciasto robi się szybko , jest cienkie, a farszu czyli tego co najlepsze  -  dużo. Przepis z książki 'W staropolskiej kuchni i przy polskim stole" autorzy Maria Lemnis i Henryk Vitry, wydanie z 1983 r. Z tej ilości ciasta robię zwykle 4 makowce. Lukier z przepisu na stronie Moje Wypiekiskładniki (4 makowce

Stare Gary
Sernik na zimno z coca - colą 288

Latem staram się jak najmniej używać piekarnika, szczególnie w taki upalne dni jak dziś. Wtedy też najlepiej sprawdzają się szybkie desery i ciasta na zimno. A zdecydowanie najlepszym, według mnie oczywiście:)), ciastem na zimno jest sernik:) Ja zrobiłam sernik na zwykłych okrągłych biszkoptach z dodatkiem czekolady i coca - coli. Wykorzystałam do niego twarożek -  naprawdę idealny do serników, który otrzymałam

Z miłości do słodkości
Przepisy na wykorzystanie truskawek 270

TRUSKAWKAMI LINK TRUSKAWKOWY KOKTAJL NA BAZIE HERBATY LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OWOCOWA JAGLANKA LINK DESER Z SERKIEM, PŁATKAMI I TRUSKAWKAMI LINK TARTA JAGLANA Z TRUSKAWKAMI - PRZEPYSZNA LINK CIASTO Z TRUSKAWKAMI - SZYBKIE I WILGOTNE  LINK Może i nie ma tego mnóstwo, ale to co nazbierałam do tej pory, zapewniam że Wam posmakuje! Z drugiej strony im mniej tym lepiej, wtedy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pissaladiere, czyli cebularz po francusku 211

miękkie i delikatne; a cała góra słodkiej, skarmelizowanej cebulki z dodatkiem wyrazistych oliwek i słonych filecików anchovies smakuje po prostu obłędnie! Do tego całość jest prosta i stosunkowo szybka (jak na ciasto drożdżowe) do przygotowania. Oczywiście, obieranie i krojenie kilograma cebuli do zadań łatwych nie należy; dobrze jest przygotować sobie paczkę chusteczek, tudzież rolkę papierowych ręczników kuchennych i mieć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Proste kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 313

dodać proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy i wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami do miski z mąką, podsypując mąką. Dodać żółtka, jajko, śmietanę i szybko rękoma zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części jedną trochę większą od drugiej. 2. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wylepić ją większym kawałkiem ciasta

Mała Cukierenka
Greckie obwarzanki z pastą sezamową wg Aleex 140

masła • 40 g cukru pudru • 1 żółtko • 1 jajko • cukier do posypania • pasta sezamowa z kakao Sposób przygotowania: 1. Z mąki, masła, cukru pudru i żółtka szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować je w kulę i włożyć do lodówki na pół godziny. Ja tym razem użyłam ciasta przygotowanego już wcześniej. Można także użyć gotowego ciasta kruchego. 2. Rozkłócić jajko. 3. Rozwinąć

W mojej kuchni
CISTO TRUSKAWKOWA CHMURKA + FILMIK 165

godzinę w temperaturze 140 % C. Beza powinna być chrupka i wypieczona.  Śmietanę ubijamy z cukrami waniliowymi i cukrem na sztywno. Następnie dalej ubijając wlewamy rozpuszczoną żelatynę i szybko mieszamy. Na ciasto z galaretkami wykładamy bitą śmietanę, równo ją rozsmarowując i układamy bezę. Ciasto chłodzimy ponownie około 2 godzin.  Przed podaniem kroimy ciasto na kawałki mokrym nożem.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
CISTO TRUSKAWKOWA CHMURKA + FILMIK 165

godzinę w temperaturze 140 % C. Beza powinna być chrupka i wypieczona.  Śmietanę ubijamy z cukrami waniliowymi i cukrem na sztywno. Następnie dalej ubijając wlewamy rozpuszczoną żelatynę i szybko mieszamy. Na ciasto z galaretkami wykładamy bitą śmietanę, równo ją rozsmarowując i układamy bezę. Ciasto chłodzimy ponownie około 2 godzin.  Przed podaniem kroimy ciasto na kawałki mokrym nożem.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Kruche ciasteczka dekorowane 156

zimnego masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Mąkę mieszamy razem z cukrem pudrem i solą. Następnie dodajemy masło i sikamy nożem. Dodajemy żółtka i szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy dowolne kształty foremką. Ciastka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Schładzamy około 10 minut w lodówce. Pieczemy w temperaturze

Słodkości na talerzu
RAFFAELLO NA HERBATNIKACH - SZYBKIE I BEZ PIECZENIA 549

Idealne ciasto na weekend- szybkie i bardzo smaczne. Wystarczy zrobić je dzień wcześniej, wtedy herbatniki dokładnie wchłoną krem, a budyń nabierze smaku. Jest to wypiek last minute, kiedy wiem, że nie mam za dużo czasu, na bardziej wyszukane ciasto. Ja nie dodaję likieru, kiedy ciasto będą spożywały dzieci J A wierzcie mi, i tak smakuje wybornie J SKŁADNIKI

Calzonella.com
Quiche z kurczakiem curry 222

Szybka, prosta i przepyszna tarta z czerwoną papryką, kawałkami kurczaka marynowanymi w ognistej paście curry i czerwoną cebulą. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.  SKŁADNIKI (1 tarta o średnicy 24 cm) ciasto 200g mąki pełnoziarnistej 100g masła 1 jajko 1 łyżeczka soli 1/3 szklanka zimnej wody masa serowo- jajeczna 100 ml mleka kokosowego 1 jajko 100g

DefinicjaSmaku
3 BIT 128

Uwielbiam szybkie desery! W Internecie jest mnóstwo przepisów na to ciasto. Chyba każdy z nas, choć raz go spróbował. Ciasto bez pieczenia, które przygotujesz dosłownie w 30 minut! Czy to nie wspaniałe? Szybkie i mega słodkie. Dziś przedstawiam Wam moją wersję tego deseru. Zapraszam do wypróbowania.   Składniki: 6 paczek herbatników 1 puszka toffi Składniki na masę budyniową: 600ml mleka(...)ciepłą masę krówkową (zostawiamy 1 łyżkę masy do dekoracji). Toffi przykrywamy kolejną warstwą ciastek, na które wylewamy gorącą masę budyniową, którą również przykrywamy herbatnikami. Odstawiamy do wystygnięcia. Na zimne ciasto wykładamy ubitą śmietanę, którą dekorujemy masą toffi. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Słodki Zakątek
Najlepszy chlebek bananowy 296

moich przepisów na ciasta – sernik dyniowy – placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami chlebek bananowy Przygotowanie: 50 minut Składniki: – 140 g miękkiego masła – 140 g cukru (białego(...)masłem na puszystą masę a następnie dodaj po jednym jajku i szybko zmiksuj do połączenia. Banany obierz i zmiksuj lub zgnieć widelcem. Do masła z cukrem dodaj mąkę, proszek o pieczenia i banany. Zmiksuj do połączenia. Formę (małą keksówkę) nasmaruj masłem i posyp mąką. Włóż ciasto. Ciasto możesz wykończyć przekrojonym na pół bananem. Piecz w piekarniku nagrzanym

nietylkopasta.pl
Kaczka faszerowana zapiekana w cieście 161

misce, dodać schłodzone, pokrojone w kostkę masło i smalec; rozetrzeć mąkę i tłuszcz w palcach do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dodać jajka, wymieszać, dodać zimną wodę i kilkoma szybkimi ruchami zagnieść ciasto, zwinąć w kulę, owinąć folią i umieścić w lodówce na co najmniej 20 minut. 5. Wyjąć kaczkę z lodówki, rozłożyć na dużej desce skórą do dołu. Rozprowadzić farsz

GRUBY WAŁEK
PLACEK Z TRUSKAWKAMI I RICOTTĄ 304

warstwą delikatnego  sera ricotta i pyszną masa z truskawkami. POLECAM POTRZEBUJEMY: 175 g masła 300 g mąki 2 jajka 10 dag cukru Z podanych (zimnych) składników szybko wyrabiamy elastyczne ciasto. Formujemy kulę i wkładamy na 30 min do lodówki. 1/2 kg truskawek 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej łyżka cukru (brązowego) 240 g sera ricotta 1 jajko cukier waniliowy Truskawki

WYSPA SZCZĘSLIWA
Kruche rogaliki... 145

rogaliki o orzechowym smaku. Idealne z mocną i gorzką kawą. Łatwe i szybkie w wykonaniu, zawsze wychodzą perfekcyjnie. Do ich upieczenia potrzebne są foremki w kształcie rogalików i trochę wolnego czasu. Ich smak i świeżość utrzymuje się bardzo długo, dlatego można je bez problemu przechowywać. Składniki na ciasto(...)100g mąki pszennej 250g cukru pudru 125g mielonych orzechów włoskich 125g masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Sposób wykonania: Wszystkie składniki razem ugniatamy w misce. Wypełniamy foremki małą ilością ciasta, gdyż rogaliki szybko urosną podczas pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni Celsjusza ok. 15-20minut. Życzę Wam udanej zabawy Sylwestrowej! Szampańskiej imprezy, wspaniałych wrażeń, szczęścia w Nowym Roku, zdrowia

Kuchnia Pani Wiosny
Appeltaart 214

kawałki (niesolonego)- 3 jajkaNadzienie:- 4 duże jabłka (szara reneta, jonagold)- garść rodzynek- 3 łyżeczki cynamonu- 2 łyżeczki jasnego curku trzcinowego- 2 łyżeczki cukru waniliowego- biały cukier- jajkoSkładniki na ciasto zagniatamy dość szybko i energicznie w kulkę, nie dopuszczając by masło nam się zbyt ociepliło.W składnikach celowo nie ma cukru. To dlatego, iż nadzienie naszego appeltaart i tak będzie wystarczająco

W mojej holenderskiej kuchni