szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:331/1736)

Tiramisu z borówkami i malinami 158

Wczoraj było bardzo gorąco. Zupełnie nie chciało mi się nic piec a miałam wielką ochotę na coś słodkiego. Wybór padł na szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia z letnimi owocami. Pyszne, nie za słodkie i orzeźwiające. Takie jak lubię. Wam też polecam :) Tiramisu podałam na talerzyku "Malta" od Porcelany Bogucice . Masa: 600ml śmietanki 30%   250g serka mascarpone(...)szkl gorącej wody, ostudzić, dodać amaretto. Biszkopty maczać w kawie i układać na dnie foremki (21x21cm). Posypać 1/3 owoców. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Mascarpone utrzeć szybko z cukrem pudrem. Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami ubitej śmietanki. Mascarpone wymieszać ze śmietanką i żelatyną. Najlepiej używając miksera. Połowę wylać na biszkopty. Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i owoców. Zalać resztą masy

Smakołyki Asi
Pan Helmig i czekoladowa tarta ze śliwkami 193

obcowanie z żywym artystą przyprawia mnie o motylki w brzuchu , a jeśli jeszcze śpiewa miłe dla ucha utwory, mogę słuchać godzinami. Skończyło się po dwóch i pół... Zdecydowanie za szybko. Na osłodę, nie tylko dla siebie, mam absolutnie bajeczną tartę. Moją przygotowałam ze śliwkami, ale można użyć malin, jeżyn, albo też owoce pominąć zupełnie. Samo bowiem obłędnie czekoladowe, kremowe(...)łyżki budyniu czekoladowego (proszek) dodatkowo: 300 g śliwek Mąkę i kakao przesiać, wymieszać z cukrem i skórką cytrynową. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść kruche ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na okrąg nieco większy niż średnica formy. Wyłożyć ciastem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ucierane ciasto z rabarbarem i jabłkami 112

Ucierane ciasto z rabarbarem i jabłkami Szybkie, smaczne i proste w przygotowaniu ciasto, poleca się na każdą okazję. Ciasto jest naprawdę przepyszne. Składniki : Ciasto : masło - 250 g jajka - 5 szt cukier - 1 i 1/4 szkl mąka - 2 szkl z czubkiem proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Dodatkowo: rabarbar - 300 g jabłko - 1 szt duże cukier waniliowy - 1 opak cukier - 1 łyżeczka

Kuchnia Danusi
Sernik kajmakowy na cieście orzechowym 152

szczególnie na wymyślanie ciast. Na weekend musiałam zrobić, więc sięgnęłam po przepis z bloga Kasi Guzik Gotuję bo lubię . Jak szukam ciasta tak żeby coś wybrać na szybko, to zaglądam właśnie tam. Ciasta wychodzą i są pyszne. Tym razem padło na sernik gotowany z kajmakiem na spodzie orzechowym. Przepis zmodyfikowałam nieco, bo zmniejszyłam ilość cukru i nie przekrawałam spodu

kruche babeczki
Jabłaka pod kruszonką, czyli angielskie apple crumble 124

Bardzo szybki i pyszny deserek. Nic trudnego, polecam. Z gałką lodów to już jest rewelacja. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki. Oczywiście wyciąć gniazda nasienne

Kuchnia Pokoleń
Ciasto z Jabłkami w Polewie 258

wygląda bardzo apetycznie i znika błyskawicznie. Wszystkie smaki dobrze ze sobą współgrają, a spód jest bardzo kruchy i smaczny. W przygotowaniu ciasto jest proste i uważam, że szybkie (tylko trzeba poczekać, aż ciasto się schłodzi). Wspaniałe jesienne ciasto, polecam… (przepis ciut zmodyfikowany z książki „100 najsłynniejszych wypieków świata”). Polecam również moją fantastyczną szarlotkę :) – Pyszna Szarlotka Natalii z Orzechami

Mała Cukierenka
Ciastka jajeczka od szczęśliwych kurek 174

tego przepisu ) Nadzienie kokosowe: 100ml słodkiej śmietanki 30% 150g białej czekolady 2 czubate łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo: cukier puder roztopione 3 kostki ciemnej czekolady Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. 2. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 45min. 3. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj na grubość

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Mini Szarlotki 108

obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Dodajemy cynamon i cukier do smaku. Smażymy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Składniki na Ciasto wrzucamy do miski i szybko zagniatamy aż do uzyskania jednolitego ciasta. Dzielimy na 2 części mniejszą i większą i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem

Dziś Ja gotuje
Ciasto podwójnie czekoladowe 277

ciastu.  Mięciutki biszkopt czekoladowy przykryty grubą warstwą bogatego w smaku, kremowego czekoladowego ganache (krem czekoladowy na bazie śmietanki). W przygotowaniu ciasto jest naprawdę bardzo proste i szybkie. Jestem pewien, że to ciasto napewno przypadnie Wam do gustu, moim domownikom tak się spodobało, że było zjedzone w pól dnia od zrobienia.  Ciasto podwójnie czekoladowe - przepis: Ciasto czekoladowe : 2 jajka

Kuchnia Łukasza
Mini Szarlotki 89

obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Dodajemy cynamon i cukier do smaku. Smażymy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Składniki na Ciasto wrzucamy do miski i szybko zagniatamy aż do uzyskania jednolitego ciasta. Dzielimy na 2 części mniejszą i większą i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem

Dziś Ja gotuje
na szybko murzynek przekładany dżemem... 125

papierem do pieczenia, ciasto wylać do formy, formą z trzy razy stuknąć o blat stołu aby odpowietrzyć piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec 20 minut, następnie szybko nożem naciąć wzdłuż na środku ciasta, piec dalej z 35 minut, ciasto dobrze wystudzić wystudzone ciasto przekroić na połowę, posmarować dżemem, nakryć ciastem, lekko przycisnąć lukier: 3/4 szklanki

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta mocno grzybowa na cieście francuskim 191

Tatra na cieście francuskim, jest szybka do przygotowania i każdy może podjąć się tego zadania.  Nie ma co tu za wiele kombinować 😋, nie   trzeba dobrze gotować 🍴, bo tylko grzyby 🍄🍄🍄 smażymy i z pozostałymi składnikami łączymy.  Ciasto na formę przekładamy, masę na bazie sosu grzybowego🍄🍄🍄 na nie przelewamy, grzybów 🍄🍄🍄 dodajemy i tylko pieczemy ♨.  To taka tarta ekspresowa

Moniki Smakołyki
Mini Szarlotki 179

obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Dodajemy cynamon i cukier do smaku. Smażymy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Składniki na Ciasto wrzucamy do miski i szybko zagniatamy aż do uzyskania jednolitego ciasta. Dzielimy na 2 części mniejszą i większą i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem

Dziś Ja gotuje
Mini Szarlotki 85

obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Dodajemy cynamon i cukier do smaku. Smażymy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Składniki na Ciasto wrzucamy do miski i szybko zagniatamy aż do uzyskania jednolitego ciasta. Dzielimy na 2 części mniejszą i większą i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem

Dziś Ja gotuje
Bezglutenowe ryżowe kluski leniwe z sosem truskawkowym 180

też knedle. Dzisiaj nieco inna forma klusek leniwych, bo na mące ryżowej. Przepis nie należy do najłatwiejszych w wykonaniu, bo łatwo jest przesadzić z ilością mąki i ciasto po ugotowaniu szybko robi się twarde. Musicie więc wziąć pod uwagę fakt, że podane prze zemnie proporcje to sprawdzona ilość konkretnych składników, których zawsze używam do tego przepisu. Szczególnie trzeba obserwować konsystencję

vaniliowoczekoladowa
Kiruche babeczki z kremem Nutella 236

masła 1 szklanka mąki 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 2 łyżki zimnej wody Mąkę mieszamy razem z cukrem pudrem i solą. Następnie dodajemy masło i wodę, szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy ciastka foremką w kształcie kwiatka (5,5 cm). Wkładamy je do natłuszczonych i obsypanych odrobiną mąki, wewnętrznych części foremek

Słodkości na talerzu
Tarta z jabłkami 133

masła 2 szklanki mąki 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 5 łyżek zimnej wody Mąkę mieszamy razem z cukrem pudrem i solą. Następnie dodajemy masło i wodę, szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. Składniki na nadzienie: 4 jabłka, obrane, pokrojone na cienkie plasterki 6 łyżek cukru 1/3 łyżeczki cynamonu 1 łyżka mąki 2 łyżki roztopionego masła

Słodkości na talerzu
Szybki piernik 132

poziomo na dwie części i przełożyć je powidłami śliwkowymi lub porzeczkowymi. Polać polewą czekoladową – w rondelu podgrzać i połączyć 100 g gorzkiej czekolady i 50 g masła. Szybki piernik Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 13 Składniki 100 g masło 2 łyżka kakao 2 łyżka miód gryczany 1 /2 łyżeczka cynamon 1 /2 łyżeczka kardamon 1/2 łyżeczka goździki mielone

Kucharzyca
Tarta z burakami, orzechami i tymiankiem, czyli sposób na buraki z barszczu 201

mąkę przesiać do miski, dodać sól, zimne masło pokrojone w kostkę i jajo. Wszystko rozcierać zimnymi palcami, następnie dodać ser utarty na tarce o drobnych oczkach i wszystko szybko zagnieść. Gotowe ciasto rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na szerokość trochę większą niż średnica Twojej tarty (u mnie ceramiczna forma do tarty o średnicy 28 cm) . Ciastem wyłożyć

Moja Delicja
bananowiec na kakaowych herbatnikach bez pieczenia :-) 176

Witam Kochani tego listopadowego wieczora Dziś przychodzę do Was z bardzo prostym i pysznym ciastem. Robi się je bardzo szybko. Jest to bananowiec bez pieczenia. Ciasto składa się z kilku warstw - kakaowe herbatniki-masa-banany-herbatniki-masa -banany oraz galaretka. Całość bardzo ładnie wygląda i świetnie smakuje. Banany nadają ciastu fajny zapach i posmak :-) Polecam gorąco zrobienie tego ciasta-warto

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Placek śliwkowy z kruszonką. 441

składa się z kruchego spodu, warstwy śliwek, masy śmietanowej z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem budyniowym. Całość posypana jest pyszną kruszonką z nutą cynamonu i kardamonu. Ciasto smakowało rewelacyjnie, zniknęło bardzo szybko. Nawet mój facet, który za ciastami nie przepada zjadł większość. To najlepsza rekomendacja :). Zapraszam serdecznie na chrupiące i czarujące ciasto ze świeżymi śliwkami!    PLACEK ŚLIWKOWY

Zakątek rozkoszy kulinarnych
CHLEBEK MLECZNY 124

Proste przepisy zaskakują najbardziej...Delikatny chlebek drożdżowy na mleku i słodkiej śmietance jest bardzo puszysty, mięciutki i wprost rozpływa się w ustach. Ciasto dobrze się wyrabia i szybko wyrasta. Jest plastyczne. Z wyrośniętego ciasta formujemy wałek i kroimy go na 16 części, które układamy w wysmarowanej masłem formie. Możemy podzielone na części ciasto upiec w dwóch keksówkach lub okrągłej tortownicy

cool and minty
Kurczak w cieście francuskim 156

Danie proste, szybkie i sycące. Kurczak w cieście francuskim kuchniasmakow.blogspot.com Składniki: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka 4 plasterki sera żółtego 4 plasterki szynki 1 opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz, oregano, jajko 1. Filety z kurczaka oprószyć solą, pieprzem i oregano z dwóch stron. 2. Blachę wysypać mąką. 3. Ciasto francuskie rozłożyć, Przeciąć na pół. 4. Na jednej połówce położyć

Kuchnia smaków
Delikatnie cynamonowe ciasteczka z kaszy manny z płatkami migdałowymi 203

łyżki cukru i szczyptę cynamonu, całość mieszamy łyżką. Następnie dodajemy łyżkę mleka i wbijamy jajko, znów całość mieszamy łyżką. Na koniec dolewamy roztopione masło. Mieszamy szybko łyżką, po czym zaczynamy wyrabiać ciasto ręką do momentu, aż utworzymy(...)niego kulę. Miskę z ciastem (uformowana kula) wkładamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Po wyjęciu z lodówki odrywamy kawałki ciasta i tworzymy w dłoniach szybko kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczamy. Na wierzch każdego ciasteczka układamy płatki migdałów lekko je wbijając/wgniatając w ciastko

Słodkie okruszki
Najeżone ciasteczka z kaszy manny z nutą cynamonu 146

łyżki cukru i szczyptę cynamonu, całość mieszamy łyżką. Następnie dodajemy łyżkę mleka i wbijamy jajko, znów całość mieszamy łyżką. Na koniec dolewamy roztopione masło. Mieszamy szybko łyżką, po czym zaczynamy wyrabiać ciasto ręką do momentu, aż utworzymy(...)niego kulę. Miskę z ciastem (uformowana kula) wkładamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Po wyjęciu z lodówki odrywamy kawałki ciasta i tworzymy w dłoniach szybko kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczamy. Na wierzch każdego ciasteczka układamy płatki migdałów lekko je wbijając/wgniatając w ciastko

Słodkie okruszki