zajęcia pierwszej czy drugiej lokaty, bawiłam się znakomicie. Zwycięską ilość punktów otrzymała Ania Kosterna Kaczmarek za jej szpinakowyy makaron z krewetkami, zrobiony całkowicie od podstaw oraz krem z białych szparagów. Zwycięstwo jak najbardziej się jej należało. Emocje nie zdążyły opaść, a już zaczęła się kolejna atrakcja - warsztaty czekolady Choco Vine, gdzie odzwierciedlają one kompozycje zapachowe i smakowe win z rożnych
W kuchni Karmel-itkiJest lekka, ale też bardzo treściwa, do tego przepyszna i zrobiona na samych świeżych składnikach. W końcu się doczekałam sezonowych warzyw :) Wczoraj wybrałam się po pierwsze w tym sezonie szparagi i wróciłam z całą torbą warzyw, w tym z botwinką. Od razu wzięłam się za robienie zupy, przyznaję że nigdy wcześniej nie robiłam botwinki. I tak naprawdę nie wiem
Zgrabne Gotowaniemąkę i zrobić zasmażkę energicznie mieszając. Dodać mleko, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, gotować aż sos zgęstnieje. A już jutro zapraszam na przepis z wykorzystaniem sosu beszamelowego ze szparagami w roli głównej
Zgrabne Gotowaniepieczarki. Następnie dodać śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Gdy sos będzie gotowy, rozłożyć na nim kotlety, aby się jeszcze trochę podgrzały. Podawać na przykład w gotowanymi szparagami
Zgrabne Gotowanieoknem piękna pogoda, wiosna przyszła już na dobre. W sklepach pojawia się co raz więcej kolorowych warzyw i owoców. Ja z utęsknieniem czekam na szparagi :) Ale póki co urzekła mnie piękna mocno różowa rzodkiewka. Uwielbiam domowe pasty kanapkowe, są świeże, lekkie i zdrowe. Twarożek, który dzisiaj Wam prezentuje jest klasyką jeśli chodzi o dodatki do kanapek
Zgrabne Gotowanie