wspaniale, niezależnie od dodatków! Ostatnio przygotowałam drożdżowy wieniec z bakaliami, który wyszedł przepyszny! Mięciutki, pachnący cynamonem, mocno bakaliowy. W sam raz do kawy lub herbaty. Będzie doskonale pasować na Świątecznym stole. Dużo osób prosiło mnie o przepis, a więc już jest Zapraszam. Wieniec drożdżowy z bakaliami Drukuj przepis Ilość porcji: 6 Czas gotowania: 25 minut Składniki Ciasto: -450 g mąki
Marta Gotujetagliatelle z wołowiną, porami i boczniakami w pysznym sosie śmietanowym. To jedno z tych dań, które robi się łatwo i przyjemnie, a zawsze smakują każdemu. Danie idealnie dla zmęczonych świątecznym gotowaniem Najpierw podsmażamy szybko wołowinę, tak tylko do zarumienienia, następnie dodajemy pory z grzybami i winem, później tylko śmietanka, przyprawy i danie praktycznie gotowe. Jeśli lubisz bardziej pikantne smaki, polecam
karmelowybędzie wołał o lekkie warzywne dania, sałatki i smoothie. Z myślą o takim lekkim, poświątecznym gotowaniu zostawiam Wam dziś przepis na prostą zupę. Jak będziecie mieć przejedzone wszyskie zapasy świąteczne, żurki i mięsiwa to świetną odmianą obiadową będzie zupa brokułowa z białą fasolą i pesto. Bardzo prosta w wykonaniu, małoskładnikowa, treściwa (dzięki zmiksowanej fasoli) ale też lekka. No i rozgrzewająca
Cooking for EmilyJuż po świętach, ale dlaczego nie można zrobić po świątecznej babki? Warto zachować klimat świąt z tej okazji, że jest wiosna! Zachęcam do upieczenia bardzo dobrej i szybko znikającej babki pomarańczowej! Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru trzcinowego 1 szklanka mąki ryżowej 1 szklanka mąki kukurydzianej 5 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki soku pomarańczowego
Truskawkowa FiestaPropozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw - beztłuszczowy winegret. Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z tłuszczem. Proponowany winegret świetnie zastąpi tradycyjny, przygotowany na bazie oliwy/oleju, a jak smakuje! Koniecznie wypróbuj! Autorem przepisu jest Haylie Poroy, autorka "Diety przyspieszającej matabolizm". Robiłam go wielokrotnie podczas diety i gorąco polecam, bo jest wspaniały
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno podczas Wielkanocy, kiedy podajemy go głównie do jajek, jak i w Święta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek. Mi sos tatarski bardzo smakuje podczas letnich posiedzeń przy grillu, jako dodatek do kiełbasy, lub szaszłyka z grilla. Składniki na sos: szklanka
NiePieprz.plWitam po świętach. Jak Wasze samopoczucie? Jelita nadal cierpią po świątecznym obżarstwie ;-)? Jeśli tak, to może warto rozpocząć detoks. Proponuje taki na zielonych sokach. Stosując tego typu oczyszczanie pozbyłam się niechcianego lokatora moich jelit, poprawiło się moje samopoczucie, stan skóry i metabolizm. Co dokładnie robiłam? Przez kilka dni piłam jedynie świeżo wyciskane soki z zielonych liści (jarmuż, szpinak, botwinka), małej
Jeść, by żyć w zdrowiufankom jaj, ale połączenie z sosem tatarskim bardzo odpowiada moim kubkom smakowym. Poza tym sos pasuje również do wędlin oraz różnego rodzaju pieczeni. Tego sosu nie może zabraknąć na świątecznym stole! Sos tatarski jest bardzo wyrazisty, więc doskonale łączy się z napojami alkoholowymi😊 Do sosu możemy użyć dowolne grzybki marynowane jakie mamy w domu. U mnie tym razem marynowane pieczarki
kulinarne odsłony patiChcąc upiec coś nowego, weszłam na stronę Jamiego Olivera. Bardzo chciałam upiec to ciasto: Orange&polenta cake Upiekłan na świąteczny Wielkanocny stół. Ciasto jest wilgotne, pyszne. Dodałam coś od siebie. Ale też podzielę sie z Wami czego dałabym mniej lub więcej nastepnym razem a powtórzę to ciasto. 200 gram mielonych migdałaów* kostka masła 2 pomarańcze 100 gram polenty
AZgotuj!Przepis autorski (mój). Mazurek to typowe ciasto świąteczne - kuchni polskiej. Rodzaj ciasta nie jest dokładnie określony, dlatego może być kruche, biszkoptowe, makaronikowe, czy np. marcepanowe. Nadzienie, to również indywidualny wybór. Najbardziej znanymi są: masa kajmakowa, dżem lub konfitura. Najważniejsze, aby ciasto było ładnie ozdobione, ponieważ w dużej mierze pełni funkcję dekoracyjną. Tu przedstawiam Wam mazurka na kruchym cieście z dodatkiem
Di gotujewiększości z Was dobrze znaną. Mam nadzieję, że lubianą :) Babka składa się z czterech warstw, które przypominają nieco kształt tulipana, stąd ta nazwa. Przy okazji pragnę złożyć świąteczne życzenia: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Z miłości do słodkościbidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Święta już tuż tuż, odliczamy godziny, w każdej kuchni aż wrze od przygotowań na ten szczególny dzień. Oczywiście na świątecznym stole nie może zabraknąć babki! Może w tym roku w nieco innej odsłonie? Składniki [ keksówka] -> 100ml oliwy -> 150g świeżego szpinaku -> 150g mąki -> 2 jajka
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Pyszne, kruche czekoladowe ptasie gniazda z czekoladowymi jajeczkami. Będą idealną ozdobą świątecznego stołu. Jest to ostatni wpis z cyklu wpisów wielkanocnych w tym roku. Zatem, wszystkim moim Czytelnikom, życzę : Zdrowych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych. Składniki (na 18 gniazdek) - 1 szklanka mąki pszennej - 100g masła - 0,5 szklanki cukru pudru - 3 łyżki kakao - 1 żółtko - szczypta soli dodatkowo: - 2 opakowanie
CookYourselfczekoladą, malinami (mrożonymi o tej porze) z nutą cytrynową i płatkami migdałów. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś innego na wielkanocnym stole. Polecam również mój ulubiony „ Świąteczny wieniec drożdżowy z makiem i lukrem „. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/04/d-3-wielkanocny-wieniec-drozdzowy-malinami-biala-czekolada-easter-yeast-wreath-cake-1170x874.jpg The post Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaCiasta Wielkanocne macie już zapewne wybrane do Waszego świątecznego menu, ale gdyby jednak ktoś z Was zdecydował się w ostatniej chwili na jeszcze jeden wypiek lub po prostu miał ochotę na inną wersję mazurka, niż tradycyjna, to musicie koniecznie upiec mój czekoladowy mazurek 😋 Pyszne, maślane, kruche ciasto (do zagniecenia mikserem z końcówka do mieszania w 2 minuty lub ręcznie
Słodko-Słony Świat Ilony