Makaron z cukinią i kurczakiem to jedno z moich ulubionych dań. Jest niezwykle szybkie w przygotowaniu, a przy okazji po prostu smaczne. Makaron ten możecie zjeść
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ostatnio w jednym z dyskontów – Lidl – pojawiała się promocja na kurczaka z wolnego chowu . No cóż postanowiliśmy sprawdzić czym różni się od zwykłego kurczaka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W czerwcu razem z córką miałam przyjemność brać udział w warsztatach "Szkoła na widelcu" prowadzonych przez Grzegorza Łapanowskiego. Wśród dań, które Grzegorz nam zaproponował
Bernika - moj kulinarny pamietnikBardzo lubię fasolkę szparagową do obiadu. Składniki; 2,5 kg fasolki szparagowej żółtej, 2,5 kg fasolki szparagowej zielonej, Zalewa: 10 łyżeczek cukru, 10 łyżeczek
Anioły w kuchniMoje sałatki najczęściej powstają przypadkowo z tego, co akurat znajduje się w lodówce. Tak było i tym razem: Czytaj więcej »
Kasia SarnaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Dlaczego świąteczny omlet codzienny? Dlatego, że świetnie smakuje zarówno od święta jak i na co dzień. Taki omlet może być …
My Blueberry CornerOd jakiegoś czasu wszyscy się zachwycają buddha bowl, nazwaną po polsku miseczką rozmaitości. Wiadomo, czasem mody jedzeniowe są bardzo dziwne, ale ta akurat całkiem fajnie nam
slodkokwasnaplSezon grillowy już rozpoczęty. Od lat grillujemy kiełbasy, mięsa, warzywa, dziś przedstawiam Wam przepis na coś zupełnie odmiennego a na dodatek szybkiego i łatwego. Przyznam się
Kopystką po garachZupy to temat rzeka, można improwizować jak kto lubi i co kto ma aby powstała zupa lekka czy treściwa. Mają ukochaną pomidorową, zresztą nie tylko moją
Moje Małe CzarowanieNiedawno odwiedziliśmy nową tajską miejscówkę w WWA. Na razie nie piszemy gdzie i jak, bo nie jest jescze super oficjalnie otwarta, ale po wstępnej konsumpcji zapowiada
slodkokwasnapl