Choć prezentowaną babkę przypisałam do kategorii słodkości, to w rzeczywistości nie należy do wypieków o dużym stopniu słodyczy. Wyglądem przypomina chleb, chociaż niektórym przypomina również pasztet
Szybko Tanio SmacznieChodzą za mną warzywa, chodzą i chodzą i spokoju nie dają. Dlatego też bez wahania zrobiłam w niedzielę do tzw. kotleta tę surówkę. łatwa i
Dzieje kuchennej WiewióryZazwyczaj weekend zaczyna mi się w czwartek wieczorem, bo w piątki nie muszę pojawiać się w firmie. Dziś był jednak wyjątek, czego nie przewidziałam w sobotę
Weekendy w domu i ogrodzieMiałam zupową potrzebę, powiem więcej, chciało mi się grochówki... ...ale w domu ani wędzonki, ani grochu. Za to była soczewica. Powstała szybka, gęsta i
Dzieje kuchennej WiewióryPiękną mamy pogodę, zmieniło się moje samopoczucie na lepsze oczywiście. Z radością ogłosić chcę zwycięzcę mojego krótkiego candy. Zgłosiły się tylko 3 osoby, losowanie było szybkie
Dzieje kuchennej WiewióryPiekłam ten chleb dwa razy, ale za pierwszym razem nie spisałam proporcji, wiec upiekłam go ponownie. Odmierzyłam 2,5 szklanki mąki orkiszowej typ 850 i przesiałam do miski. Dosypałam 3/4 szklanki otrąb pszennych - wymieszałam. Do szklanki włożyłam 3 łyżki jogurtu greckiego i dolałam wody tyle, że w sumie płynu wyszła szklanka. Rozmieszałam jogurt z wodą i dolałam do mąki(...)minuty. Ciasto bardzo szybko zaczęło odstawać od brzegów naczynia. Pomimo, że ciasto się kleiło nie dosypywałam mąki - tak ma być. Przykryłam miskę i odstawiłam na 20 minut. Następnie chwilę wyrobiłam i ponownie odstawiłam na 20 minut. Po tym czasie wysmarowałam olejem keksówkę ( 31x12x8) i przełożyłam ciasto. Możesz też włożyć do koszyka do wyrastania chleba. Mój chleb wyrastał
apetytnapieczenieMało kto wie, że przygotowanie zupy cebulowej jest tak banalnie proste, a szkoda. Dlatego koniecznie muszę podzielić się z Wami tym przepisem, żebyście przekonali się na własnej skórze jak szybko można przygotować prosty obiad. Moja zupa była przygotowana z serową grzanką zapieczoną w zupie, lecz śmiało możecie przygotować grzanki osobno lub nawet całkowicie je pominąć. Decyzja należy(...)czosnku – 1 łyżeczka tymianku – 1/2 łyżeczki soli – 1/2 łyżeczki pieprzu – 1/2 łyżeczki cukru – 2 liście laurowe Składniki na grzanki: – 4-5 kromek domowego chleba – 40g sera Gruyère lub innego sera typu parmezan W szerokim garnku roztapiamy masło i dodajemy pokrojone w piórka cebule. Ustawiamy średni ogień i smażymy cebulę bez przykrycia przez około
Be Fit Be Strongmasę (3 – 4 minuty). Podawaj polany oliwą z oliwek z dodatkiem chleba pita, dowolnego pieczywa lub warzyw. Przygotowałeś/aś ten przepis? Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej. Nie zapomnij też oznaczyć @przepisynatalerzu i dodać hashtag #przepisynatalerzu na Instagramie! The post Hummus z suszonymi pomidorami – szybki i prosty przepis appeared first on Na-talerzu.pl
Na-talerzu.plnaprawdę główną zaletą, sprawia, że wypieki są smaczne, mięsa soczyste, a chleby doskonale wypieczone. Blaszki z zestawu, to spełnienie moich marzeń- po ostatnich kilku latach korzystania z form ze strukturą sześcianu mam szczerą nadzieję, że czyszczenie tych będzie o niebo prostsze! Brakuje mi jedynie funkcji szybkiego nagrzewania, ale to nie jest niezbędne do życia, więc można wybaczyć, ewentualnie jeśli ktoś
Kuchnia w czekoladzierazem gotuje się na patelni. Proste danie, które świetni smakuje i jest szybkie w wykonaniu. Przepis i listę składników przedstawiam poniżej. Składniki ½ cebuli ½ łyżka miodu Szczypta soli pieprz Szczypta oregano ½ łyżki oliwy z oliwek 3 jajka 400 g passaty pomidorowej 1 ząbek czosnku 2-3 kromki chleb pełnoziarnistego Przepis na szakszułkę Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Następnie dodaj pokrojoną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!podajemy je zaraz po upieczeniu, na ciepło. Idealnie smakują w towarzystwie domowego chleba. Mój sprawdzony przepis na taki chlebek, znajdziecie TUTAJ . Koniecznie dajcie znać, co myślicie o takim pomyśle na śniadanie lub kolację Smacznego! A jeśli szukacie innych pomysłów na śniadanie lub kolację polecam moje przepisy: Szybka sałatka a la hawajska Pasztet z soczewicy Prosta sałatka z rzodkiewki Artykuł
Okiem Blondynki by McBlondiBardzo często wykorzystywano włoszczyzną z niedzielnego rosołu. Taka sałatka robiona była na szybko, a więc krojona byle jak. Do tego szły niedojedzone resztki mięsa z rosołu, a zamiast majonezu była dawana śmietana. Tym sposobem, nic się nie marnowało, a domownicy mieli na po niedzieli coś do chleba
Dieta moja pasjaPowiem Wam, że fajna sprawa zjeść sobie takie na śniadanie, zwłaszcza jak chleb już czerstwy, a po świeży nie ma komu iść. Przygotowanie zajmie jakieś pół godzinki, ale zdaję sobie sprawę, że nie zawsze rano macie tyle czasu, więc proponuję muffinki upiec wieczorem, a rano przygotować szybko sosik i wstawić całość do piekarnika. Skrócicie ten czas do minimum
Kuchnia w czekoladziednia nadaje się do picia. Prawda, że tempo ekspresowe? Niedługo, tak na szybko, zrobię jeszcze likier czekoladowy. Wpis więc też jakoś niebawem się pojawi. A reszta nalewek, takich owocowych, sam nie wiem kiedy. Może za pół roku... Jedna z blogerek, Kasia, napisała mi kiedyś, że robienie chleba uczy cierpliwości. Nie, to nie prawda. Robienie nalewek uczy cierpliwości :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać
Marder&Marder ManufactureMoja przygoda ze smarowidłami do chleba zaczęła się od popularnego humusu i przerodziła w szereg eksperymentów bardziej lub mniej udanych. Poniższa pasta to wynik jednego z takich eksperymentów. W sumie to jedna z past którą robię najczęściej ponieważ jest szybka (soczewicy nie trzeba moczyć ani obierać) , smaczna a składniki są dostępne cały rok. Dzisiejszy post otwiera cykl paru past
Lubczyk i Waniliasów w przepisie, ale na to, że są na prawdę dobre. Bardzo szybko się je robi, więc nawet dzieci poradzą sobie z tym przepisem bez problemu. Ja robiłam je późnym wieczorem i zajęło to na prawdę niewiele czasu. Sama nie wiem, ale jakoś najlepsze wypieki, ciastka, chleby wychodzą mi podczas nocnego pieczenia :) Po upieczeniu, należy przechowywać w szczelnym
CookYourself