cennych dla kondycji organizmu substancji odżywczych. To więc łatwy sposób na poprawę kondycji naszego ciała bez żadnych dodatkowych wyrzeczeń. Szybkość i moc Wytrzymały silnik o mocy około 2000W, zapewnia szybkie rozdrabnianie pokarmów i pełny rozruch sprzętu, nawet przy po brzegi wypełnionym kielichu. Dzięki temu drastycznie zmniejszyła się ilość czasu, jaką spędzam w kuchni na przygotowywaniu posiłków. Silnik wprawia w ruch(...)czyszczenie ich często może przyprawić o ból głowy. Na szczęście nie w tym przypadku, bowiem kielich blendera przystosowany jest do mycia w zmywarce. W blenderze Wartmann nie tylko szybko przygotujemy ulubione potrawy, ale równie łatwo pozbędziemy się pozostałych po gotowaniu zabrudzeń. Sprzęt ten łączy w sobie ergonomiczną konstrukcje i wykorzystanie materiałów najwyższej jakości, odpornych na działanie większości detergentów
BlendmanW Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzień Dziecka wszędzie nawet w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Tylko na WPiA nie. (reszta tekstu ocenzurowana - na dzień dziecka kupiłam sobie podręcznik do ubezpieczeń społecznych- uwierzcie
U FiolkiDzień Dziecka wszędzie nawet w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Tylko na WPiA nie. (reszta tekstu ocenzurowana - na dzień dziecka kupiłam sobie podręcznik do ubezpieczeń społecznych- uwierzcie
Fiolka w kuchniP epparkakor z mąki kasztanowej to mój kolejny eksperyment na fit pierniczki bez cukru i glutenu. W zeszłym roku podzieliłem się z Wami przepisem na pierniczki
Food SquareMarchewka nie jest zarezerwowana wyłącznie jako składnik zup, surówek czy jako dodatek do obiadu. Okazała się świetnym i wartościowym składnikiem śniadania, które smakuje jak najlepsze desery
Karo in the Kitchenpowstał właśnie pomysł na sernik z kalafiora. Oczywiście też podpatrzony na jakimś blogu… Że niby kalafior!!?? Do ciasta??!! Idea kalafiora w ciastach zakiełkowała mocno w moim umyśle i szybko przystąpiłam wtedy do jej wypróbowania. W związku z tym był już kiedyś a’la sernik z polewą czekoladową, tarta z owocami z masą a’la serową(...)małym ogniu przez ok 10- 15 minut. Odlać pozostałość wody i chwilę przestudzić. Lekko ciepłą dynię zblendować na gładką masę razem z jajkami, erytrytolem, olejem kokosowym, przyprawą do piernika, mlekiem kokosowym i ekstraktem z wanilii. Sypkie składniki wymieszać w osobnej miseczce, po czym dodać do masy dyniowej i dokładnie wymieszać. Przelać masę do keksówki o wymiarach
Modern Cave GirlTorcik choć ma typowo świąteczny wygląd i smak zrobiłam na imieniny Mamy. Myślę, że z racji okresu przedświątecznego ujdzie mi to, że nie był typowo imieninowy
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKeto donuty dyniowe z glazurą jogurtową i ozrechami Grzybobranie – wyczerpująca aktywność Ufff… To był ciężki tydzień. Mimo, że w pracy byłam tylko trzy dni, zdążyła dać
Modern Cave GirlZapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!teraz! Mogę w końcu śmiało powiedzieć, że znalazłam najlepszy z najlepszych**. Dla nas absolutna rewelacja. Ma wszystko to co brownie posiadać musi i tylko jedną wadę - znika tak szybko, że następnym razem muszę sobie przygotować jeszcze jedną skrytkę .... na brownie:) Ilość czekolady potrzebna do jego upieczenia jest iście rozpustna, ale co to za cudowna rozpusta! A skoro szaleć(...)już nadawała do pracy i trzeba ją ponownie podgrzać), a następnie przełożyć do rękawa cukierniczego - ja używam kupowanych w Czechach specjalnie do tego celu (oraz do lukrowania ciasteczek i pierników) rękawów z maluteńką tylką (końcówką). Można ją zastąpić grubym workiem foliowym - przełożyć do niego stopioną czekoladą, a następnie w jednym z rogów zrobić delikatne nakłucie, przez które wydostawać się będzie
KUCHARNIAfrancuskie i posypane płatkami migdałowymi idealnie prezentuje się na stole jako dekoracja . Tartaletki są idealnym pomysłem na świąteczne słodkości a Święta już tuż tuż. Gdy zbliżają się Święta serniki , pierniki , babeczki , poncz są najlepszymi smakołykami jakie możemy sobie podarować w tym szczególnym dniu. Twaróg jest nam znany już od bardzo dawna, jeszcze nasze babcie korzystały z tego produktu aby przygotować(...)pieczemy przez 20 – 25 minut. Upieczone tartaletki wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Tartaletki z twarogiem cytrynowym nie wymagają dużo pracy, przygotowuje się je bardzo szybko a to zasługa ciasta francuskiego a nadzienie twarogowe wykonuje się w mgnieniu oka. Mini serniczki wykonane z gładkiego i jedwabistego twarogu o cudownym, kwaskowym smaku cytryny i na koniec zwieńczone płatkami migdałowymi
Zdrowy Styl JoannyCiasto biszkoptowe i ciasto ucierane są jednymi z najpopularniejszych baz do wielu wypieków. Z ciasta biszkoptowego przygotowuje się torty, placki, rolady. natomiast ciasto ucierane stanowi bazę dla wielu pierników, ciast z owocami. Czemu ciasta biszkoptowe oraz ucierane zawdzięczają swoją popularność? Sekret tych pysznych wypieków polega na uzyskaniu jak największej puszystości. Puszystość uzyskujemy poprzez ubicie białka. Od czego zależy jakość ciasta(...)dodajemy po jednym żółtku ciągle miksując. Dodajemy mąkę. Krótko łączymy składniki. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do ciasta delikatnie mieszając. Całość pieczemy przez 40 -40 minut w 180 stopniach. Szybkie ciasto ucierane: Składniki: 200 g mąki 200 g masła 200 g cukru 10 g proszku do pieczenia(3 łyżki) 5 jajek Miękkie masło ucieramy. Dodajemy cukier nadal ucierając. Następnie dodajemy
Ciasta z tradycjamikarpatkę ciężko spotkać. No, ale karpatka jest taką dużą wersją eklera, więc można to tak zastąpić:) Ja zawsze robię ją z co najmniej dwóch porcji, gdyż znika bardzo szybko. Krem może być budyniowy lub można dodać adwokat lub inny gęsty likier, w zależności od smaku i możliwości. Ciasto ptysiowe, parzone: 6dkg margaryny ¼ litra wody 12dkg mąki 4 jajka Ponadto(...)ciasta możemy z niego zrobić eklerki lub ptysie, tzn. położyć ciasto łyżką na blasze i upiec. Posmarować kremem z karpatki lub ubić bitą śmietanę). Ciasto pieczemy w rozgrzanym pierniku (najlepiej na środku), w temperaturze 180C , około 15 do 20 minut. Jeśli po upływie czasu, nie jesteśmy pewni czy ciasto jest już gotowe, możemy to sprawdzić podnosząc leciutko ciasto nożem
Smakowy Raj