Światowy dzień Paelli Od samego początku nasz pobyt w Walencji był bardzo intensywny. Zakwaterowanie, inauguracja szkoły oraz mnóstwo zwiedzania i gotowania. 20.09.2018 obchodzono światowy dzień Paelli i również my swoje pierwsze zajęcia rozpoczęliśmy od przygotowania tego tradycyjnego dania. Centralna Hala Targowa – Walencja Największe wrażenie dotychczas zrobiła na mnie wycieczka z naszą szefową kuchni Maríą José do głównej hali targowej w Walencji – ”Mercat Central de València”, w ... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.