szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:219/1736)

Angielskie bułeczki dyniowe 195

proszkiem do pieczenia przesiać i wymieszać z solą i cukrem. W drugiej misce wymieszać puree z dyni, banana, mleko, rodzynki i masło. Do mokrych składników dodać suche, szybko wyrobić ciasto (nie miętolić za długo), może się lekko kleić ale nie do dawać mąki, podsypać tylko blat mąka na której ciasto będzie wałkowane. Gotowe ciasto rozwałkować na grubość około

greenscarf
Słodkie środy - Tort pod czereśniową chmurką 211

wiśni 2 galaretki 600 ml wrzącej wody dodatkowo: 100-120 g małych białych bez  PRZYGOTOWANIE: Spód: Mąkę łączymy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, żółtkami i masłem – szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 60 minut do lodówki. Następnie ciastem wykładamy tortownice (u mnie 27cm) nakłuwamy widelcem. Wstawiamy ciasto do nagrzanego do 190 stopni piekarnika

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
World Baking Day! 254

żeby podjąć wyzwanie, ale skoro przepis został oznaczony tak wysokim numerem uznałam, że musi być w nim coś wyjątkowego.Tak naprawdę nie jestem do końca zadowolona. Kruche ciasto byłoby lepsze to, które przygotowuję zazwyczaj - bez cukru, bo krem jest naprawdę słodki. Poza tym wyszło nieco zbyt lepkie, i wałkowanie okazało się koszmarem - bez dwóch arkuszy papieru do pieczenia nie warto(...)śmietany kremówki (38%)dodatkowo:250 g truskaweklistki miętyMąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Dodać masło, posiekać nożem, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.Schłodzone ciasto rozwałkować między dwoma kawałkami papieru do pieczenia, wyłożyć formę, odciąć nadmiar przy brzegach.Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK CYNAMONOWY Z BRZOSKWINIAMI 270

łyżeczki cynamonu - 2-3 łyżki zimnej wody + puszka lub słoik brzoskwiń   oraz mielony cukier trzcinowy na polewę, kremówka i 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto, schłodzić. Następnie wylepić nim dokładnie tortownicę, ponakłuwać gęsto widelcem i i zapiekać ok.15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 *C (góra-dół), do lekkiego zrumienienia. Następnie wyjąć i odstawić

Smaczne Zdrowe
Krówkowy sernik 216

Uwielbiam serniki i cukierki krówki. Połączone w jedno tworzą rewelacyjne ciasto, które szybko znika ze stołu. Tortownica 18 cm Spód: 3/4 szklanki maki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao 75 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Masa serowa: 3 jajka 100 g cukru 20 g masła 1,5 łyżki mąki pszennej 600 g twarogu z wiaderka(...)minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i trzymamy w nim sernik jeszcze przez 30 minut. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Na serniku układamy pokrojone cukierki krówki. Polewamy fantazyjnie ciasto czekoladą

VioletoweKucharzenie
Ciasto Izaura czyli Sernik z murzynkiem 416

Izaura czyli Sernik z murzynkiem Pogoda istnie sernikowa, w domu sporo sernikożerców, więc zapraszam na kolejny sernik. Tym razem połączony z ciastem Murzynek, czyli klasycznym ciastem czekoladowym. Fajne ciasto, dość szybko się robi, chłopakom bardzo smakowało, nie za słodkie, z błyszczącą polewą. Zapraszam:) Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na formę 30 na 25 cm: Składniki na warstwę serową: 1 kg twarogu(...)Białka ubić na sztywno, podzielić na dwie części, jedną część delikatnie wmieszać do masy serowej, drugą część delikatnie wmieszać do mieszanki czekoladowej. Na dno formy wyłożyć część ciasta czekoladowego, na to łyżkę wyłożyć masę serową, tworząc kleksy, następnie znów wyłożyć masę czekoladową. Ciasto wstawić do piekarnika, piec 45 min, do suchego patyczka. Zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia, następnie wstawić

moj przepis na
Tradycyjne świąteczne kruche ciasteczka 472

wszystko siekamy nożem na drobne kawałeczki. Można również składniki  umieścić w misie miksera i rozdrabniać mieszadłem, aż masa zacznie przypominać okruszki. Następnie dodajemy żółtka i śmietanę. Szybko zagniatamy ciasto, aby nie straciło swojej kruchości. Ciasto chowamy do lodówki, na około 2 godziny. Jeśli chcemy przyspieszyć proces możemy włożyć je na 15 minut do zamrażalnika. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy

Mania Gotowania
Ciasto z kremem sernikowym 686

Ciasto to jest wyjątkowo delikatne, puszyste, smaczne i co ważne nie jest za słodkie. Przygotowanie tego ciasta nie jest zbyt czasochłonne ani za trudne. Szczerze polecam, ale uwaga ciasto za szybko znika, przynajmniej u mnie tak było. Porcelana Bogucice z kolekcji Weronica Platin. Składniki: Biszkopt:* 7 jajek 7 łyżek cukru 7 kopiastych łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)końcu wolnym strumieniem wlewać tężejącą galaretkę. Biszkopt posmarować połową dżemu wylać 3/4 kremu, przykryć drugim biszkoptem, posmarować resztą dżemu i wylać resztę kremu. posypać migdałami podprażonymi na suchej patelni. Ciasto przechowywać w lodówce

Ala piecze i gotuje
CIASTO DYNIOWE Z ŻURAWINĄ I ORZECHAMI 281

otartej z pomarańczy i cieniutką pomarańczową glazurą, którą smarujemy ciasto tuż po upieczeniu.  Dodatek pomarańczy sprawia, że ciasto pięknie pachnie i nadaje się nawet na święta.  Ciasto jest szybkie do zrobienia, pod warunkiem, że wcześniej przygotowaliśmy  PUREE Z DYNI .  W momencie przekładania do formy powinno mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Jeśli mamy rzadkie puree, trzeba dodać(...)mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy skórkę otartą z pomarańczy. Mieszamy. Do suchych składników dodajemy mokre i krótko mieszamy, tylko do połączenia składników (w niezbyt gładkie ciasto, bez widocznych grudek mąki).  Pod koniec mieszania dodajemy żurawinę i posiekane orzechy. Wykładamy do przygotowanej formy, wygładzamy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 40-45 minut do tzw suchego

cool and minty
Jabłecznik z bitą śmietaną. 187

następnie posypać cukrem, cukrem waniliowy i cynamonem, wymieszać i na chwilę odstawić. Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem, dodać margarynę startą na tarce, cukier, cukier waniliowy i jajka, szybko zagnieść ciasto. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Większą połowę ciasta rozwałkować i przełożyć do blaszki. Jabłka odcisnąć z nadmiaru soku i wyłożyć na ciasto lekko dociskając. Mniejszą połowę ciasta rozwałkować

Sama słodycz i szczypta chili
SZARLOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ 475

JEDZ JABŁKA nabrała takiego tempa, to i u mnie nie może zabraknąć jabłkowych przysmaków.Dziś mam dla Was przepis na przepyszną szarlotkę / biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną.Ciasto łatwe , szybkie , niesamowicie smaczne i pięknie wyglądające!Absolutnie nie za słodkie , a wręcz orzeźwiające!Z całą pewnością zachwyci gości i domowników.Polecam!SKŁADNIKI:BISZKOPT:* jajko – 4 szt* cukier

Ostra na Słodko
Rudolph shortbread - ciasteczka maślane w renifery 186

draży śmietankowych 1 łyżka lukru 1 kostka gorzkiej czekolady * PRZYGOTOWANIE Obie mąki, cukier, sól i ekstrakt waniliowy wymieszaj ze sobą. Następnie dodaj pokrojone w kostkę zimne masło i szybko zagnieć ciasto do momentu, aż składniki się połączą. Rozwałkuj je na wielkość okrągłej blaszki o średnicy 20-23 cm, wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Za pomocą widelca uformuj brzegi ciasta

Food Square
Kruche ciasteczka herbaciane 191

Mąkę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i pył herbaciany - wymieszać. Dodać pokrojone w drobną kostkę zimne masło - rozetrzeć mąkę z masłem. Następnie dodać jajko oraz esencję herbacianą - zagnieść szybko zwarte ciasto. Ciasto uformować w kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto wałkować na grubość około 0,5 cm i wykrawać kształty. Ciasteczka układać

kolorowotorcikowo
Seromakowiec 256

żółtka) 125 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru szczypta soli Sposób wykonania spodu: Do przesianej mąki dodać masło lub margarynę, cukier puder, proszek do pieczenia, żółtko i szybko zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na placek o wymiarach 25 cm x 40 cm. Dużą blachę o takich samych wymiarach wysmarować papierem do pieczenia i położyć na to rozwałkowane ciasto. Ciasto

Na słodko lub wytrawnie
Kruche ciastka ślimaki z marmoladą. 256

Smaczne ciasteczka z marmoladą. Maślane, a zarazem kruche z nutą słodkości. Przepis nie jest trudny, ale ważne, aby nie doprowadzić ciasta wyciągniętego z lodówki do temperatury pokojowej - musi być zimne. Nie nakładamy też za dużo marmolady, gdyż może wypłynąć w trakcie pieczenia.  Ciasteczka polecam, bo ładnie się prezentują i dobrze smakują :) Normal 0 21 false false false(...)Mieszamy na stolnicy mąkę, sól, proszek do pieczenia oraz cukier puder. Następnie dodajemy zimne masło, nożem rozdrabniamy i mieszamy z resztą składników. Kolejno dodajemy jajka, jogurt i dość szybko zagniatamy ciasto. Odstawiamy na około godzinę do lodówki.  Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 kawałki i każdy rozwałkowujemy na prostokąt. Smarujemy marmoladą, zawijamy w rulony, a potem kroimy

Symfonia smakowa