szybki ciasto - 4902 przepisów (strona:76/327)

Ciasto francuskie -ślimaczki 220

Ciasto francuskie możemy wykorzystywać na słodko do przekąsek oraz wielu innych dań. Warto w lodówce mieć gotowe ciasto, a wtedy na pewno szybko coś zrobimy. Dziś polecam ślimaczki z pesto. oczywiście nadzienie może być przeróżne. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 łyżki pesto 1 jajko WYKONANIE Płat ciasta francuskiego posmarować pesto. Wycinać długie pasy i zwijać w ślimaczki. Ciasto

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto dyniowe z orzechami 227

puree dyniowego, lecz dynię tartą na dużych oczkach. Zamiast tartej dyni można wykorzystać tartą marchewkę. Ciasto nie wymaga stosowania miksera, wystarczy metalowa trzepaczka i sprawna ręka. To ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Trzeba jedynie uzbroić się w cierpliwość podczas pieczenia, gdyż unosi się smakowity aromat . Ciasto dyniowe z orzechami wspaniale pachnie wanilią i karmelem. Ciasto jest długo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szarlotka specjalna 525

Inna od tradycyjnej, ale równie smaczna. Ciasto ucierane robi się szybko za pomocą miksera. Można do niej dodać owoce świeże, mrożone lub suszone. Składniki: 1 margaryna 5 jajek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki 2-3 łyżki śmietany 1 budyń waniliowy  1 łyżka proszku do pieczenia 1 kg kwaskowatych jabłek rodzynki lub skórka pomarańczowa, smażona pigwa tłuszcz(...)Wykonanie: Margarynę ucieramy mikserem, dodając żółtka i cukier. Kiedy masa jest puszysta, dodajemy przesiany przez sito proszek do pieczenia, budyń oraz śmietanę. Ubijamy pianę z białek, dodajemy porcjami do ciasta, na przemian  przesianą mąką i pianę, lekko mieszamy.   Jabłka obieramy i kroimy w grube plastry, bakalie oprószamy mąką. Tortownicę smarujemy i posypujemy bułką tartą. Ciasto rozdzielamy

Anioły w kuchni
RURKI Z KREMEM CYTRYNOWYM 213

Pyszne z orzezwiającym kremem, szybkie do zrobienia  bo rureczki z ciasta francuskiego. Polecam ,zasmakują nie tylko dzieciom Składniki:opak. ciasta francuskiegokrem:20 dag masła1 jajko1 łyżka cukru waniliowego3 łyżki cukru pudru1 łyżka soku z cytrynyWykonanie:Ciasto francuskie kroimy po szerokości na 1cm paseczki. Foremki do rurek smarujemy masłem, nawijamy ciasto. Zapiekamy ok 15 minut. Ostudzone zdjemujemy z foremek.Jajka

Z Majeczką w kuchni
Szybkie ciastka czekoladowe 248

Szybki pomysł na deser. Ciastka znikają jeszcze szybciej, nawet nie dane im było ostygnąć :) Czekolady sypiemy ile dusza zapragnie ...Składniki:opakowanie ciasta francuskiegogorzka czekolada (oczywiście nie cała tabliczka)Rozwałkowane ciasto kroimy na kwadraty. Posypujemy startą czekoladą. Zapiekamy w temperaturze 180-200 stopni aż się zrumienią (jakiś kwadrans

prawdziwe jedzenie
KRUCHE CIASTECZKA WANILIOWO-MAKOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 298

rodzinie nie urzekły one każdego, jednak ja osobiście jak tylko natknęłam się na ten przepis na stronie internetowej wiedziałam, że muszę je zrobić! Bo połączenie maku i kruchego ciasta to coś co ubóstwiam! A wy? Może podzielicie się swoimi smakami?:)) Ja na pewno upiekę je jeszcze nieraz. Składniki: -270g mąki orkiszowej  lub 250g pszennej -40g budyniu waniliowego(...)pieczenia razem przesiać przez sito na stolnicę. Zrobić kopiec, a w nim wgłębienie do którego dać pokrojone w kostkę masło, cukier waniliowy, 2 żółtka, mak. Wszystko szybko zagnieść na gładkie ciasto. Schłodzić je w lodówce przez około 15-30 minut. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na grubość około 3mm i wykrawać foremką ciasteczka(nie mogą być za cienkie

Smaczne Zdrowe
Sernik z bezą 374

Składniki: masa serowa:  1 kg mielonego twarogu 3 jajka 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1 cukier

Luźna Kuchnia
Mikołaj 221

Zbliżają się  mikołajki. Proponuje Wam łatwe do zrobienia ciasto w kształcie mikołaja. Ciasto bardzo łatwo i szybko upiec a dekoracja też bardzo łatwa. Za to smak i efekt rewelacyjny. Z pewnością dzieciaki będą zachwycone. Składniki: 125 ml wody 2 łyżki kakao 2 łyżeczki cynamonu 3/4 szk cukru 2 łyżki miodu 100 g margaryny 1 szk mąki pszennej(...)zimnej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Dodać żółtka i zmiksować na wolnych obrotach.Białka ubić na sztywno dodać do kakaowej masy i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać do wysmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia formy w kształcie serca. Piec w 160 stopniach około 25 min. Piec do suchego patyczka.Zimny piernik udekorować lukrem i kokosem.Wychodz

Ala piecze i gotuje
Ciasto czekoladowo - malinowe 172

zaserwowałam sobie ciasto czekoladowe z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu  Eksperymentalnej kuchni  i popieram słowa autorki - ciasto robi się bardzo szybko a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być - po prostu jest pyszne! Składniki 120g maki pszennej 100g gorzkiej(...)ostudzenia. Do ostudzonej masy dodać jajko i zmiksować.  W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać masę czekoladową i miksować do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelać do foremki (użyłam okrągłej o średnicy 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać górę ciasta malinami i dać do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec

pink envelope
Torcik brzoskwiniowy z kaszy manny – łatwy i szybki! 416

dodatkiem kaszy manny – a wiem , że jest takich sporo! Jakiś czas temu pokazywałam torcik truskawkowy , więc dziś przyszła pora na odmianę i zastąpienie truskawek soczystymi brzoskwiniami! Ciasto jest niesamowicie łatwe … szybkie i rewelacyjnie smakuje! A składniki przeważnie mamy pod ręką!SKŁADNIKI:- biszkopty – ok.15 szt- margaryna – 200 g- mleko – 1 l- cukier puder(...)części , do jednej dodajemy przesiane kakao.Ciemną masę wylewamy do wyłożonej biszkoptami tortownicy ( 20 – 22 cm ).Odstawiamy na ok. 5 minut , po czym przykrywamy jasnym ” ciastem „.125 ml soku z brzoskwiń mieszamy z żelatyną.Odstawiamy do napęcznienia na ok. 5 minut.W tym czasie miksujemy brzoskwinie na gładki mus.Żelatynę podgrzewamy , by całkowicie się rozpuściła a na następnie

Ostra na Słodko
Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową 292

kolejnych udanych jesiennych wypieków. Do przygotowania tego ciasta potrzebujemy marchewkę tartą na dużych oczkach. Ciasto nie wymaga stosowania miksera, wystarczy metalowa trzepaczka i sprawna ręka. To ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Podczas pieczenia unosi się smakowity aromat, jeśli dodamy trochę cynamonu to zapach będzie obłędny . Ciasto jest długo wilgotne, aromatyczne, am piękny miodowy kolor za sprawą marchewki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CIASTO Z KASZY MANNY BEZ PIECZENIA. 1384

chipsach, a wiadomo, że jak piekarnik nie używany prawie całe wakacje i też lubiący robić psikusy, lepiej nie ryzykować. Znalazłam w "internetach" bardzo fajną, a przede wszystkim szybką i łatwą alternatywę. CIASTO Z KASZY MANNY Z BRZOSKWINIAMI /źródło: Kuchnia na Obcasach ;/ na blaszkę 23x30 cm 2-3 paczki herbatników 750 ml mleka 3/4 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki cukru

W kuchni Karmel-itki
Świętujemy: drugie urodziny Pożeraczki! I boska tarta czekoladowa 203

powala i długo nie pozwala się podnieść. Idealna z dodatkiem lodów waniliowych bądź śmietankowych.Jedyne co, to w przepisie nie było podanych składników na ciasto kruche, sięgnęłam więc do Ciast pikantnych i słodkich Michela Roux - idealny spód, rozwałkowuje się bez najmniejszych problemów, a po upieczeniu nie kruszy i trzyma nadzienie w ryzach.Jeśli chcecie być jeszcze bardziej eleganccy, należy przygotować(...)masładodatkowo:złoty barwnik spożywczy w proszkuMąkę przesiać z cukrem pudrem, wymieszać z solą. Dodać pokrojone w kostkę masło, wetrzeć je w mąkę. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto.Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.Chilli pokroić, nasiona kardamonu zmiażdżyć nożem. Umieścić w garnku razem z cukrem i kremówką, zagotować. Odstawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki z jagodami i kremem jagodowym 135

proszkiem do pieczenia. Przesiewanie jest konieczne. Mieszamy szybko szpatułką lub drewnianą łyżką. Ma wyjść ciasto niespadające z łyżki. Jak za rzadkie dosypujemy mąkę. Do ciasta delikatnie dodajemy jagody i mieszamy. Blachę do babeczek wykładamy foremkami i nakładamy po łyżce ciasta. Łyżka ciasta da nam gwarancję, że wyrośnie ładna i zgrabna babeczka, a nie rozklapany na górze grzyb babeczkopodobny. Pieczemy(...)przez rękaw cukierniczy lub nakładamy łyżką. U mnie za kolor posłużył sok z jagód przetartych przez sitko. Krem dekorujemy owocami. Prawda, że szybko? Zamiast jagód możecie użyć dowolnych owoców. Jeśli nie macie blachy do babeczek ciasto, możecie upiec w keksówce. Nie pieczcie w samych papilotkach bo wam się rozjadą i będą wyjechać jak babeczka przejechana przez walec. Post Babeczki

ladykitchen
Klasyczne brownie i ... wielki bałagan 219

Myślisz sobie - zrobię ciasto ! Ale takie na szybko, łatwe, kilka składników i gotowe. Brownie pasuje idealnie. Nie dość, że spełnia Twoje oczekiwania, co do łatwości i szybkości przygotowania, to jeszcze smakuje cudownie...bo jest z czekoladą ! Czekoladę rozpuszczasz, jajka ubijasz, odmierzasz mąkę... Tu miseczka, tam łyżeczka...trzepaczka, szpatułka... Ups ! Tego bałaganu nie było w planach. Niestety wypieki mają(...)blaty, zetrzeć czekoladę z frontów szafek kuchennych ( ja zawsze, ale to zawsze którąś wysmaruję ), na końcu zmyć podłogę. Czynności niezbyt lubiane. A gdyby tak, umilić sobie sprzątanie zapachem - nie ciasta ? Sposób jest prosty, fajne, pachnące środki do sprzątania ! Perfect House , to linia kosmetyków do wnętrz produkowanych przez markę Barwa. Produkty wyróżniają się z tłumu innych, przede wszystkim perfumeryjnymi zapachami

kolorowotorcikowo
Orkiszowe, pełnoziarniste ciasto drożdżowe z kruszonką 216

Dość dawno temu upiekłam chałkę, bo chciałam spróbować takiej prawdziwej, domowej. Ciasto wyszło bardzo dobre, puszyste i szybko rosło, więc pomyślałam, że może się sprawdzić też w przypadku ciasta z owocami albo konfiturą. Po wielu modyfikacjach w końcu zrobiłam kiedyś w pełni razową wersję i ciasto wychodzi naprawdę bardzo dobre :) Od tego czasu upiekłam już takich ciast dość dużo

FitKot
Naleśniki z serem 230

ciasta.   Rozgrzaną patelnię delikatnie smarujemy olejem (tylko przy pierwszym naleśniku).Nalewamy cienką warstwę ciasta ( tylko tyle, aby przykryło dno patelni).Placki naleśnikowe smażą się szybko, więc po chwili od wlania ciasta na patelnię należy je odwrócić na drugą stronę.Zdejmujemy na płytki talerz a na patelnię wlewamy kolejną porcję ciasta.Gotowy placek naleśnikowy smarujemy masą twarogową, składamy

Maminek kulinarny