samotnych SINGIEL TRADISMAK nie więcej niż 830 g piersi z kurczaka 2 łyżeczki żelatyny spożywczej 1 łyżeczka Peklosmaczka K przyprawa Natura Smak John -kilka listków szpinaku Zmieliłam w maszynce do mięsa piersi z kurczaka, na dużych oczkach. Zostawiłam 3 kawałki- długie paski. Przełożyłam do szklanej miski i przyprawiłam składnikami sypkimi. Włożyłam na noc do lodówki(...)drugi dzień, masę układałam warstwami w foremce. Najpierw cienka warstwa mielonego kurczaczka a na wierzch owinięte listkami szpinaku długie paski kurczaka. I tak na przemian. Docisnęłam. Założyłam klamrę, zacisk i włożyłam do garnka. Nie należy zapominać o bardzo ważnej rzeczy, na dno garnka dajemy kilkakrotnie złożoną ściereczkę kuchenną.Dopełniamy wodą do brzegu foremki i zostawiamy na delikatne „pyrkanie”. Około
Z Kuchni Do Kuchniznowu zielony koktajl czyli doskonały napój dla ogrzycy. Jak widać po kilku przepisach ostatnio złapałam fazę na szpinak i wykorzystuję go póki mi się nie znudzi. Od dzieciństwa mam niechęć do duszonego, ale sałatka ze szpinaku czy koktajl to zupełnie co innego. Te bardzo lubię. Pomiksuję sobie jeszcze jeśli pozwolicie bo to dobry pomysł na szybkie śniadanie albo zdrową przekąskę
Smaczna PyzaDzisiaj po raz pierwszy chciałam Wam zaproponować danie rybne. Sama nie jestem wielką miłośniczką ryb, jednak łososia wędzonego baaardzo lubię. Powinniśmy go jeść jak najczęściej, nie
Kuchnia Pełna Pasjisię nią najadłam jak nie wiem co! Bardzo smaczne śniadanie :) Składniki: 3 łyżki szpinaku mrożonego 1/3 czerwonej papryki 1/2 puszki zielonego groszku (u mnie to był groszek dwudniowy więc wykorzystałam resztkę, która mi została z robienia poprzedniego dania) kawałek dymki ze szczypiorem 1/2 żółtej papryczki chilli 2 jajka pieprz sól Najpierw rozmroziłam na patelni szpinak i go trochę odparowałam Następnie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comświeżo zmielonym pieprzem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do zrumienienia. Przekąski z pomidorem Przekąski z pomidorem SKŁADNIKI: 1/2 opakowania ciasta francuskiego 2 pomidory 1 jajko kilka liści szpinaku sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy rozmąconym jajkiem. Pomidora kroimy na cienkie plasterki i układamy na cieście, pod każdy plasterek wkładamy liść szpinaku. Kroimy ciasto na kwadraty pomiędzy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiruchliwy..to postanowiłam zacząć dzień..inaczej niż naparstkiem espresso. Mnie wystarczy na dzień dobry taka oto sałatka i mogę z entuzjazmem iść przez resztę dnia, do póznego obiadu! Składniki -szpinak baby -sałata lodowa -pomidorki koktajlowe -pierś kurczaka ugotowana na parze -ser koryciński swojski z pomidorami suszonymi, czoskiem niedziwedzim i bazylią Czesławy Zarzeckiej -oliwki jakie lubicie -dużo koperku oraz listki(...)bazylii -prażone ziarna Ziołowo Mi od Ziarenkowo -olej lniany Wielkopolski SEMCO Przygotowanie Strzępimy salatę lodową, dodajemy szpinak i pomidorki koktajlowe. Następnie kroimy pierś z kurczaka. Dodajemy oliwki. Możemy posolić lekko ale niekoniecznie. Dodajemy ser koryciński pokrojony w kosteczkę. Ten typ sałatki nie wymaga mieszania w misce. Posypujemy koperkiem.Dodajemy listki bazylii. Całość posypujemy orażonymi ziarnami Ziołowo Mi! Dzięki ziarnom
Z Kuchni Do KuchniJak już wcześniej wspominałam ciasto francuskie smakuje doskonale zarówno na słodko, jak i słono. Ponieważ mamy jeszcze karnawał ciasto to daje nam nieograniczone możliwości w tworzeniu
Kuchnia Pełna PasjiDodaj śmietankę, gotuj 3 minuty. Jeżeli lubisz gęste sosy dodaj mąkę. KLUSECZKI JAGLANE SZPINAKOWO- SEROWE - 2 torebeczki kaszy jaglanej ugotowanej do miękkości i wystudzonej - 250 sera białego - opakowanie liści szpinaku (szpinak usmaż na maśle) - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki serka śmietankowego - 4 łyżki mąki pszennej (czubate) - 1 białko - sól pieprz Składniki zagniatamy na jednolitą masę, odstawiamy na 5 minut
SMYKWKUCHNIniektórzy poprzestali na ich otwieraniu Dziewczyny się śmiały, żebyśmy uważali w drodze powrotnej, gdyż może zacząć działać ich „moc”, wszak ostrygi uważane są za afrodyzjak Menu: Ostrygi zapiekane ze szpinakiem i sosem berneńskim (Sauce béarnaise to sos przygotowany na bazie sosu holenderskiego z dodatkiem estragonu) z chlebkiem panco, do których podano nam cydr. Smażona dorada z zielonym pesto z rukoli(...)byle jakich „świeżych”. W mojej zamrażarce odkąd ją pierwszy raz zobaczyłam jest mieszanka 8 ziół, która jest doskonałym dodatkiem do zup i sosów. Zawsze też mam przynajmniej 1 opakowanie szpinaku i mrożonego groszku, gdyż uwielbiam zupy na ich bazie. Ale w ofercie tej marki oprócz ziół i mrożonych warzyw są też produkty z ryb, mrożone ciasto francuskie, dania gotowe, oraz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmajonezem oraz selerem naciowym, gdyż Włosi uważają, że...to afrodyzjak! Składniki maltagliati rustici 100% orkiszu BIO FABIJANSCY majonez KIELECKI bez substancji konserwujących sałata lodowa szpinak baby pomidorki koktajlowe szynka z piersi kurczaka, z szynkowara, którą robiłam TUTAJ koperek świeży parmezan w płatkach czarnuszka W wersji numer dwa, dla drugiej osoby użyłam dodatkowo -glassa sojowa z octem balsamicznym(...)jagody goji -czarny sezam -parmezan tarty Ugotuj makaron orkiszowy al dente, w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Pokrój selera w kawałeczki, a pomidorki na połówki. Umyj sałatę i szpinak baby i wyłóż na talerz. Powstana warstwy. Udekoruj i dosmacz majonezem kieleckim. To proste , gdyż dozownik jest do tego przystosowany tak, że nic się nie wyleje, nie zmarnuje
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 1 opakowanie placków do tortilli 450 g twarogu 100 g łososia wędzonego 1 natka pietruszki 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 1 szklanka śmietany spora garść szpinaku i rukoli pieprz szczypta soli Przygotowanie: Twaróg rozdrabniamy i przekładamy do szklanej miski. Mieszamy wraz z śmietaną. Dodajemy posiekaną pietruszkę, koperek i szczypiorek. Łososia drobno siekamy i dorzucamy. Całość mieszamy i doprawiamy(...)Placki do tortilli smarujemy naszym twarożkiem i posypujemy szpinakiem i rukolą. Mi wyszło 6 zawiniętych placków. Zawijamy i odkładamy do lodówki na 3 godziny. Smacznego
ClauditteMissCookingSkładniki: 2 cebule 6 ząbków czosnku 1 papryka żółta 1 papryka zielona 2 puszki tuńczyka w sosie własnym pęczek natki pietruszki 500 g pieczarek 2 garści szpinaku 2 szklanki oliwek zielonych oliwa z oliwek ryż 1 litr soku z pomidorów z tabasco szczypta pieprzu, suszonych ziarenek chilli i majeranku Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oliwy. Dodajemy posiekaną cebulę. Gdy się(...)zeszkli, dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę i posiekany czosnek. Dusimy aż papryka zmięknie. Dodajemy szpinak, posiekaną natkę, oliwki, tuńczyka i sok pomidorowy. Doprawiamy przyprawami. Gotujemy około 40 minut pod przykryciem. Podajemy z ryżem i słodkimi nadziewanymi papryczkami. Smacznego
ClauditteMissCookingSkładniki: Puszka pomidorów krojonych 1 duża cebula 2 łyżki oliwy z oliwek Garść świeżego szpinaku Do smaku: świeżo mielony pieprz i szczypta soli Makaron do spaghetti z pełnego ziarna oraz karać makaronu świderki w trzech kolorach. Do małego garnuszka przelewamy pomidory, dodajemy posiekana cebule i umyty szpinak. Gotujemy na małym ogniu i doprawiamy. Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta
ClauditteMissCookingonions, basil, oregano, parsley kilka kropki Olivy extra vergine kilka kropli octu balsamicznego suszone pomidory (około 3-4 pomidory na jeden filet) świeżo zmielony pieprz Składniki na sałatkę: rukola szpinak prażony sezam prażone orzechy ziemne, nerkowca i lasowe oliwa z oliwek Dodatkowo: PESTO ROSSO - Ingredienti: pomodori secchi 19%, olio di girasole, olio extra vergine di oliva, ricotta stagionata(...)ciasno jedna obok drugiej. Posypuję przyprawami i skrapiam oliwą oraz octem balsamicznym. Piekę w piekarniku około 40 minut (200 stopni, góra i dół). Roladki podałam z sałatką z rukoli, szpinaku, suszonych pomidorów i prażonego sezamu oraz prażonych orzechów. Smaku całemu dania nadało Pesto Rosso
ClauditteMissCooking