szybki placek - 2500 przepisów

Szybki placek z wiśniami 183

Składniki:  2 szklanki mąki tortowej*,  100 g  margaryny,  3/4 szklanki cukru*,  2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka, 1

Aga w kuchni
SZYBKI PLACEK DROŻDŻOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 337

kruszonkę. Ja posypuję jeszcze płatkami migdałów i cukrem trzcinowym-daję mniej do kruszonki(bardzo lubię jak chrupie na placku). Ważne żeby kruszonkę przygotować wcześniej, bowiem placek rośnie w oczach-dosłownie...Trzeba szybko działać. Ciasto jest bardzo elastyczne i w ogóle się nie klei.Kruszonka:-ok.1/2 kostki masła-mąka orkiszowa ok.1 szklanka-cukier trzcinowy lub ksylitol ok. 1/4-1/2 szklankiDo masła

Smaczne Zdrowe
Ciasto. Deser. Szybki placek na maślance, z rabarbarem, owocami i kruszonką. 509

Błyskawiczne do przygotowania ciasto z maślanką, słodkimi owocami, kwaśnym rabarbarem i chrupiącą kruszonką.  Pyszne i proste. No i wszystkim smakuje. Tylko nie wiadomo dlaczego podobno nie

Smaczna Pyza
Skubaniec, czyli szybki kruchy placek z budyniem i owocami z dodatkiem lodów 196

To ciasto robię "od zawsze". Przepis mam zapisany w zeszycie, który założyłam mając chyba 11 lat :) Dziś przepisy mam najczęściej zapisane w komputerze lub wydrukowane, jednak

Codzienna kuchnia niecodzienna
87. Szybki i lekki obiad, czyli placki z cukinii na słono. 3390

Za oknem zimno, wiatr hula... Jesień oddycha pełną piersią. Już tęskno za latem, ale niedługo jesień będzie piękna i złota, nie?  Ostatnio staramy się robić

Symfonia Smaków
Pomysł na … placki z dyni z cytrynową nutą i szybki konkurs 155

firmę Winiary. Swoje propozycje zostawiajcie w komentarzach lub na FB-ku Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię.         The post Pomysł na … placki z dyni z cytrynową nutą i szybki konkurs appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placki z cukinii 249

przygotowaniu, ze składników, które zwykle mamy pod ręką. Placki są chrupiące, pięknie pachną, bo dodałam starty ząbek czosnku, tak smakuje lato. Koniecznie usmażcie więcej, bo znikają za szybkoPlacki z cukinii / około 8 średniej placków Składniki: 200 g cukinii 1 jajko 3 łyżki mąki 1 ząbek czosnku 2 łyżki mleka 4 łyżki posiekanego szczypiorku szczypta soli

Moja smaczna kuchnia
Krupnik i szybkie placki ziemniaczane. Obiad w kilka chwil. 175

Pamiętajcie, że dania te to same naturalne składniki (suszone), więc nie musicie się ich obawiać. Warto w swoich kuchennych szafkach mieć kilka opakowań Dań Babci Zosi SYS. Krupnik i szybkie placki ziemniaczane. Obiad w kilka chwil. 2016-05-15 22:25:11 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)Składniki krupnik Dania Babci Zosi SyS 1 litr wody opcjonalnie noga z kurczaka + 3/4 szklanki wody + suszona lub świeża pietruszka 2 opakowania placków ziemniaczanych klasycznych Dania Babci Zosi SyS 2 jajka 400 ml wody Przygotowanie Krupnik Szybka wersja wg producenta: Zawartość obu torebek wsypujemy do 1 litra zimnej wody. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Całość gotujemy na małym ogniu

Słodkie okruszki
Placki na sodzie 114

inne zawirowania w moim życiu. Choć czasu na 'bezpośpiechowe' gotowanie w dalszym ciągu nie ma - przede mną jeszcze 3 egzaminy, to przedstawiam dziś przepis na szybkie placki na sodzie - wystarczy szybko zagnieść ciasto, usmażyć placki (z tłuszczem bądź bez) i gotowe. Placki te robi się u mnie w domu, zawsze podaje się je z dżemem, same

psgotujemy
Puszyste placuszki na maślance 150

Jeśli szukacie przepisu na pyszne a do tego puszyste i szybkie placki, spróbujcie tego przepisu. Puszyste placuszki na maślance robi się naprawdę szybko. Mogą być podawane na wiele sposobów – z dżemem, owocami, posypane cukrem pudrem. Owoce możecie dodać również do samego ciasta, przed smażeniem placuszków. Nie wiem czemu, ale właśnie placki kojarzą mi się z wakacjami

Mieszam w Garnku
Placki bananowe 260

coś dać, ale żeby jeszcze zjadły posiłek później. Placki bananowe są również innym pomysłem na śniadanie. Słodycz bananów jest tak wyczuwalna, że nie trzeba słodzić placków. Ja dzisiaj przedstawiam Wam przepis na placki bananowe z kawałkami pomarańczy, sosem czekoladowym oraz słonymi orzeszkami ziemnymi, które idealnie przełamują słodycz placków i dodatków. Dla mnie to było połączenie idealne i sądząc(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/placki-bananowe/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('d868509e35569bd7a3c413bfe24f25ec').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: placki bananowe szybko placuszki bananowe The post Placki bananowe appeared first

dom-agi.pl
Placuszki BEZ wyrzutów sumienia 113

mocno rozgrzanym olejem. Miejsca, gdzie ciasto słabiej pokryło kwiaty uzupełniłam dolewając odrobinę ciasta łyżeczką. Należy pamiętać żeby kontrolować temperaturę smażenia. Ciasto zawiera cukier, więc zbyt wysoka spowoduje, że placki szybko się spieką a nie usmażą jak powinny. Gdy placki się smażą czas pozbyć się gałązek, najlepiej przy pomocy nożyczek- bezproblemowo odcięłam gałązka po gałązce i przewróciłam placki

Pichceniomania
Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków - wersja "na bogato" 177

marcu opublikowałam przepis na szybkie placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków , przez myśl mi nie przeszło, że będzie to jeden z najczęściej czytanych przepisów na blogu - codziennie ma po minimum kilkadziesiąt wejść. Ja sama robię je bardzo często, zawsze z ziemniaków z poprzedniego dnia i najczęściej podaję z mięsnym sosem, gulaszem itp. A tym razem przygotowałam je w wersji

Kto ugości moich gości?
PLACKI ZIEMNIACZANE Z CUKREM 206

naszej masy ziemniaczanej i smażymy na średnim ogniu, po obu stronach, przez około 2-3 minuty.   Smażymy na średnim ogniu, ponieważ za duży ogień, będzie powodował, ze placki szybko będą nam się przypalać, a w środku będą surowe, natomiast za mały ogień spowoduje, ze placki będą się rozpadać i nie będą chrupiące. 6. Na koniec posypujemy

Kulinarnie z Polką na Kresach
placki ziemniaczane 303

porcje, naszej masy ziemniaczanej i smażymy na średnim ogniu, po obu stronach, przez około 2-3 minuty. Smażymy na średnim ogniu, ponieważ za duży ogień, będzie powodował, ze placki szybko będą nam się przypalać, a w środku będą surowe, natomiast za mały ogień spowoduje, ze placki będą się rozpadać i nie będą chrupiące. Placki te, idealnie

Kulinarnie z Polką na Kresach