szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:221/1736)

kruche babeczki z czerwonymi owocami, budyniem i nutellą 143

budyniu waniliowego 450 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki masła czereśnie poziomki truskawki dodatkowo: masło i mąka do foremek Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier i żółtka. Szybko zagnieść ciasto, owinąć folią i wstawić do lodówki na dwie godziny. Metalowe foremki do babeczek wysmarować masłem i wysypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić nim foremki. Wstawić od razu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wyborna tarta z kurkami 187

szczypta soli 1 - 2 łyżki lodowatej wody Mąkę wrzucić do miski. Ser zetrzeć na tartce o średnich oczkach, dodać do mąki, wsypać sól. Masło pokroić na małe kawałki. Szybko wyrobić  ciasto. Jeśli zajdzie potrzeba dodać trochę zimnej wody. Uformować z ciasta kulę, zawinąć ją w folię i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury

maniapieczenia
Pyzy z mięsem 197

równomiernie rozłożyć na całości. Z całości wyjąc ¼ część ziemniaków i   to miejsce wypełnić mąką ziemniaczaną. Do ziemniaków, mąki, dodać część ziemniaków, którą odłożyliśmy i jajko. Zagnieść szybko jednolite ciasto, przykryć ściereczką, aby czekało do momentu aż zrobimy nadzienie. Sposób wykonania nadzienia: Mięso ugotować razem z kostką rosołową ( około 1 godziny) a następnie wystudzić. Bułkę namoczyć, odcedzić wodę

Na słodko lub wytrawnie
Babeczki z budyniem 126

mleka2 łyżki mąki ziemniaczanejziarenka z dużej laski wanilii100 g cukru4 żółtkacukier puder do posypania babeczekSposób przygotowania:Mąkę, cukier i zimne masło wrzucamy do miski, dodajemy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut.Do miseczki wlewamy 3/4 szklanki mleka, dodajemy mąkę ziemniaczaną i żółtka – mieszamy.W rondelku gotujemy pozostałą ilość mleka, dodajemy cukier

Słodkie Przyjemności
Piernikowa tarta z musem z białej czekolady 260

czekolady250 g śmietanki 30%dodatkowo: 1 łyżka maku Wykonanie: Masło pokroić w kostkę, dodać mąkę - rozetrzeć palcami.Dodać pozostałe składniki - szybko zagnieść ciasto.Uformować kulę, owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce min. 30 minut.Zimne ciasto rozwałkować, wyłożyć ciastem posmarowaną tłuszczem i oprószoną bułką tartą blachę do tarty ( średnica około 26 cm).Ciasto nakłuć widelcem.Z pozostałego po obcięciu rantów

kolorowotorcikowo
Makowiec japoński 147

pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonkę. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień wałkowujemy na wielkość blaszki (ciasta trochę zostanie, można za jednym zamachem upiec kilka ciasteczek). Formę wykładamy papierem

mojewypiekiinietylko
Makowiec japoński 203

pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonkę. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień wałkowujemy na wielkość blaszki (ciasta trochę zostanie, można za jednym zamachem upiec kilka ciasteczek). Formę wykładamy papierem

mojewypiekiinietylko
Galette z Jabłkami, czyli Rustykalna Tarta 132

narobić", więc padło na rystykalną tartę z jabłkami z Moje Wypieki . Pierwszą upiekłam późnym wieczorem, która zniknęła w niecałą godzinę. Drugą upiekłam następnego dnia i ta zniknęła bardzo szybko, bo ciasto jest niewielkie, takie dla dwóch osób, albo dla czterech, ale wtedy dla każdego po kawałku. Jeśli chodzi o stopień trudności to bajka, nawet nie trzeba się starać, bo styl

Blondynka Gotuje
Kruche kawowe ciasto ze śmietanową pianką i jabłkami 132

łyżki kwaśnej śmietany Mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek oraz Inkę mieszamy razem. Dodajemy drobno posiekaną (zimną ) margarynę i wszystko musimy posiekać razem. Na koniec dodajemy śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią i wkładamy na ok 60 minut do zamrażalnika. Masa śmietanowa:  440 gram kwaśniej śmietany (18 %) 1 szklanka cukru 1/4 szklanki oleju 4 jajka 2 budynie śmietankowe łyżka

Słodka Kraina Wypieków
Quiche ze szpinakiem i twarogiem 139

mąki orkiszowej typ 850 100 ml wody 150 g zimnego masła 1 żółtko 2 łyżeczki soli Masło kroimy na małe kawałki i łączymy z resztą składników. Szybko wyrabiamy ciasto do połączenia składników, czyli przez kilka minut. Jeśli byłoby za luźne/za twarde to dodajemy odrobinę mąki/wody. Ale powinno być w sam raz. Formujemy kulkę, zawijamy w folię spożywczą

Marder&Marder Manufacture
TARTALETKI MALINOWO-GRUSZKOWE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM 106

gruszka 3 jajka  200 ml śmietany 80 g cukru pudru 1 torebka cukru waniliowego 2 łyżki budyniu śmietankowego w proszku A jak to zrobić: Ze wszystkich składników szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i na 1 godzinę odstawić w chłodne miejsce. Piekarnik nagrzać do temp. 200 stopni (termoobieg 180 stopni), foremki do tartaletek posmarować masłem. Foremki wyłożyć ciastem, spody

Kuchnia w opałach
Tarta cytrynowa 189

ziemniaczanej okolo 3 lyzki wody 30g masla wykonanie:Make mieszamy z cukrem i sola. Dodajemy miekkie maslo pokrojone na kawaleczki i opuszkami palcow laczymy skladniki. Dodajemy wode i szybko zagniatamy ciasto. Gdy jest taka koniecznosc dodajemy wiecej wody lub maki.Ciasto owijamy w folie spozywcza i odkladamy do lodowki na 1 godzine.Make ziemniaczana rozrabiamy w 3 lyzkach wody.Jajka ubijamy z cukrem

Przysmaki Karolki
CIASTO Z TRUSKAWKAMI I KEFIREM 180

Szybkie i bardzo proste ciasto z truskawkami.Do ciasta można dodać także inne owoce sezonowe i np.rabarbar.Ciasto wychodzi puszyste i wilgotne.  SKŁADNIKI szklanka cukru 3 jajka 3 szklanki mąki pszennej szklanka kefiru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 oleju np.rzepakowego lub słonecznikowego 350g truskawek 1 łyżka cukru waniliowego WYKONANIE Do miski wbijamy jajka dodajemy cukier i ucieramy dokładnie.Następnie dodajemy

Mała w garnku miesza
Tarta brokułowo cukiniowa 150

pięć minut w wodzie i przecedzam, przelewam zimną wodą Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, dodaję masło zimne pokrojone, żółtka, wodę, przyprawy. Całość kroję nożem potem zagniatam szybko rękoma. Ciasta nie wyrabiamy długo im krócej tym lepiej. Ciasto wkładam do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wałkuje je na papierze do pieczenia, ułatwi to przełożenie ciasta do formy. Formę

wesoła kuchnia
WIELKANOCNE MAZURKI, BEZCUKROWE Z KREMEM DAKTYLOWO-ORZECHOWYM I CZEKOLADOWĄ POLEWĄ 110

pełnoziarnistej 100 g. mielonych migdałów kostka masła  (200 g.) 2 łyżki cukru kokosowego 3 żółtka PRZYGOTOWANIE: na blat wysypuję mąkę, mielone migdały, posiekane masło, żółtka i cukier szybko zagniatam ciasto owijam folią i wkładam do lodówki na minimum 2 godziny po tym czasie dziele ciasto na części  ( u mnie 6  ) rozpłaszczam ręką na papierze do pieczenia, formuje

Upiecz sobie babeczkę
Kruche szaleństwo z masą porzeczkową i kruszonką 157

cukru Przygotowanie:  ciasto mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i masło posiekaj ze sobą nożem lub umieść wszystko w naczyniu miksującym. Następnie dodaj żółtka i śmietanę. Ciasto należny szybko wyrobić i wyłożyć na spód blachy o wymiarach 36 cm x 25 cm , wyłożonej wcześniej papierem pergaminowym.  masa porzeczkowa  w garnku umieść porzeczki, cukier i budyń, wszystko miksuj

Niezły Młynek
Ciasto Rafaello bez pieczenia 442

moja kolejna odsłona ciasta Rafaello, tym razem wersja bez pieczenia. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Każdy bez problemu może je zrobić. Może przygotujecie je na ostatki... SKŁADNIKI: 48 sztuk herbatników, 2 szklanki mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 200g masła, 80g wiórków kokosowych, 1 tabliczka białej czekolady

Tradycyjna kuchnia Kasi
Placek z nektarynkami - galette 160

dodać resztę masła, mieszać do połączenia. W środku masy zrobić wgłębienie , dodać jajko, sok z cytryny, mieszać za pomocą noża. Przełożyć z miski na lekko omączony blat i szybko zagnieść ciasto aż będzie gładkie. Uformować kulę, owinąć folią i wstawić na 30 min do lodówki.   Można też ciasto zagnieść w robocie. Nektarynki umyć, osuszyć, wyjąć pestki, pokroić na ćwiartki

Stare Gary
Ciasto "Królewiec" wg Siostry Anastazji 493

jajko Wykonanie: Na stolnicę wysypujemy mąkę zmieszaną z sodą oczyszczoną. Dodajemy masło i siekamy nożem. Cukier mieszamy z jajkiem i dodajemy do mąki. Następnie dodajemy miód i szybko zagniatamy ciasto. Potem dzielimy je na 2 części i pieczemy 2 placki w foremkach tej samej wielkości co biszkopt (pieczemy 20-30 min w 180 stopniach). Wyjmujemy placki jeszcze ciepłe. Składniki [MASA

psgotujemy
Orkiszowy na kefirze 247

czyli dość gęstego) -  ciasto jest luźne i klejące, ale nie należy dodawać więcej mąki. Całość wyrobiłam w misce krótko, do połączenia składników - można to zrobić mikserem - ciasto dość szybko zaczęło odstawać od brzegów miski.  Przykryłam ściereczką i odstawiłam w ciepłe miejsce na 20 minut, następnie chwilę wyrobiłam i ponownie odstawiłam całość na 20 minut w cieple

apetytnapieczenie
Szarlotka 127

proszku do pieczenia; Wykonanie: Do przesianej przez sito na stolnicę mąki dodać margarynę i siekać nożem do chwili, gdy nie będzie widocznych grudek. Następnie dodać pozostałe składniki i szybko zarobić ciasto, które należy owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez min. 1 godzinę. 3/4 schłodzonego ciasta rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wyłożyć nim dno i boki większej

In my kitchen
SZARLOTKA NA KRUCHYM CIEŚCIE 141

jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Cynamon  Cytryna 7 średnich jabłek  Wykonanie     Wszystkie składniki, z wyjątkiem jabłek, szybko zagniatam .    Ciasto dzielę na 2 równe części, zawijam w folię i wkładam do zamrażalnika na pół godziny.       Obrane jabłka, trę na tarce o grubych oczkach. Dodaję

Zdrowo i kolorowo
Placek z truskawkami 191

dodać resztę masła, mieszać do połączenia. W środku masy zrobić wgłębienie , dodać jajko, sok z cytryny, mieszać za pomocą noża. Przełożyć z miski na lekko omączony blat i szybko zagnieść ciasto aż będzie gładkie. Uformować kulę, owinąć folią i wstawić na 30 min do lodówki.   Można też ciasto zagnieść w robocie.Do miski wlać roztopione masło, wymieszać z cukrem, mąką

Stare Gary
Placek z letnimi owocami 168

dodać resztę masła, mieszać do połączenia. W środku masy zrobić wgłębienie , dodać jajko, sok z cytryny, mieszać za pomocą noża. Przełożyć z miski na lekko omączony blat i szybko zagnieść ciasto aż będzie gładkie. Uformować kulę, owinąć folią i wstawić na 30 min do lodówki.   Można też ciasto zagnieść w malakserze.Do miski wlać roztopione masło, wymieszać z cukrem, mąką

Stare Gary
Prosto, owocowo. Pysznie 136

cukru1 łyżka kaszy mannydodatkowo:1 jajko1 łyżka mleka1 łyżka cukru perłowegoMąki przesiać do miski, wymieszać z cukrem. Dodać masło, posiekać. Wbić jajko, zagnieść szybko gładkie ciasto.Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm, wyłożyć do formy wysmarowanej masłem. Resztę włożyć do lodówki.Spód podpiec w 200 st. C. przez 10 minut.Wyj

Pożeraczka, czyli raz adobrze
PARÓWKI W CIEŚCIE Z OREGANO 334

Domowa alternatywa dla hot-dogów ze stacji paliw czy marketu – chrupiące, puszyste ciasto z nutą oregano, do tego ketchup, musztarda i dowolne warzywne dodatki. Parówki w cieście to szybka, tania i smaczna przekąska, a jeśli kupicie parówki z szynki, nie będziecie mieć wyrzutów sumienia, że jecie tzw. „junk-food”. Dobry pomysł na jakiekolwiek przyjęcia lub do zagryzania podczas pracy

Nerds Kitchen
Kruche ciasto z truskawkami i lekką bezą 362

truskawek Beza: 5 białek 180 g cukru pudru 2 łyżki bułki tartej Obie mąki mieszamy z cukrem pudrem i siekamy nożem z masłem. Dodajemy żółtka, szybko wyrabiamy. Ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodowki na 1 h( ja włożyłam do zamrażalnika). Formę wykładamy papierem do pieczenia. Zamrożone ciasto trzemy na tarce bezpośrednio na papier. Ciasto wstawiamy do piekarnika

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania