Szpinak kojarzy się z dzieciństwem i Papajem z bajki :-) Nie przypadkowo Papajowi rosły mięśnie po zjedzeniu puszki szpinaku! Jest on źródłem cennych witamin (A, E, C), minerałów (magnez, fosfor), błonnika i białka ! Jest on łatwo dostępny w sklepach zarówno w porze letniej jak i zimowej. Niestety smak szpinaku wielu z nas źle się kojarzy. Przyczyna tkwi w złym doborze przypraw(...)Dziś przedstawię Wam przepis na makaron ze szpinakiem i serem feta , który z pewnością Wam się spodoba:-) Składniki: około 200 g szpinaku mrożonego Makaron - wedle uznania (dla 1 os.) feta - 2 plastry grubości 1cm. jogurt typu greckiego - 2 łyżki 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz gałka muszkatołowa Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę
Anielska Kuchnia AniTen wpis szykuję od kilku dni. W sumie to jeszcze wczoraj zaczęłam tutaj pisać coś zupełnie innego, ale dziś, kiedy w świat poszła informacja o kolejnym
bistro mamaLubicie ziemniaki??? przyznam, że ja bardzo. Owszem mam fazy na ryż czy kasze, lubię też makarony ale ziemniaki mogę jeść ze wszystkim i zawsze czego przykładem
Dzieje kuchennej WiewióryWspominałam Wam wczoraj o panującym u nas czasie na koktajle. Dzisiaj proponuję bardzo orzeźwiający, prosty w przygotowaniu, bez mleczny koktajl, który zrobiłam specjal for Córcia. Smakował
Dzieje kuchennej WiewióryPo raz kolejny dostałam do testów produkt od Tupperware. jest to przyrząd do robienia pierożków typu ravioli. Zaletą tego produktu jest to, że najwięcej pracy jest
Ewa w kuchnirozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniShare Pinterest Print Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, cukinią i fetą , doprawiona ziołami prowansalskimi. W środku mięciutka, z wierzchu chrupiąca. To pomysł na pyszny wegetariański obiad lub ciepłą kolację. Ciasto filo ze szpinakiem zwinęłam w harmonijkę, gdzieniegdzie powciskałam plasterki cukinii i sera feta. Całość zalałam masą jajeczną i zapiekłam. Ciekawy pomysł i wart wypróbowania Składniki: 4 – 5 płatów(...)ciasta filo 1 cukinia (wąska) 200 g sera feta około 180 g świeżego szpinaku 300 g śmietany kremówki 30 % 3 jajka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Cukinię umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Patelnię cienko posmarować oliwą i lekko zrumienić cukinie z obu stron. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek
Oryginalny smakSzakszuka ze szpinakiem to jajka w towarzystwie cebuli, czosnku, pomidorów oraz szpinaku. Szakszuka ze szpinakiem jest bardzo prosta do zrobienia wystarczy podsmażyć warzywa, wbić jajka i dusić pod przykryciem, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Szakszuka ze szpinakiem to pomysł na pyszne i pożywne śniadanie. Jest to świetna alternatywa dla kanapek. Jednak(...)razem szakszukę ze szpinakiem podałam na bardzo szybki obiad ze świeżym pieczywem. Polecam wypróbować przepis na szakszukę ze szpinakiem w nadchodzący weekend. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na szakszukę ze szpinakiem: 3 jajka 1 duża cebula 3 pomidory 2 ząbki czosnku około 80 g szpinaku sól i świeżo zmielony pieprz do smaku 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Gotuj z PrezesemJedne z naszych ulubionych gofrów, które możesz zajadać zarówno na słodko jak i na słono. Gofry szpinakowe o przepięknej naturalnie zielonej barwie pochodzącej z liści szpinaku. Gwarantuję że smaku szpinaku w gofrach nie poczujesz, zapewnia on jedynie wyjątkowy kolor i nieco odpowiada za konsystencję ciasta gofrowego. Sama zajadałam gofry na śniadanie z szybkimi lodami owocowymi i z malinami i cukrem(...)ekranu Ilość 8 sztuk Przygotowanie 10 min. Smażenie 15 min. Kalorie 120 kcal Gofry szpinakowe w cudnym zielonkawym kolorze. Smaczne samodzielnie oraz z dodatkami, najlepszy przepis na gofry ze szpinakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 jajka 200 ml napoju owsianego lub mleka krowiego 50 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 1 łyżka soku cytrynowego 3 łyżki oleju słonecznikowo – rzepakowego
ProstePesto.plJeśli kochacie makarony tak jak ja, to musicie spróbować tego cannelloni ze szpinakiem i ricottą. To absolutny klasyk niedzielnych rodzinnych obiadów. Wygląda efektownie i bez problemu najedzą się nim nawet największe głodomory. Cannelloni ze szpinakiem i ricottą – pyszne makaronowe rurki To danie ma w sobie wszystko, co najlepsze – makaron, wyrazisty farsz szpinakowy z dodatkiem kremowego sera ricotta, pyszny(...)pomidorowy z dużą ilością ziół i podpieczoną, miejscami chrupiącą i miejscami ciągnącą się mozzarellą. Małe Włochy na talerzu. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Farsz i sos Farsz do cannelloni ze szpinakiem i ricottą lubię przygotowywać tylko z ricotty, ale zdarzają mi się małe oszustwa, gdy akurat brakuje jej w lodówce. Korzystam wtedy z serka śmietankowego typu Philadelphia – zmienia on nieco
Na-talerzu.pl