Sezon szparagowy czas zacząć – wreszcie się pojawił i zapewno szybko znikną, zbyt szybko. Nigdy do końca się nie najem, czuję taki niedosyt i obiecuję
Szybko Tanio SmacznieDzisiaj bardzo proste danie! Bardzo polskie i bardzo aromatyczne! Zapiekanka z ziemniaków, z porami, czosnkiem i oliwą z oliwek. Fantastyczna do zjedzenia jako danie główne na
SMYKWKUCHNICo potrza? pynczek szparglu- biołego abo zielōnego (ale jak mołcie w dōma karlusa [1] , co sie lubi pojejś, to taki pynczek-500g- to łon
Chop w kuchniSezōn na szpargel niy je dugi [1] i bez to [2] trza go wykorzystać, ale żeby nōm się niy zmiyrzło [3] jedzynie yno uwarzonego [4] , mogymy
Chop w kuchni– Mamo, mam ochotę na makaron. – Jaki? – Nie wiem. – Kupiłam truskawki, makaron z serem i truskawkami? – Nie, na słono. Nie planowałam, nie
Polska ZupaSzparagowy sezon czas zacząć. My ciągle zapętleni w zielone curry, więc dzisiaj znowu skorzystamy z domowej pasty. Ale obiecujemy, że to już ostatni raz (przynajmniej na
slodkokwasnaplKiedy byłam mała uwielbiałam włoską kuchnie (i nadal uwielbiam!). Tata nauczył mnie dobrze gotować makaron i dobierać sosy. Siedziałam w jego bibliotece i czytałam przepisy kuchni
wegetalerzeO tym jak oraz z czego robić sushi samemu w zaciszu własnego mieszkania już pisaliśmy TU ( domowe sushi ). Tym razem podzielę się z
Taste Of My DayMniam, mniam... zupę zrobiłam na jutro, ale nie mogłam się oprzeć i już dziś trochę podjadłam :)Ciekawe czy jutro mąż będzie jadł, znowu nie jego smaki
bistro mamaOstatnie dni na takie rarytasy :)W tym roku mogę powiedzieć, że naprawdę czuję się nasycona tym cudownym warzywem.A wszystko dlatego, że nie chodzę do pracy, w
bistro mamaJeśli miałabym wskazać ulubioną rybę, zdecydowanie byłby to łosoś. Pieczony, smażony, wędzony. Na drugim miejscu byłby dorsz. Ryby powinniśmy jeść dwa razy w tygodniu.Tyle z teorii
bistro mamaGotowanie i eksperymentowanie w kuchni sprawia mi wiele frajdy, a gdy potrawa wyjdzie smaczna (i na dodatek dostanę pochwały od męża czy gości) jestem szczęśliwa i
Ana Mari's worldDziś nadspodziewanie smaczny pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Zapiekankę tę koniecznie należy jeś ć gorącą, najlepiej od razu po wyjęciu z piekarnika, na zimno
Kulinarne zapędy KokosaBardzo lubimy fasolkę szparagową do obiadu. Zawsze mroziłam...dzisiaj mój pierwszy raz w ten sposób;) Składniki; 2,5 kg fasolki szparagowej żółtej, 2,5 kg fasolki
Anioły w kuchni