WitajcieZarówno w Holandii jak i w Polsce jest już dostępny rabarbar dlatego z tej okazji postanowiliśmy upiec szybki placek z rabarbarem. Ciasto to jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.Składniki: 180 g mąki pszennej 120 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 120 g miękkiego masła opakowanie cukru waniliowego 2 łodygi rabarbaru Kruszonka
cookplzrobione na zapas i czeka w lodówce lub zamrażarce. Można go użyć do tarty, do prostego placka lub jako kruszonkę. A że w jego składzie jest tylko mąka, odrobina soli i masło (lub margaryna ewentualnie), to nie grozi mu, że się szybko zepsuje.Na 1 kostkę masła biorę około 40 dkg mąki i szczyptę soli. Rozcieram wszystko palcami(...)zakrytym pudełeczku lub szczelnie owinięte folią spożywczą. Spokojnie może poleżeć nawet półtora tygodnia. Z doświadczenia wiem, że jak mam pod ręką takie ciasto, wtedy częściej robię tarty lub szybkie placki :) Zostanie Wam kawałek kurczaka, trochę gotowanych warzyw - podpiekacie starte ciasto, wykładacie "resztki" i posypujecie serem żółtym i do piecyka na kilkanaście minut - kolacja gotowa
Codzienna kuchnia niecodziennaŚliwka węgierka zwykła, tak stara odmiana jak i przepis na szybki placek ze śliwkami. Jak w czasie sezonu truskawkowego, nie może na stole zabraknąć maślanego ciasta z truskawkami , tak z początkiem jesieni nie da się zapomnieć o placku ze śliwkami. W Brukseli pierwsze węgierki już się w sklepach pojawiły, a placek znikł ze stołu
Z notatnikapomidora i 2-3 kawałki awokado. Następnie dodaj kotlet i polej wszystko 2-3 łyżkami sosu jogurtowego. Zwiń tortillę, możesz owinąć ją folią aluminiową. Tak samo przygotuj pozostałe placki. Szybko podawaj. Dziś o bardzo klimatycznej restauracji, której specjalnością jest kuchnia śródziemnomorska – Cafe Bazylia. Bardzo smaczne jedzenie, duże porcje (przeciętnie 300 g), dlatego ceny nieco wyższe. Dobrym pomysłem jest
Qlinarnie i Qlinarniekakao smakują jeszcze bardziej. Ja posypałam cukrem pudrem, ale można podać również polane śmietaną lub z dżemem. Mojej rodzince bardzo smakowały. Może i Wy skusicie się i zrobicie takie szybkie placki. Składniki 400 g maślanki 2 jajka cukier według własnego smaku (dałam 2 łyżki) 1 i 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 5 suszonych
O kuchni z uczuciemWasze ulubione letnie ciasto z owocami? Ja wybieram te najprostsze… Charlotte Malinowa BLOG: http://www.food2.pl/ Mus malinowy BLOG: http://www.kuchniadoroty.pl/ Sernik z serków homogenizowanych BLOG: http://zjemto.blox.pl/ Szybki placek na maślance BLOG: https://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/ Kokosowe ciasto z jagodami BLOG: http://ilovebake.pl/ Ciasto weselne BLOG: http://smerfetka79.blogspot.com/ Agrestowa chmurka BLOG: http://nastoletniewypiekanie.blogspot.com/ Drożdżówki z czerwoną porzeczką i masą(...)Kruche ciasto z pianką i owocami BLOG: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/ Tort czarny las BLOG: http://www.obiadgotowy.pl/ Sernik z porzeczkami BLOG: http://nietylkopasta.pl/ Zobacz także: Jagodzianki – smak lata Clafoutis – szybkie ciasto z czereśniami Artykuł Najlepsze przepisy z blogów #7 | Przepisy na ciasta z owocami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia BazyliiZnakomite, cieniutkie, chrupiące placki, szybkie do zrobienia. Przepis znalazłam na blogu Niki Gotuj ZdrowoWikipedia podaje : " Flammekueche lub flammkuchen (fr. tarte flambée) – tradycyjne alzackie danie w formie tarty na bazie ciasta chlebowego, cebuli, boczku ciętego w drobne słupki i śmietany. Napotkać można też flammekueche(...)flammenkuche i flamm'kueche) oznacza "pieczona w ogniu"; jest to związane z faktem, iż podczas pieczenia w piecu, płomienie dochodziły do brzegów tarty pozłacając je."Składniki na trzy placki: ciasto250 g maki pszennej
Stare GaryPanecake’sy to klasyczne danie śniadaniowe kuchni amerykańskiej. Placuszki te są najczęściej podawane z syropem klonowym. Jednak doskonale również będą smakować z owocami i cukrem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!stick,czyli nic do niej nie przywiera. To piszę na podstawie doświadczenia z poprzednimi liniami, a także na podstawie moich obserwacji przy używaniu tej patelni na przykład smażąc dyniowe placki, czy jabłka w cieście. Dlaczego akurat takie dwa dania wybrałam? Uważam, że właśnie takie placuszki, które są najlepsze kiedy smaży się je na naprawdę minimalnej ilości tłuszczu najlepiej pokazują(...)zawsze smażenie na adrenalinie i lekkim wkurzeniu, bo placuszki nasiąknięte tłuszczem, po dwóch schabowych trzeba było myć i wymieniać olej na patelni, bo się panierka paliła dość szybko, placki ziemniaczane to już była masakra, albo lekko przypalone, a jak ładnie to często surowe w środku, oooo i kotlety mielone, albo surowe albo przypalone. Ale ok, praktyka czyni mistrza
Blondynka GotujePrzekąska prosto z grilla do zjadania, idealna z sałatkami, kiełbaskami do podania. Bardzo szybko placki się przygotowuje, a jeszcze szybciej się grilluje. Można ciasto pierwsze przygotować, a potem w dwie osoby grillować, jedna ciasto wałkuje, a druga na grillu placki pilnuje. Dzięki współpracy 12 placków w kilka chwil zostanie upieczone i ze smakiem zjedzone. Na ciepło idealne
Moniki SmakołykiBardzo szybkie placki z gotowanych ziemniaków i szatkowanej, kiszonej kapusty. Czas przygotowywania: 25 minut Ilość placów: 10 sztuk
AniaGotuje.plposypujemy 1/4 porcji sera. Pustą część tortilli dociskamy do farszu i układamy na patelni. Identycznie postępujemy z drugą tortilla. Zapiekamy z dwóch stron, na średnim ogniu dosłownie chwilę, placki szybko się zarumienią, a ser rozpuści. Moja patelnia ma 28 cm średnicy, więc jestem w stanie zapiekać 2 quesadillas jednocześnie. Każdą z tortilli z szynką kroimy
Rusty ForkSzybki placek z owocami na mące orkiszowej. Bardzo cieszą mnie przepisy bez glutenu i powoli chciałabym zmienić moją dietę. Jeśli jeszcze uda mi się kiedyś wyeliminować biały cukier i zastąpić go czymś innym...Ciasto jest przepyszne, soczyste, konsystencja przypomina mi tureckie wypieki. Najlepiej smakuje z jabłkami, lecz możecie użyć różnych innych owoców. Dzisiaj wersja z brzoskwiniami
dolcevitainmykitchenCzasem mi się nudzą płatki, albo nie chce mi się piec bezglutenowego pieczywa, wtedy na śniadanie robię ten banalnie prosty i szybki placek, który można potraktować jak kanapkę, naleśnika, lub tortillę. Można go jeść na ciepło i na zimno, na słodko, na słono, na ostro, jak się komu podoba. W tym wydaniu zgięłam go na pół i zapakowałam
Quinoa Raz!sprzeczne z ideą sałatki zużywającej stare pieczywo. Aby być bliżej oryginałowi możecie wykorzystać suche wrapy czy inne flatbready. Ja zazwyczaj mam takie w szafce kuchennej - po otwarciu opakowania placki szybko robią się suche i kruche, idealne do tego przepisu. Ale jakikolwiek czerstwy chleb, pokrojony w kostkę, sprawdzi się równie dobrze. Zrobicie wtedy coś bardziej przypominającego włoską panzanellę . Klasyczny
Chilli Czosnek i Oliwa