szpinak - 15265 przepisów (strona:582/1018)

Jadalne Muchomory 112

Składniki: 3 jajka  garść szpinaku 1/2 kostki sera twarogowego chudego 1/2 szklanki kefiry garść suszonych pomidorów 1/2 pomidora Przygotowanie: Jajka wrzucamy do wrzącej wody i trzymamy je około 4 minut. Udało mi się zrobić jajko na pół twardo, pół miękko :) Takie są zdecydowanie najlepsze. Jednak nie mogę Wam zagwarantować, że u Was po takim samym czasie(...)wyjdą takie same.  Liście szpinaku myjemy. Twaróg rozgniatamy razem z kefirem i dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory. 1/2 pomidora wydrążamy z miąższu i na kapelusiku robimy wykałaczką kropeczki z białego sera.  Weekend Pogoda była cudowna. temperatura wahała się od 19 do 24 stopni !!! Weekend wolny od pracy i od szkoły :) całkowicie poświęcony Naszemu Gabrysiowi. Nie ma mowy

ClauditteMissCooking
Zapiekanka z wołowiną i makaronem orkiszowym 130

oceniacie efekt? Makaron orkiszowy pełnoziarnisty BIO 400 g - Trzy kolory - barwiony warzywami Producent:   Niro Trzy kolory - makaron wytłaczany barwiony sproszkowanymi warzywami. skład : zmielona mąka orkiszowa* 100% barwiony szpinakiem*, papryką* i kurkumą* * - Produkt Rolnictwa Ekologicznego - makaron pełnoziarnisty ekologiczny z orkiszu z dodatkiem ekologicznych warzyw ( barwiony papryką, szpinakiem i kurkumą

ClauditteMissCooking
Zupa krem ze szpinaku i orzechami włoskimi 145

Składniki: 1 bulionetka Knorr do dań duszonych z kurczaka 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe kawałek białej kapusty 250 g szpinaku świeżego 4 ząbki czosnku Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Z tym, że ja wykorzystałam zamiast porcji rosołowej nową bulionetkę Knorr (firma Knorr przysłała(...)wywar będzie gotowy wyławiam z niego por, ponieważ niszy on blender (2 już straciłam). Całą resztę można spokojnie miksować bez obaw.  Dodatkowo: Do gotującego się wywaru dodaję umyty szpinak i czosnek. Gotuje jeszcze 10 minut i doprawiam do smaku. Całość zmiksowałam blenderem. Dodatki: Zupę dodatkowo  przyprawą chilli i orzechami włoskimi.  Składniki bulion drobiowy [woda, mięso kurze

ClauditteMissCooking
Mix zup :) kalafiorowa i szpinakowa 98

Składniki: 1 bulionetka Knorr do dań duszonych z kurczaka 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe kawałek białej kapusty 250 g szpinaku świeżego 4 ząbki czosnku Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Z tym, że ja wykorzystałam zamiast porcji rosołowej nową bulionetkę Knorr (firma Knorr przysłała(...)wywar będzie gotowy wyławiam z niego por, ponieważ niszy on blender (2 już straciłam). Całą resztę można spokojnie miksować bez obaw.  Dodatkowo: Do gotującego się wywaru dodaję umyty szpinak i czosnek. Gotuje jeszcze 10 minut i doprawiam do smaku. Całość zmiksowałam blenderem. Dodatki: Zupę dodatkowo  przyprawą chilli i orzechami włoskimi

ClauditteMissCooking
21 pomysłów na kasze! 458

kaszy dla dzieci? Jak smakuje pieczarkowa w niecodziennej odsłonie? Odpowiedzi na wszystkie pytania znajdziecie w przepisach.   Kasza gryczana z pieczarkami i oliwkami Sałatka z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem

Moja smaczna kuchnia
Szpinakowe naleśniki 105

Składniki: 450 g szpinaku ząbek czosnku sól, pieprz 3 łyżki śmietanki kremówki 30% parmezan starty do posypania 1 szkl mleka 1 szkl wody 1 jajko Przygotowanie: Szpinak rozmrozić w rondelku z czosnkiem, solą i pieprzem. Na wolnym ogniu nie woda odparuje, dodać śmietankę dobrze wymieszać. Ciasto na naleśniki z wody, mleka i jajka dobrze rozbełtać ( konsystencja śmietany ) dodać pół łyżeczki

Gaździnka warzy
Pierożki z Ricottą i szpinakiem w serowym sosie 139

Składniki: 450g szpinaku 250g sera Ricotta 4 ziemniaki pęczek szczypiorku 100 ml śmietanki 40g fety 500g mąki wrocławskiej gorąca woda Przygotowanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Szpinak roztopić w rondelku na łyżce masła, dodać do niego ser Ricotta i przepuszczone przez praskę ziemniaki. Farsz wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. W dużej misce przygotować ciasto

Gaździnka warzy
Penne z kurczakiem i szpinakiem 120

Składniki: 450 g szpinaku mrożonego 2 ząbki czosnku 300 g makaronu Penne 3 mniejsze cebule ser Feta  3 łyżki śmietany pół szklanki bulionu warzywnego 300 g piersi z kurczaka  sól, pieprz, tymianek 10 plasterków wędzonego boczku łyżka smalcu Przygotowanie: Do rondla włożyć szpinak, wlać odrobinkę wody i na wolnym ogniu roztopić. Przyprawić solą, pieprzem, kilkoma kroplami cytryny. Wlać

Gaździnka warzy
Kluski śląskie ze szpinakiem 110

Składniki: 800g ziemniaków ząbek czosnku kilka gałązek natki pietruszki 2 łyżki szpinaku mąka ziemniaczana Przygotowanie:   Ziemniaki obrać i u gotować w osolonej wodzie z czosnkiem i natką piertuszki . Wy jąć gałązki natki . Ostudz o ne ziemniaki przeci snąć przez praskę, dodać rozmrożony szpinak i dokładnie wymieszać.  Masę podzielić na cztery części, jedną wyciągnąć , a to miejsce wypełnić

Gaździnka warzy
Kalendarz owoców i warzyw - podział na pory roku 187

połowa marca, kwiecień, maj, czerwiec ) Pietruszka- natka (kwiecień, maj, czerwiec) Rzodkiewka- wczesne odmiany(II połowa marca, kwiecień, maj) i czerwiec Szczypiorek- (II połowa kwietnia, maj, czerwiec) Szparagi- (maj, czerwiec) Szpinak- (II połowa maja, czerwiec) Szczaw- (kwiecień, maj, czerwiec) Ziemniaki- wczesne odmiany (II połowa marca,kwiecień, maj, czerwiec) Lato: Brokuł- (lipiec, sierpień, I połowa września) Burak ćwikłowy- (lipiec, sierpień, I połowa(...)sierpień, I połowa września) Por- (sierpień, I połowa września) Rzodkiewka- (lipiec, sierpień, I połowa września) Rzepa- (sierpień, I połowa września) Szczypiorek- (lipiec, sierpień, I połowa września) Szparagi- (lipiec, sierpień) Szpinak- (lipiec) Słonecznik bulwiasty- (sierpień, I połowa września) Szczaw- (lipiec, sierpień, I połowa września) Ziemniaki- wczesne odmiany (lipiec) normalna odmiana (sierpień, I połowa września) Jesień: Brokuł- (II połowa września, październik) Brukselka

Krakowskie smaki Ani
Pyszna kanapka z kurczakiem 372

Kiedy siedzimy długie godziny w pracy, czy szkole, czas zdaję się płynąć niesamowicie wolno. Towarzyszy nam często przy tym okropny głód;-) Założę się, że u znacznej

Kuchnia Pełna Pasji
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 146

Dziś makaron dla leniwych ;-) Banalnie prosty w przygotowaniu  i przede wszystkim szybki :) składniki pół opakowania szpinaku mrożonego pół opakowania suszonych pomidorów makaron   100 g pół szklanki śmietanki 2 ząbki czosnku  cebula sól , pieprz ewentualnie przyprawa "warzywko" odrobina parmezanu Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Czosnek przeprasować przez praskę i podsmażyć dorzucić cebulę i zeszklić . Dodać szpinak

Cukier&Puder
kurczak w sakiewce 126

opakowanie ciasta francuskiego 6 szt podudzi z kurczaka 50 dkg szpinaku 2-3 cukinie 1-2 cebuli masło do smażenia sól,pieprz,dowolne przyprawy Podudzia posypać solą,pieprzem oraz ulubionymi przyprawami.i zostawić na 1 godz. lub całą noc ..).Podudzia upiec i odstawic do wystygnięcia Cukinie pokroić na plastry ,posolić ,popieprzyć i usmażyć na patelni ,lub upiec w piekarniku Ciasto francuskie(...)podzielić na sześć kwadratów na każdy kwadrat nałożyć 2 łyżki szpinaku,a w środku umieścić udko. Końce ciasta zwinąć w sakiewkę..Można końcówki udek zawinąć w folię aluminiową,aby się za bardzo nie spiekły.Sakiewki układamy w formie do pieczenia i pieczemy ok.30-40 min. w temperaturze 180-200 stopni,aż ciasto przybierze złocisty kolor i stanie się chrupiące.U mnie

w mojej kuchni
RYBA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI 168

oliwek i wstawiamy do piekarnika na 20--30minut, temp. 180 stopni.                 Opakowanie szpinaku  podgrzewać mieszając aż się rozmrozi. Dodać Maggi, śmietanę, a gdy zacznie wrzeć parmezan i zgnieciony czosnek. Gdy połowa płynu odparuje doprawić solą, pieprzem i gałką. Na maśle na patelni zeszklić(...)składniki wyżej wymienione Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230°C. Pieczemy 15-20 minut aż pieczarki nabiorą rumianego - złotego koloru, Po wyjęciu z piekarnika posypujemy natką pietruszki. Ryba szpinak pieczarki...SMACZNEGO

w mojej kuchni
RABATON- GNUDI czyli włoskie kluski 106

kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/rabaton-gnudi-czyli-woskie-kluski.html   Składniki: 400 g liści szpinaku 200 g sera ricotta 50 g świeżo startego Parmezanu 1 jajko ok. 80-100 g mąki pszennej 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej, świeżo startej-lub bez gałki sól i pieprz do smaku do podania: 40 g masła i ok. 15 listków świeżej szałwi(...)Opis przygotowania: Szpinak umyć, włożyć do garnka, dodać 2 łyżki wody i gotować ok. 2-3 minut. Następnie odcisnąć z niego jak najwięcej wody i drobno posiekać. Włożyć do miski, dodać ricottę, parmezan, jajko, gałkę muszkatołową i mąkę - mąkę należy dodawać stopniowo. Masa będzie dosyć miękka, ale w żadnym razie nie powinna być płynna. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania