kilku dni można pobrać kolejny numer dwumiesięcznika "Bezbolesne usuwanie cukru z diety"! Można znaleźć w nim nie tylko naszą propozycję na makowy tort ale kilka innych ciekawych, świątecznych przepisów oraz wiele interesujących informacji. Polecamy wydrukować te kilka stron i podarować ów magazyn mamie, babci czy cioci (tak jak my to zrobiłyśmy) i zainspirujcie je do nieco zdrowszych świąt
Candy Pandasnazwa szczególnie zapadła Wam w pamięci. Słusznie! bo masełko jest pyszne a z sympatii do Alvina postanowiłyśmy zrobić dla niego uroczą panią o orzechowym smaku 😃 Pozostając w klimacie świątecznym biszkopt jest piernikowy a krem dyniowy jest słodki i fistaszkowy. Jak myślicie czy będzie z tego orzechowe love? 💗 Składniki: Biszkopt piernikowy (śr: 18 cm) -4 jajka M -35g mąki gryczanej
Candy PandasŚwięta coraz bliżej i to jest ten czas gdzie dostajemy pytania o zdrowsze i przede wszystkim niskokaloryczne potrawy. Wiele osób uważa, że świąteczne wypieki muszą być „napakowane” cukrem, tłuszczem i glutenem (i pewnie jeszcze jakąś chemią) aby mogły komuś smakować. Jednak to nie prawda i mamy nadzieję, że na naszym blogu znajdziecie wiele przepisów, które ten mit obalają. Dziś
Candy Pandaslukier z ksylitolu i gorzką czekoladę oraz ekspandowaną jaglankę od Soligrano w formie posypki. Takie ziarna świetnie sprawdzają się nie tylko jako propozycja śniadaniowa ale też pięknie udekorują Wasze świąteczne wypieki i nie dostarczą dodatkowych zbędnych kalorii jak wszelkie (naszym zdaniem mało smaczne) cukrowe posypki ;) Składniki: -250g mąki orkiszowej typ 700 -150g mąki orkiszowej pełnoziarnistej -7g suszonych
Candy Pandasświątecznym obżarstwie przed nami jeszcze mega impreza pod hasłem SYLWESTER 🎆 Dlatego oprócz życzeń WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU, proponujemy Wam przekąski. Krakersy powstały z dwóch przepysznych rodzajów ziaren: amarantus i canihua , brzmi nieco obco? Warto poczytać o ich właściwościach na stronie Naura i zapoznać się z bardzo ciekawym smakiem bo nie tylko można z nich zrobić chrupacze ale także
Candy PandasWitajcie! Dziś wracamy z recenzją produktu, ponieważ ostatnio nasz blog głównie skupił się na świątecznych przepisach. Sezamki zawsze raczej lubiłyśmy ale niespecjalnie sięgałyśmy po nie na sklepowych półkach ze względu na syrop g-f i biały sezam, którego częściej jadałyśmy w postaci domowej chałwy czy tahini. Tym razem proponujemy Wam dużo ciekawsze chrupacze z dodatkami w postaci superfoods od BioNaura
Candy PandasMacie jeszcze ochotę na świąteczne klimaty? A może bliżej Wam już myślami do wiosny? Nic z tego! 😜 Dziś jeszcze proponujemy Wam mini korzenny jagielnik bez pieczenia dla dwóch osób. To taki deserek w postaci eleganckiego torcika 😊 Takiego wyglądu nadają mu małe pralinki oraz ekspandowana komosa Soligrano , która świetnie nadaje się właśnie do dekoracji tego typu deserów. Sam jagielnik jest podstawą
Candy Pandasobiektywem 😃 Dzisiejszy sernik marchewkowy z pastą orzechową przypadł do gustu przede wszystkim ludziom więc mamy nadzieję, że i Wam posmakuje! W końcu można go wykonać nie tylko w okresie świątecznym 😏 Składniki (śr: 18cm): Spód orzechowy -100g pasty orzechowej A.F.P -50g ekspandowanego ziarna -5 łyżek płatków opiekanych -110g moreli niesiarkowanych Sernik marchewkowy Pasta marchewkowa: -500g obranej
Candy Pandasczęsto wykorzystujemy głównie podczas wypieków świątecznych oraz pieczywa. A szkoda, bo nie tylko jest smacznym dodatkiem, ale może być uzupełnieniem naszej diety. Niebieski mak zawiera dużo cennych witamin i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Przez co reguluje pracę naszych nerek i wątroby. Chciałbym Was zachęcić do częstszego wykorzystywania maku w naszej codziennej diecie. Może na początek zainspirujecie się moim zdrowym deserem
kulinarnyJaeksponują walory tego deseru. Prosty a zarazem wyszukany, jest to idealny deser na wszelkie okazje i na każdą porę roku, można go z powodzeniem podać latem, jak i na świąteczny stół w grudniu. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno, ale latem radzę go podawać schłodzony, będzie wtedy bardziej orzeźwiający. Cukry, czyli inaczej węglowodany są dla nas najważniejszym
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskauwielbiam). Stało się tradycją, że co roku piekę babeczki. Tym razem postanowiłam zrobić je w zdrowszej wersji. Dodając moje ulubione składniki wymyśliłam smakowite, sycące babeczki - idealne do świątecznego koszyczka. Składniki ( 13 babeczek) suche - mąka owsiana 180 g - mąka kokosowa 60 g - proszek do pieczenia 1 łyżeczka - soda oczyszczona 1 łyżeczka - cynamon 0,5 łyżeczki mokre - masło orzechowe 3 łyżki - miód
Health-Fit-Lifeszczególnie polecam tym, którzy kochają róże ;) 1 szklanka mleka 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 2 żółtka 3 łyżki konfitury z płatków róży (użyłam domowej) 2 łyżki cukru barwnik czerwień świąteczna Mleko i pół szklanki kremówki zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem i konfiturą na puszystą masę. Opcjonalnie można dodać barwnik spożywczy. Stale ucierając żółtka, wlewać cienkim strumykiem gorące mleko. Przelać mieszankę
https:KKuchniaMniamDzisiaj mam dla Was klasyczny pomysł na Wielkanoc. Sos tatarski od lat króluje na moim świątecznym stole. Główną bazę sosu stanowią marynowane warzywa i majonez. W zależności od kraju można spotkać przepisy w których używa się samego żółtka, ale moim zdaniem dużo lepszy jest z całym jajkiem, no i co najważniejsze nic nam się nie marnuje. Bardzo często podstawowe składniki
PatiGotujenadejdzie Wielkanocny poranek Niech spełnią się życzenia tęczowych pisanek… Mazurków kajmakowych, bazi srebrzystych, Bogatego zająca i kurczaczków puszystych. Świątecznego nastroju, biesiady obfitej, Lukrowego baranka, a w dyngusa – głowy wodą zmytej! Życzy Pati A oto zdjęcie co znalazło się u mnie w koszyczku. Obowiązkowo pisanki, chleb, wędlina, babka, sól i słoiczek chrzanu . Dodatkowo udało mi się dostać w sklepie
PatiGotujemoje ulubione ciasto! Jest dość słodkie, ale krem śmietankowy, który nie zawiera cukru, idealnie balansuje smaki. Sprawdzi się świetnie zarówno jako weekendowe ciasto do kawy, jak również jako świąteczny wypiek. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej lub kilka godzin przed podaniem ponieważ ciasto jest z dodatkiem miodu co sprawia, że jest dość twarde i musi trochę zmięknąć pod wpływem kremu. Ciasto
PatiGotuje