Sernik złota rosa podejście drugie. :-) Wyszedł znacznie smaczniejszy niż z poprzedniego przepisu ( KLIK ). Na tyle dobry, że nie chcę eksperymentować dalej i to właśnie do tego
Szefowa kuchniJedynie trzy składniki na ciasto i dowolność jeśli chodzi o farsz. :-) Robi się je szybko i łatwo, ciasto jest plastyczne, nie klei się. Z podanej porcji
Szefowa kuchnipaździernika gotowaliśmy ze znawczynią kuchni regionalnych Joanną Jakubiuk, szefową kuchni restauracji Masuria Arte w Staczach. Warsztaty kulinarne "Znaj Ziemniaki" zorganizowała firma produkująca sadzeniaki Europlant , w studiu kulinarnym Little Chef w Warszawie. Na warsztat poszło kilka odmian ziemniaków w trzech typach kulinarnych . Koniec z ziemniaczaną nudą! jest nadzieja, że coraz częściej będziemy je spotykać na straganach(...)tłuszczu. Wyjąć, odsączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem i cynamonem. Krzysztof Korolewicz, dyrektor firmy Europlant, o ziemniakach wie wszystko :) Podlaskie kartacze Rogaliki ziemniaczane z różą Joanna Jakubiuk, szefowa kuchni restauracji Masuria Arte w Staczach, Podlasianka, znawczyni kuchni regionalnych, ogrodniczka, wirtuozerka pierogów i dań z pola na stół... i brosaniki, które zostały zjedzone prosto z patelni :) Babka
SzczyptaSmaQwyrób świec i wypiek ciasteczek miodowych oraz obiad (nie wiem czy nie powinnam napisać lunch - takie modne słówko) z kuchnią opartą na miodzie. W Sądeckim Bartniku jest 5 szefowych kuchni, które wspólnie zarządzają kuchnią i wbrew przysłowiu „gdzie kucharek 6, tam nie ma co jeść”, w Bartnej Chacie jest co jeść i to smacznie zjeść. Na obiad podano
królestwo garówŻycie od kuchni" to istna uczta dla wielbicieli filmów kulinarnych. Kate to do cna poukładana szefowa kuchni, odnosząca wielkie sukcesy w pracy. Jej życie staje na głowie, kiedy po śmierci siostry musi zaopiekować się swoją ośmioletnią siostrzenicą. Artykuł Życie od kuchni – przepis na samotność pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEaromatami restauracja Florentin. W kuchni króluje polsko-marokański duet, czyli Wit Szychowski i Abdelmalek Dary. Nazwa restauracji to po prostu nazwa głównej i eleganckiej ulicy Tel Avivu. Szefowe kuchni serwują nam współczesną kuchnię izraelską . "Florentin to autorska restauracja, która oferuje kuchnię współczesnego Izraela. Jej menu jest kompilacją dań wywodzących się z tradycji Izraelczyków pochodzenia marokańskiego, jemeńskiego, etiopskiego czy perskiego
Kulinarne przygody GatityŻycie bywa nieokiełznane. W jednej chwili potrafi zmienić bieg, zawrócić, wywinąć kozła i zmienić wszystko raz na zawsze. Tak było w przypadku głównej bohaterki filmu. Kate, szefowa kuchni jednej z najbardziej popularnych restauracji w Nowym Jorku prowadzi dość spokojne życie. Spełnia się zawodowa, ma wspaniałych przyjaciół i choć jest samotna, cieszy się z takiego bytu. Pewnego dnia
W kuchni Karmel-itkikuchni śródziemnomorskiej, ale ze względu na chwilowy brak funduszy, musiałam ograniczyć się do jednej książki, która zmieści się w moim budżecie. Wybrałam książkę Mediterranean Fresh Joyce Goldstein , która jest szefową kuchni restauracji śródziemnomorskiej w San Francisco i autorką wielu książek kulinarnych dotyczących kuchni śródziemnomorskiej. Książka była przeceniona, więc uznaję jej zakup za prawdziwą okazję:) Mediterranean Fresh zawiera przepisy na smakowite
Chilli Czosnek i Oliwachemicznych produktów zapewnią czystość i świeżość Twoim wnętrzom. Wytwarzając samodzielnie domowe środki czyszczące, oszczędzasz, chronisz środowisko i dbasz o zdrowie! Green Farn- stylistka jedzenia, autorka książek kulinarnych i doświadczona szefowa kuchni przedstawia jak samodzielnie wykonać płyn do płukania tkanin, wybielacz czy środek do czyszczenia dywanów z tych samych produktów , którymi doprawiasz swoją sałatkę! Wiemy dobrze z czego składają się sklepowe
Z Kuchni Do Kuchniświatowy dzień Paelli i również my swoje pierwsze zajęcia rozpoczęliśmy od przygotowania tego tradycyjnego dania. Centralna Hala Targowa – Walencja Największe wrażenie dotychczas zrobiła na mnie wycieczka z naszą szefową kuchni Maríą José do głównej hali targowej w Walencji – ”Mercat Central de València”, w której mogliśmy zobaczyć mnóstwo warzyw, mięs, ryb, owoców morza oraz innych produktów typowych
Gotuj po hiszpańskuporem i creme fraiche jest nie tylko bardzo smaczna, ale też pięknie i apetycznie się prezentuje. Krem grzybowy z kilku gatunków grzybów świeżych i suszonych, na który przepis opracowała szefowa kuchni Agata Wojda będzie więc tegorocznym hitem naszych świąt. Gęsta, aromatyczna zupa grzybowa krem jest na tyle pożywna, że można ją podawać bez jakichkolwiek dodatków, ale świetnie smakuje też
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataświąt Bożego Narodzenia. Na pewno znajdzie się ktoś, kto kocha zupę grzybową czy karpia i dla którego święta mogłyby trwać cały rok. Zestaw pochodzi z warsztatów z moją ukochaną szefową kuchni Agatą Wojdą. Warsztaty dla blogerów zostały zorganizowane przez Niemiecki Instytut Wina w Akademii Kulinarnej Whirlpool i dotyczyły łączenia świątecznych smaków polskich i niemieckich i dobierania ich do win niemieckich
Ugotowane pozamiataneklasycznym wariancie - panierowany w mące, jajku, bułce tartej i usmażony. Bardzo lubię karpia w tej postaci, ale ten, którego przygotowaliśmy podczas warsztatów z Instytutem Win Niemieckich i szefową kuchni Agatą Wojdą jest wyjątkowy - delikatny, soczysty, rozpływający się w ustach. Jednocześnie to jeden z najprostszych przepisów na przygotowanie pysznego świątecznego dania. Karp wigilijny smażony i pieczony w piekarniku ma jeszcze
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata