Pyszna szarlotka. Dużo lepsza niż tradycyjna. Choć oczywiście to kwestia gustu. Ale równie prosta w przygotowaniu. Do dzieła. Co potrzebujemy : masło 250 gram mąki 2 żółtka trochę cukru pudru cukier waniliowy soda oczyszczona 50 gram śmietany 18% 6 dużych jabłek miód brązowy cukier cynamon przyprawa goździki Jak robimy : Mąkę, 100 gram masła, 2 żółtka, 70 gram cukru pudru
Snejkusiowe Przepisywanilię (ilość zależna od gustu). Jabłek nie gotujemy. Przygotowane jabłka układamy na kruchym spodzie. Wyjmujemy ciasto z lodówki, rozwałkujemy je i przykrywamy nim ciasto (można też zetrzeć ciasto). Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy 50 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Polecam też podawanie szarlotki na ciepło z lodami waniliowymi ;). Życzę smacznego! ***** First
Projekty ze smakiemgniazda nasienne, pokroić na kawałki i przesmażyć z cukrem. Do jabłek dodać przyprawy, rodzynki i wymieszać. Podpieczone ciasto posypać bułką tartą i rozłożyć na nim masę jabłkową. Na masę zetrzeć drugą część ciasta na tarce z dużymi otworami i piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczoną szarlotkę posypać cukrem pudrem
Gorący kąsekskładnikiciasto kruszonkowe* 3 szklanki mąki pszennej* 1/3 szklanki cukru* 1 cukier wanilinowy* 1 proszek do pieczenia 16 g (4 płaskie łyżeczki)* 250 g margaryny* 5 żółteknadzienie
Mix smaku2 szkl. maki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia laska wanilii lub 1 łyżka cukru waniliowego 0,5 szkl.cukru pudru 200 g masła 4
Kulinarny karnet ChristopheraPrzepyszna w smaku szarlotka, która jest przy okazji zdrowszą wersją popularnej i lubianej szarlotki. Bez jajek, bez mąki, bez glutenu z żadnego innego składnika, a więc idealna dla osób na diecie bezglutenowej. Osoby, które są na diecie odchudzającej, dodatkowo mogą zmniejszyć kaloryczność poprzez zastąpienie cukru ksylitolem - miałam, ale nie dałam, bo nie zafiksowałam się aż tak w fit wypiekach(...)będzie "jednolite", a dosyć zwarte, jednak łatwo będzie je kruszyć. 2/3 ciasta wykładamy na spód tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia i lekko dociskamy, aby spód był równy. Jabłka obieramy i za pomocą obieraczki do warzyw siekamy w plastry (można użyć szatkownicy lub zwyczajnie zetrzeć na tarce jarzynowej). Mieszamy z sokiem z cytryny, cynamonem, cukrem i mąkami. Masę wykładamy
Kolorowy PrzepisownikSzarlotka super łatwa i szybka znana bardziej jako szarlotka sypana, ciasto z PRL-u. Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Ciasto bez jajek. Ciasto : szklanka mąki pszennej, szklanka kaszy manny, szklanka cukru, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 200 g zmrożonego masła (w oryginale 250 g), jabłka : 1,5 kg kwaśnych jabłek, cukier waniliowy lub cynamon, Jabłka
królestwo garówNie spodziewałam się, że dodając jabłka do tego ciasta uzyskam taki rewelacyjny efekt. Sernik Izaura z jabłkami na kakaowym spodzie to mokre i delikatne
Pieprzyć z FantazjąCześć Kochani :) I mamy jesień :) Osobiście bardzo lubię tą porę roku, oczywiście jak jest słoneczna i kolorowa. W kuchni jesień to czas wypieków
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuKlasyczna szarlotka zawsze wychodzi najlepiej. Przepis wielopokoleniowy w moim domu. Składniki: 3 szkl mąki krupczatki 5 łyżek cukru kostka margaryny 5 jaj 2 opakowania jasnego budyniu cukier waniliowy 3 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 75dag jabłek Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i margarynę posiekać nożem. Dodać 5 żółtek i śmietanę. Zagnieść ciasto
Słodki Zakątekswojej kuchni i z każdej wychodzą! Napiszę tylko, że szarlotka znikła w mgnieniu oka - rodzina była zachwycona! :) Składniki: Spód: 1 jajo 1/3 szklanki erytrytolu 1 szklanka mąki jaglanej 1/2 szklanki mąki migdałowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80g oleju kokosowego 1 łyżka jogurtu naturalnego Mus: 3-4 średnie jabłka 2 łyzki erytrytolu cynamon Kruszonka: 1/2 szklanki mąki jaglanej
Truskawkowa Fiestaprzekładamy ciasto i wykładamy na nie jabłka, na jabłka wykładamy drugie ciasto i delikatnie dociskamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 40/45 minut na złoty kolor. Polewę Helio wkładamy do miski z ciepłą wodą i rozpuszczamy, następnie polewamy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi.Ja swoją szarlotkę wykrawałam obręczą do pierogów myślę że tak ciekawiej się
Sama słodycz i szczypta chiliMiałam nie brać udziału w tym wydarzeniu ale trudno odmówić sobie pysznego jabłecznika. Zawsze i wszędzie jest pyszny a aromat jabłek, cynamonu i wanilii to
Moje Małe CzarowanieDzisiaj pyszna szarlotka,słodka i idealna na letnie popołudnia. Banalna w przygotowaniu, nie wymaga wiele czasu, a do tego jest zdrowa. Dodatkowo zaskakuje swoim żywym kolorem- jak każdy wie, jemy również oczami... Czego chcieć więcej? SKŁADNIKI : 6 łyżek amarantusa ekspandowanego banan jabłko 2 łyżeczki cynamonu garść płatków migdałowych garść migdałów WYKONANIE: banana obieramy, blendujemy razem z łyżeczką cynamonu, amarantusem
healthy dreamsPyszna propozycja na szybki i pyszny deser - wymyślna szarlotka w pucharkach :) Nutka kawy, w której namoczone są biszkopty nadaje delikatnej całości ciekawy i silny akcent :) z premedytacją niesłodzony mus jabłkowy idealnie komponuje się z lekko słodką masą bitej śmietany z mascarpone :) Składniki na 6 pucharków: 2 duże jabłka 1,5 banana 250g mascarpone 235 ml śmietany 30% 2 łyżki
Kolorowy Przepisownik