suszone pomidory - 10498 przepisów (strona:476/700)

Drobiowe FIT gołąbki w sosie koperkowo- jogurtowym 209

już według uznania Państwa . Składniki  300 dag mięsa drobiowego mielonego  1 duża cebula  pęczek kopru świeżego bądź suszonego  2 jajka  1 kubek jogurtu greckiego  sól  pieprz czarny  1 puszka pomidorów z puszki bez skóry  1 główka kapusty włoskiej  1 torebka ryżu   1 łyżka mąki ryżowej  Wykonanie

Mój Smak
Biała kiełbasa z pieczarkami i cebulką 149

białej . Składniki  5 sztuk białej kiełbasy  2 duże cebule  200 dag pieczarek  1 pęczek kopru świeżego ( bądź suszony ) sól  pieprz czarny  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  1 łyżka warzywka  puszka pomidorów bez skóry  Wykonanie  Na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju przekładam białą kiełbasą , przesmażam po obu stronach za złoty kolor

Mój Smak
Karkówka z ananasem 237

Bardzo lubię karkówkę. Kiedy jest sezon na pyszne pomidory robię karkówkę zapiekaną z pomidorami . W sezonie jesienno-zimowym na moim stole króluje karkówka z suszonymi grzybami.  Ta wersja mięsa jest szczególnie dla osób, które lubią połączenie karkówki z owocami, ja na pewno do takich osób należę. Składniki: 4 plastry karkówki 1/2 papryczki chilli 5 plastrów ananasa marynata

Pobite gary Barbary
LEKKA SYCĄCA ZUPA Z ZIELONEJ SOCZEWICY 177

Marchewka 1 Pietruszka 1 mały por 1 łyżka oliwy z oliwek 2 Ząbki czosnku 1.5 litra bulionu warzywnego 1 łyżeczka kuminu 1 łyżka suszonej kolendry 2 łyżki sosu ostrygowego 2 łyżki sosu sojowego 1 puszka pomidorów pokrojonych w kostkę 400 ml.przecieru pomidorowego typu passata 25 dag.zielonej soczewicy *****************************************************  Warzywa kroimy w kostkę.W garnku rozgrzewające oliwę, dodajemy warzywa

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Lasagna 169

cebula 2 łyżki oliwy 400 g wieprzowo-wołowego mięsa mielonego 2-4 ząbki czosnku 500 g obranych ze skórki pomidorów lub pomidorów z puszki sól 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 500 ml mleka bazylia świeża lub suszona suszone oregano i tymianek gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: W większym garnku rozgrzej oliwę i dodaj do tego pokrojoną w kostkę(...)cebulę. Poczekaj aż cebula się zeszkli. Dodaj do tego drobno posiekany czosnek. Wymieszaj i smaż aż się zrumieni. Następnie dodajemy mięso. Smażymy ok. 10-15 min. Następnie dodajemy pomidory. Doprawiamy solą, bazylią, oreganem oraz tymiankiem. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy na „wolnym ogniu”. Przygotuj sos beszamel. W małym garnku rozpuść masło, dodajemy 2 łyżki mąki, dodajemy zimne mleko i całość

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
NALEŚNIKI ORKISZOWE Z WARZYWAMI I SOSEM POMIDOROWYM 134

cytryny 1¹⁄₂ szklanki twardego żółtego sera / startego na tarce 20 g masła 1 łyżka oliwy SOS POMIDOROWY 400 ml passaty pomidorowej lub pomidorów z puszki 2 ząbki czosnku  garść listków świeżej bazylii 1 łyżeczka suszonego tymianku sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 1/5 łyżeczki chili w proszku WYKONANIE NALEŚNIKI : Mąkę i sól przesiewamy do miski. Dodajemy jajka

cool and minty
Pełnoziarnista Margheritta, czyli jak uszczęśliwić wegańskiego dzieciaka w deszczowy dzień 202

szklanki ciepłej wody 2 łyżki oliwy lub dobrej jakości oleju roślinnego Sos (wystarczy na podaną ilość ciasta): puszka 400 ml pomidorów 50 ml oliwy.oleju roslinnego dobrej jakości łyżka octu z czerwonego wina 5 ząbków czosnku łyżeczka soli łyżeczka suszonego oregano łyżeczka suszonej bazylii łyżeczka suszonego tymianku pół łyżeczki pieprzu Przygotowanie sosu: Rozgrzej cały olej/oliwę i wrzuć(...)niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż go cały czas mieszając 2 minuty (nie ma się przyrumienić!) Dodaj do pozostałych składników (zblenduj wcześniej pomidory, tak aby nie było kawałków) i gotowe! Możesz tak przygotowany sos trzymać kilka dni w lodówce. Przygotowanie pizzy: W międzyczasie piekłam jeszcze 2 inne ciasta (ciężki weekend, musiałam odreagować), więc wyjątkowo wyrobiłam ciasto w maszynie do pieczenia

greenscarf
Marynowany czosnek z suszonymi morelami 128

dodatek chlebki pita np. z TEGO przepisu. Podaną poniżej zalewę można również wykorzystać do konserwowania smażonej papryki, cukinii, smażonych grzybów, zielonych pomidorów czy szalotek.       Potrzebujemy: 110 g obranych ząbków czosnku 90 g moreli suszonych Zalewa: 110 ml wody 1 łyżeczka bulionetki (z TEGO lub  TEGO przepisu) 55 g oliwy z oliwek 40 g wina czerwonego

Marder&Marder Manufacture
Pulpeciki z indyka zapiekane w sosie pomidorowym. 198

mała czerstwa bułka 1 jajo 1 mała cebula sól, pieprz, koperek 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej Sos; 3 pomidory 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz, słodka papryka, odrobina cukru, suszona bazylia ok. szklanka wody 2 łyżki oleju Przygotowanie; Mięso przekładamy do miski dodajemy, pokrojoną w drobną kostkę cebule, straty czosnek, jajko. Bułkę moczymy(...)dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku i mieszamy do połączenia składników. Na końcu dodajemy koperek. Mokrymi dłońmi formujemy małe pulpeciki które następnie panierujemy w bułce tartej. Sos; Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę (możemy użyć pomidory z puszki).Cebule kroimy w drobną kostkę, patelnie rozgrzewamy, dodajemy olej i wrzucamy cebulę. Smażymy do zrumienienia. Marchew obieramy i ścieramy

Radość kipiąca uśmiechem.
Papryka faszerowana amarantusem i warzywami. 133

kostkę 1,5 szklanki bulionu z warzyw 1 puszka białej fasoli, wypłukanej 2 duże garści szpinaku 6 papryk - przekrajamy na pół 2 pomidory, drobno pokrojone 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki suszonego oregano sól, pieprz ulubione zioła do posypania opcjonalnie ser do zapieczenia (np. mozzarella, parmezan) 1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. 2. Na patelni

Powiedz dietom nie
Kiszone pomidory 174

Nigdy nie robiłam kiszonek. Wybaczcie, ale zajmują dużo czasu, a te w sklepach są tanie, dobre i dostępne cały rok. Na próbę zrobilam kiszone pomidory, bo takich w sklepie nie widziałam,  na bazarach też nie.  Przejrzałam przepisy ze stronach ukraińskich i polskich. Wybrałam standarodwy przepis, jaki przewija sie we wszystkich blogach.  Nie wiem czy wyjdą, bo kiedy(...)nastąpiła awaria wodna, bo kiedy nurkowałam za słoikami, uszkodziłam uszczelkę i zaczeła się lać woda.  Miałam sprzątania, mycia, wycierania i suszenia na cały dzień.  A oto co zrobiłam i jak: 1 kg małych  twardych pomidorów podłużnych zestaw do kiszenia: koperek, chrzan, lisć chrzanu, czosnek ok 1 i 1/2 litra  wody 2 - 3 łyżki soli niejodowanej ( jodowana

AZgotuj!
Szparagi z sosem musztardowym, fetą i pomidorami 161

pokrój pomidory w kostkę. Wszystkie składniki na sos, dokładnie ze sobą wymieszaj. Ugotowane szparagi połóż na talerz, polej sosem. Na to połóż kawałki pomidorów i posyp pokruszoną fetą. Na koniec dopraw ulubionymi przyprawami ( u mnie suszona bazylia, papryka słodka i ostra). * Czytałam, że powinno się jeszcze odcinać łuski, ale ja tego nigdy nie robię... Informuję o zasadach, wybór należy

Corner With Recipes
Szybka zapiekanka z wędzonym kurczakiem 312

wędzonej piersi z kurczaka 50g  makaronu niskowęglowodanowego świderki   200g pomidorków koktajlowych 200g czerwonej papryki jajko 200g serka wiejskiego  łyżka suszonego pesto peperoncini Kotanyi Sposób przygotowania: kurczaka i paprykę kroimy w kostkę pomidory kroimy na pół makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu jajko, serek wiejski, pesto wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Białe kiełbaski z kaszą jęczmienną z parowaru 214

paprykę białą. Paprykę oczyszczamy i kroimy na ma małe kawałki, a pieczarki brunatne w plastry. Cebule różową siekamy w kostkę i parzymy wrzątkiem. Pomidora myjemy i kroimy na ćwiartki. Tat Soi i tymianek płuczemy i suszymy.  Na 8 minut przed końcem parowania, na 3 poziom dokładamy również na folii pieczarki i paprykę. Gdy urządzenie skończy swoją prace, nakładamy wszystko

Parowar Faceta
Burgery z buraków z kaszą jaglaną oraz salą paprykowo - pomidorową. 163

papryką pieczoną  1 czerwoną i żółtą paprykę  1 mała czerwona cebula  2 pomidory  1-2 łyżki oliwy  1 łyżeczka octu balsamicznego  sól, pieprz do smaku  garść świeżej bazylii   SPOSÓB WYKONANIA : SALSA Paprykę myjemy, suszymy, przecinamy czyścimy z nasion, błon. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy ok. 20 miny do miękkości

Basia w kuchni