jajecznicy jest mój narzeczony :) w kwestii tego dania jest on - jak widać - niezwykle kreatywny. Zdjęcia jeszcze z jesieni (informuje w razie pytań skąd wziął zimą szczaw), ale skoro szczaw jest teraz taki modny to może kogoś zainspiruje ;) Składniki: kilka liści szczawiu 5 jajek 1/2 pomidora 1/2 papryki zielonej 1/2 cebuli sól pieprz bazylia oregano pieprz cayenne Wykonanie: Paprykę
Pasja Smakubiałej cienkiej kiełbaski jajka na twardo Szczaw płuczę pod zimną wodą. Kroje go na mniejsze kawałki i podduszam na maśle. Dzięki temu traci surowy posmak. Zalewam usmażony szczaw wywarem. Marchew i pietruszkę kroję w plasterki, wrzucam do wywaru razem z zielem angielskim, pieprzem i liściem laurowym. Gotuję całość, aż do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania, dodaję
W kuchni Karmel-itkibulionu. Ja robiłam na włoszczyźnie i udkach z kurczaka, w ostateczności można użyć kostek rosołowych. Szczaw umyć, odciąć łodygi i suche liście, posiekać. Następnie usmażyć na maśle, aż szczaw straci surowość, po czym przetrzeć przez sitko i dodać do bulionu. Śmietanę rozrobić z wodą i mąką, dodać do zupy, wymieszać porządnie. Doprawić odrobiną cukru, solą i pieprzem
Zgrabne GotowaniePomysł na tradycyjną, polską zupę - szczawiowa z ziemniakami oraz marchewką przygotowana na mięsie drobiowym i podana z ugotowanymi jajkami. Całość zabieliłam śmietaną wraz z dodatkiem surowego
UgotowaćBędąc na straganie rzuciły mi się w oczy przepiękne pęczki świeżego szczawiu. Nie mogłam im się oprzeć, więc kupiłam aż dwa. Po powrocie do domu stwierdziłam
Moja DelicjaC zy są tutaj jacyś fani kluseczek? Tak? To mam dla Was coś ekstra! Pyszne mięciutkie domowe gnocchi z burakami! Nie tylko świetnie wyglądają, ale też
Food SquareWzbogaca smak kuchni i jest znany ze swoich zdrowotnych właściwości – mowa o czosnku, który jest niezastąpiony w jesiennych, rozgrzewających daniach. By jednak czosnek na długo zachował
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Niedrogi i prosty w przygotowaniu DUSZONY PSTRĄG W SOSIE SZCZAWIOWYM... Artykuł Pstrąg w sosie szczawiowym pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINERozpoczynam nowy, nietypowy tydzień konkursowy:) Co będzie się działo? Nie zdradzę za wiele, po prostu zaglądajcie 🙂 Dzisiaj zaczynam od konkursu i zarazem akcji kulinarnej o
WiszniówkaSzpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!HUMMUS występuje w wielu odsłonach. Tradycyjny powstaje z ciecierzycy, jednak... Artykuł HUMMUS Z BIAŁEJ FASOLI Z AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEUwielbiam przełom kwietnia i maja ze względów kulinarnych (i estetycznych). Na łąkach i w ogródku można znaleźć prawdziwe cuda do salaterki. A ponieważ temperatury rano są
Weekendy w domu i ogrodziePyszna obiadowa propozycja, w sam raz na lato :) Pstrąg zapiekany w soli, skórce cytryny i listkach szczawiu. Zapraszam do pieczenia! Składniki dla 3 osób: 3 wypatroszone
My Culinary ArtChrup. Chrup chrup. Już jest. Nareszcie. Wiosna. Cała do schrupania! Gdy przychodzi, od razu staję się głodna. Apetyt rozkwita jak wszystkie liście i pąki za oknem
KUCHARNIArosołowej drobiowej jajka, płaska łyżka mąki, kilka kropel maggi Przygotowanie: Do garnuszka wlać 1 i 1/2 litra wody, zagotować i włożyć obraną włoszczyznę, przyprawy Gdy warzywa będą miękkie wlać szczaw, zamieszać i ponownie zagotować - około 15 min. W tym czasie ugotować 2 jajka Doprawić zupę do smaku maggi, "zatrzepką" z mąki, kostką rosołową oraz cukrem, jeśli zupa będzie
Proste Potrawy