mojprzepisna.pl | Gruszkowe Love Jak obiecałam na Facebooku, spróbowałam upiec ciasto z połówek jabłek w wersji z gruszkami. Ciasto wyszło bardzo delikatne, chyba zbyt delikatne, następnym razem
moj przepis namojprzepisna.pl | Gruszkowe Love Jak obiecałam na Facebooku, spróbowałam upiec ciasto z połówek jabłek w wersji z gruszkami. Ciasto wyszło bardzo delikatne, chyba zbyt delikatne, następnym razem
moj przepis namojprzepisna.pl | Gruszkowe Love Jak obiecałam na Facebooku, spróbowałam upiec ciasto z połówek jabłek w wersji z gruszkami. Ciasto wyszło bardzo delikatne, chyba zbyt delikatne, następnym razem
moj przepis naszarlotkę! Szarlotki razem z sernikami to moje ulubione ciasta, a Wy jakie lubicie najbardziej? W szarlotkach uwielbiam, gdy w cieście dominuje ogromna ilość kwaśnych jabłek, natomiast w sernikach, gdy masa serowa jest jedwabiście gładka i rozpływa się w ustach. Dlatego mam dziś dla Was przepis na szarlotkę pełną jabłek z jedwabiście gładką i delikatną budyniową pianką. Ciasto samo(...)puder lub erytrol w pudrze SPÓD: Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy zimne masło i siekamy nożem do chwili, aż ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodajemy żółtka, erytrol i szybko zagniatamy (lub wyrabiamy w malakserze). Jeżeli ciasto będzie zbyt sypkie – dodajemy 1-2 łyżki zimnej wody. Ciasto dzielimy dwie części (na 60% i 40%), każdą zawijamy w folię
Be Fit Be StrongCiasto kruche: - 30 dag mąki pszennej - 3/4 kostki masła, ok 15 dag, masło powinno być dobrze schłodzone - 10 dag cukru - 3 żółtka - 3 łyżki naturalnego kakao 1. Energicznie i szybko zagnieść kruche ciasto kruche z podanych składników. Ilość dodawanej mąki zależy od wilgotności ciasta, ma odchodzić od dłoni, więc dostosujcie ją indywidualnie. Gotowe ciasto zawijamy w folię do żywności(...)mieszamy mikserem do połączenia składników. Następnie dodajemy pianę i mieszamy łyżką, masę serową wylewamy do formy wyłożonej ciastem. Czas pieczenia ok. 90 minut w 160 C. Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. 3. Po wystudzeniu wierzch ciasta smarujemy kajmakiem i ozdabiamy migdałami
Apetyczna babeczkaKuchnia francuska to nie tylko wymyślne w składnikach i sposobach przygotowania dania. To również proste, szybkie i mało wymagające przepisy. Clafoutis to niby ciasto, niby budyń, niby naleśnik, niby zapiekanka. Ciężko jednoznacznie skategoryzować ten deser. Formę ceramiczną lub patelnię do zapiekania smarujemy lekko masłem. Czereśnie myjemy, kroimy na połowy i usuwamy z nich pestki. Owoców musi być tyle, by dało(...)wyjęciu będzie suchy. Jeśli nie, pieczemy dalsze 5-10 minut sprawdzając, czy to już. Dajemy ostygnąć i posypujemy lekko cukrem pudrem. W tej wersji clafoutis smakuje jak leciutki sernik z migdałami – kwaskowa w smaku maślanka użyta jest tutaj zamiast śmietany (Francuzi swoje clafoutis najczęściej robią na tłustej, 30% słodkiej śmietanie lub na tłustym mleku). Mąka migdałowa może być użyta
Karo in the KitchenSos kurkowy to obowiązkowe danie w sezonie kurkowym! Na pewno dobrze znacie wersję sosu kurkowego na śmietance ( przepis tutaj ), który dla nas ma tylko jedną wadę
WegePrzepismisce) i szybko zanurzamy w cieście – uważając, aby nie zanurzyć wierzchu foremki – inaczej nie będzie można jej zdjąć bez uszkodzenia – najlepiej zanurzać do 3/4 wysokości). Szybko przenosimy ją z powrotem do oleju i po chwili lekko potrząsamy, aż ciasto samo odlepi się od formy. Rozetkę smażymy ok. 20-40 sekund z każdej strony, aż nabierze(...)potrząsaniu, można pomóc jej widelcem lub patyczkiem do szaszłyków. Zobacz także: Trufle o smaku tiramisu i ślubne zdjęcia To taki przepis, który chciało się zrobić natychmiast. Zobac... Sernik kajmakowy Śnił mi się sernik. To był chyba mój pierwszy kulinarny sen.... Proste ciasto dyniowe Ciasto dyniowe z dodatkiem zdrowszej mąki pełnoziarnistej to... Marcinek lany Marcinek to przepyszne ciasto
Poezja smakupyszny, schłodzony, o zrównoważonym smaku (nie za słodki), z pyszną śmietanową polewą, a do tego prosty w przygotowaniu :) Czy trzeba czegoś więcej? Ok, przyznaje ma jedną wadę: znika zbyt szybko :) Składniki: Spód: 150 g ciastek typu Digestive (ewentualnie mogą być herbatniki) 50 g roztopionego masła Jagodowa masa serowa: 750 g trzykrotnie zmielonego twarogu (w temperaturze pokojowej) 1 łyżka ekstraktu(...)Jagodową pulpę przecieramy przez drobne sitko, aby otrzymać gładkie puree. Odstawiamy na bok. W misce umieszczamy wszystkie składniki sernika i krótko miksujemy (tylko do połączenia). Na koniec dodajemy jagodowe puree i delikatnie mieszamy. Masę serową wylewamy na schłodzony spód. Sernik pieczemy przez ok. 70-75 minut w temperaturze 150 stopni. Dobrze wypieczony sernik powinien być ścięty i sprężysty
MyCookBook.plTen weekend był dość pracowity. Dużo siedziałam w kuchni. Ale są też niezłe efekty. Między innymi ta oto wspaniała szarlotka. Mój mąż zajadał ją na ciepło
moj przepis naTen weekend był dość pracowity. Dużo siedziałam w kuchni. Ale są też niezłe efekty. Między innymi ta oto wspaniała szarlotka. Mój mąż zajadał ją na ciepło
moj przepis naCiasto z jogurtów naturalnych zwane też sernikiem z jogurtów lub sernikiem bez sera. P rzygotowane jest na kruchym cieście maślanym, z malinową pianką jogurtową na pianie z białek, świeżymi truskawkami oraz tartym ciastem na wierzchu. Proste i pyszne ciacho, które faktycznie trochę przypomina sernik. Ciasto jest bardzo delikatne w smaku, z puszystą i lekką pianką malinową(...)kroimy w większą kostkę. Ciasto: Do miski wsypujemy przesianą mąkę i dodajemy proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier puder, żółtka, zimną wodę oraz pokrojone w kostkę zimne masło. Zagniatamy szybko ciasto i dzielimy na dwie części w proporcji 2:3. Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na co najmniej 30 min. Po tym czasie wyciągamy większą część
Kuchnia MagdaLenyCiasto z jogurtów naturalnych zwane też sernikiem z jogurtów lub sernikiem bez sera. P rzygotowane jest na kruchym cieście maślanym, z malinową pianką jogurtową na pianie z białek, świeżymi truskawkami oraz tartym ciastem na wierzchu. Proste i pyszne ciacho, które faktycznie trochę przypomina sernik. Ciasto jest bardzo delikatne w smaku, z puszystą i lekką pianką malinową(...)kroimy w większą kostkę. Ciasto: Do miski wsypujemy przesianą mąkę i dodajemy proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier puder, żółtka, zimną wodę oraz pokrojone w kostkę zimne masło. Zagniatamy szybko ciasto i dzielimy na dwie części w proporcji 2:3. Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na co najmniej 30 min. Po tym czasie wyciągamy większą część
Kuchnia MagdaLeny(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Owocowy tort oreo to jeden z najłatwiejszych i najsmaczniejszych tortów, jakie robiłam. Według mnie proporcje są w nim odpowiednio wywarzone, jest bardzo lekki
Przepiski.plOstatnio bardzo polubiłam tarty. Często goszczą na moim stole, więc postanowiłam poeksperymentować po raz kolejny. Tym razem ku zaskoczeniu upiekłam tartę kokosową z serkiem mascarpone i
Truskawkowa FiestaMoja dzisiejsza propozycja jest równie smaczna co zdrowa. Przyznam, że jest to jedno z lepszych crumble jakie jadłam, a crumble obok sernika to moja wielka miłość i słabość. W końcu crumble to esencja wszystkiego, co w cieście najlepsze, czyli owoców i kruszonki. W wypadku tego przepisu kruszonka jest chrupka i wyśmienita, jabłka natomiast są delikatne i leciutko skarmelizowane. Idealny sposób(...)jabłuszka nieco zmiękną, ale wciąż zachowają swój kształt. W tym czasie przygotować kruszonkę. W misce zmieszać mąkę z cukrem i cynamonem oraz zmielonymi płatkami migdałowymi, dodać zimne masło i szybko wyrobić nie zagniatając. Ostatni punkt jest bardzo ważny, ponieważ jeśli zaczniemy wyrabiać kruszonkę, masło pod wpływem ciepłoty dłoni zmięknie i kruszonka po upieczeniu nie będzie już tak przyjemnie chrupka
Przepysznik - BLW i nie tylko