szybkie bułeczki - 1518 przepisów (strona:80/102)

Bułki grahamki 172

Madzia i Paweł utworzyli wydarzenie z cyklu "Wypiekanie na śniadanie" [ klik ] . Czem prędzej pognałam do sklepu po mąkę pszenną graham T 1850. Kupiłam i

Moje Małe Czarowanie
Drożdżówki z waniliowym serem 108

blogu znowu drożdżówki. Z pysznym waniliowym serem, miękkie i słodkie. Nie przerażajcie się ilością, bo mało prawdopodobne, aby cokolwiek z nich zmarnowało się. Te drożdżówki nie wysychają tak szybko, więc i na drugi dzień są nadal pyszne. Na trzeci dzień nie sprawdzałam, bo już nawet śladu po nich nie było. Można je po upieczeniu delikatnie polukrować lub obsypać cukrem pudrem(...)blachę (taką z wyposażenia piekarnika). Z każdej części uformować 9-10 kulek. Lekko spłaszczając układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na kilkanaście minut do podrośnięcia. W podrośniętych bułeczkach zrobić wgłębienie po środku. Najlepiej denkiem od małej szklaneczki lub kieliszka. We wgłębienie nałożyć porcję masy serowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Drożdżówki powinny lekko się

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z krabów i ogórka 162

Dziś po raz kolejny zabieram Was w kulinarną podróż do północnych Niemiec. Zapraszamy na szybką sałatkę, która świetnie pasuje do chleba. Przepis ten podobnie jak inne ma stanowic bazę, na której zbudujecie swoją własną wersję tej sałatki. Jesteśmy tego świadomi, że część z Was nie lubi, nie ma dostępu lub najzwyczajniej w świecie nie stać na kupienie krabów czy innych(...)dodacie). Wymieszajcie dodają serek, przyprawy i sok z cytryny. Sałatkę przechowujcie w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez noc aby składniki się przegryzły. Zjadajcie na śniadanie z świeżymi bułeczkami. Smacznego poranka

Szybko Tanio Smacznie
Bułki dyniowe 211

pół, usunąć pestki i upiec (skórą do góry) w 190 st.C przez 40 minut. Po upieczeniu usunąć skórę i zmiksować. Mrożoną lepiej poddusić bez przykrycia żeby odparować nadmiar wody. Bułeczki mogą być wytrawne, z ziarnami, orzechami lub rodzynkami - tak jak lubicie. Czas przygotowania: 80 minut Porcje: 12  Składniki: 300 g mąki pszennej 250 g mąki orkiszowej 200 g puree(...)minut do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzej do 200 st.C (grzanie góra-dół). Bułki posmaruj jajkiem rozmąconym z mlekiem i posyp sezamem. Piecz 15-20 minut, jeśli bułki zbyt szybko będą się rumienić obniż temperaturę

SzczyptaSmaQ
Chleb serowy z oliwkami i suszonymi pomidorami 84

żeby się ze wszystkim wyrobić. Bo znowu mam mega zajawkę na pieczenie, znowu daje mi to frajdę. Więc dzisiaj zrobiłem 6 chlebów (w trzech rodzajach), 4 bagietki i 12 bułeczek - zdjęcie na dole wpisu. A teraz już mogę spokojnie zasiąść do komputera i porobić wpisy o dzisiejszym pieczywku. Teraz więc przepis na chleb z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami(...)formujemy bochenki lub wkładamy do foremek (w zależności od preferencji). Znowu zostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na 1 godzinę. Pieczemy 40 minut w 210 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika szybko przy pomocy pędzelka smarujemy chleby wodą. Możemy też użyć spryskiwaczki do kwiatów. Swoją drogą muszę sobie taką spryskiwaczkę kupić :) Chleby wyszły naprawdę niesamowicie aromatyczne, a dodatek oleju po suszonych pomidorach

Marder&Marder Manufacture
Domowe jagodzianki 97

Wiele osób uważa, że przygotowanie jagodzianek jest skomplikowane, czasochłonne i wymaga od nas ogromu pracy. To wszystko to mit, pokażę Wam jak przygotować szybko pyszne, rozpływające się w ustach jagodzianki. Oczywiście podstawą prawdziwych jagodzianek jest ciasto drożdżowe. Spokojnie będzie to wersja dla „leniwych” – bez długiego i czasochłonnego wyrabiania. Przeczytaj: Cytrynowe ciasto drożdżowe Składniki na ciasto 230g mąki(...)ciasta długi rulon i odrywając po kawałku robimy w ręku placuszki. Na środek układamy farsz jagodowy, sklejamy i zostawiamy na stolnicy na ok. 30 minut, aby jagodzianki ponownie urosły. Bułeczki z jagodami pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 st. C. Po ostygnięciu możemy jagodzianki polukrować, albo posypać cukrem pudrem. Domowe jagodzianki Smacznego! Artykuł Domowe jagodzianki pochodzi z serwisu Kulinarny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Produkty EKO- logiczne Biooaza używać czy nie - oto jest pytanie.. 174

delektujemy się pysznym smakiem . Na pewno wielu z was tak robiło , a potem raczyło swoich znajomych czy rodzinę . Tak więc słonecznik używamy również do wypieku  chleba czy bułeczek . Osobiście lubię go jaką przekąskę np w pracy metoda sprawdzona prze zemnie w 100% . Słonecznik łuskany możemy przechowywać w  suchym  i chłodnym miejsce. Takie warunki pozwalają na przechowywanie słonecznika(...)świetnie pasuje do curry i doskonale łączy się z miętą, która nadaje jej pikantny posmak. W odróżnieniu od innych roślin strączkowych, nie musi być namaczana przed ugotowaniem, gdyż bardzo szybko chłonie wodę.Soczewica to również "baza" dla innych produktów. Z mielonej otrzymuje się mąkę. Mąka ta popularna jest przede wszystkim w krajach azjatyckich, gdzie przygotowuje się z niej m.in. chleb

Różowa kuchnia
Ekspresowe bułki bez drożdży (na proszku do pieczenia) 77

Ekspresowe bułki bez drożdży to doskonała propozycja na szybkie i domowe pieczywo ze składników, które zawsze są w każdym domu.  Ich przygotowanie to zaledwie 30 minut wraz z pieczeniem. Niestety, ale aktualnie mamy niesprzyjające czasy i warto zaprzyjaźnić się z kuchnią oraz zacząć przygodę z pieczeniem bułek i chleba . Ograniczy to nasze wizyty w sklepie oraz przy okazji wyjdzie(...)jednolitą konsystencję. (Polecam mikserem z hakiem.) Ciasto podzielić na 6 równych części. (Ciasto jest odrobinę klejące, więc dłonie co jakiś czas należy oprószyć mąką.) Z każdego kawałka uformować okrągłą bułeczkę i przełożyć ją na blachę uprzednio wysłaną papierem do pieczenia. Bułki posmarować olejem oraz na wierzchu delikatnie ponacinać na krzyż. (Można też posypać ulubionymi ziarnami.) Piec w rozgrzanym piekarniku przez

Di gotuje
Czas na obiad czyli zdrowsza wersja fast food 166

Czasem nachodzi nas ochota na coś niezdrowego. Te wszędzie rozwieszane, piękne, zachęcające reklamy hamburgerów, frytek ociekających tłuszczem... Ze względów zdrowotnych oraz tych, że wolę po prostu

Słodkie okruszki
Babeczki jajeczne z warzywami 95

W zdrowej diecie podstawą sukcesu jest odpowiednie planowanie posiłków. Częstym problemem osób, które starają się zmienić swoje nawyki żywieniowe na zdrowsze jest sięganie po niezdrowe przekąski

HealthyCreations
Ziołowa rolada ze schabu na kanapki / Pork Loin Roulade 79

Ziołowa rolada ze schabu na kanapki Dziś domowa wędlina z piekarnika , czyli ziołowa rolada ze schabu na kanapki . To świetny zamiennik sklepowych wędlin, jest łatwa i dość szybka w przygotowaniu (nie licząc czasu pieczenia). Moja ziołowa rolada ze schabu na kanapki jest bardzo prosta - zawiera sporo aromatycznych, suszonych ziół, a także cieniutkie plasterki czosnku. Nadzienie do rolady schabowej może być(...)więcej niż dobrego masła i właśnie takiej wędliny. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na domowe wędliny, a TUTAJ więcej przepisów na schab:) Do domowej wędliny polecam również pyszne bułeczki cebulowe : Ziołowa rolada ze schabu na kanapki, składniki: 700 g schabu, 1/2-3/4 łyżeczki soli, łyżeczka słodkiej papryki, 3/4 łyżeczki granulowanego czosnku, 3 płaskie łyżeczki ziół prowansalskich, szczypta pieprzu, kilka łyżek

Lekcje w kuchni
Bułki poznańskie 104

pamięta smak takich bułek. W niektórych piekarniach czasem można je jeszcze spotkać ale to już rzadkość. Smakują doskonale z domową konfiturą , świeżym masełkiem lub jajkami na miękko. Znikają dość szybko i będziecie do nich wracać nie jeden raz. Przepis dość prosty, potrzeba trochę czasu aby ciasto wyrosło a wtedy sukces gwarantowany. Warto się potrudzić, rodzina będzie zadowolona. Zapraszam do przepisu(...)krążki i układać na stolnicy. Każdą naciąć przez środek i oprószyć mąką. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Rozgrzać piekarnik na 200 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem ułożyć bułeczki i piec około 20 minut do lekkiego zrumienienia. Wyjąć wystudzić.Gotowe:) Smacznego:)   Artykuł Bułki poznańskie pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Obiad – hamburgery i domowe bułki hamburgerowe 113

bułek, więc jak dla nas starczy bułek na dwa razy. Nadmiar bułek mrożę i kiedy potrzebuję je na obiad lub kolację, owijam w folię i odmrażam w piekarniku. Bułeczki będą wtedy jak świeżo upieczone i ciepłe. Bułki hamburgerowe są mięciutkie. Przypominają brioszki hamburgerowe . Jednak zamiast masła dodałam do nich oliwę i suszone pomidory. Pachną delikatnie rozmarynem, który wciąż jakoś trzyma(...)chwili dodaj jajko i sól. Kiedy ciasto tworzy już kulę dodaj oliwę. Wyrabiaj ciasto aż całkowicie wchłonie tłuszcz. Następnie pokrój suszone pomidory, rozmaryn i dodaj do ciasta. Szybko zagnieć. Nie krój pomidorów zbyt drobno, bo pomidory w oliwie są miękkie i szybko się rozpadają. Przykryj ciasto folią i odstaw do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie wyłóż ciasto

codojedzenia
Burgery z Mięsem z Indyka i Cukinią 68

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne burgery z delikatnym mięsem z indyka to idealna alternatywa dla tradycyjnych burgerów. Te lekkie i soczyste burgery z mięsem z indyka sprawdzą

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania