sushi - 1073 przepisów (strona:53/72)

Ramen // japoński rosół na wypasie po mojemu 202

ramen trwa w najlepsze! Ta japońska zupa, obok sushi, stała się głównym daniem eksportowym państwa kwitnącej wiśni. Niektórzy pewnie zapytają, o co tyle hałasu. Odpowiedź jest prosta o (nie)zwykły rosół z kluskami i różnymi dodatkami, których wybór zależy tylko i wyłącznie od nas. Niby nic niezwykłego, ale powiedzmy sobie szczerze — któż nie kocha ciepłego maminego czy babcinego rosołu

Food Square
Pstrąg łososiowy z salsą z fasolowo-pomidorą oraz z ryżem jaśminowym oraz Liebster Blog Award 143

wyjdzie :) 10. Kraj, który bardzo chcesz odwiedzić, to…? Bo…? Japonia - od dziecka marzyłam aby kiedyś się tam  znaleźć:). Wtedy marzyłam, ze spotkam samuraja, teraz wolałam bym zjeść prawdziwe sushi :) 11. Co jest Twoją największą pasją? Na 100% gotowanie, a od roku i szycie na maszynie:). już się nauczyłam i uszyłam pokrowce na poduszki :) Aby zabawa trwała nadal

Łycha smaków
Rolada jarmużowa z tuńczykiem 189

pieczony był biszkopt albo jeszcze lepiej w folię spożywczą. Pozostawić taką roladę na noc w lodówce. Rano kroić na kawałki grubości ok. 1,5 cm.   ----- Podobne: Paluszki polentowe Sushi po polsku Pieczarki faszerowane mięsem i natką

Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy na Sylwestra! - PRZEKĄSKI I SAŁATKI NA SYLWESTRA! 164

propozycji na domówkę sylwestrową! Dzisiaj zebrałam z bloga kilka propozycji na przystawki i przekąski, które sprawdzą się na imprezce sylwestrowej! WYSTARCZY, ŻE KLIKNIECIE W ZDJĘCIE ŻEBY PRZEJŚĆ DO PRZEPISU! Sushi z łososiem i paluszkami krabowymi! Pomidory z mozzarellą! Nie wymagają zbyt wiele czasu, smakują bosko, są przyjemną przekąską i do tego niskokaloryczną! Sałatka z selerem naciowym! Sałatka z tuńczykiem

SMYKWKUCHNI
Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie 734

zabroni zjeść np. w lutym tatar z łososia albo pieczone jabłka ? Z drugiej jednak strony coraz częściej zapominamy o tradycyjnych polskich potrawach na rzecz modnego sushi czy... homara. Tak to nie jest pomyłka - kilka lat temu na kolację wigilijną podano nam właśnie homara. Boże Narodzenie to świetna okazja, by przypomnieć sobie tradycyjne polskie smaki i z pewnością ta książka bardzo

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Śledź na piernatach Badylarki 237

folię. Wierzch posypać natką. Ułożyć na niej kawałki śledzia. Sałatka jest najlepsza, gdy trochę (kilka godzin) postoi w lodówce. ------ Podobne: Śledzie z suszonymi pomidorami Sałatka ze śledziem i awokado Sushi po polsku ze śledziem

Weekendy w domu i ogrodzie
Śledzie z suszonymi pomidorami 159

choć śledzie są lepsze, gdy się przegryzą przynajmniej jeden dzień. Tuż przed podaniem posypać całość rozdrobnioną natką pietruszki.  ------ Podobne: Sałatka śledziowa z ziemniakami Sałatka ze śledziem i awokado Sushi po polsku ze śledziem

Weekendy w domu i ogrodzie
Chatka z piernika 209

Otwory nie powinny być blisko krawędzi, bo ściana się połamie. Dziurki na tasiemki robimy w odległości około 1-1,5 cm od zewnętrznych krawędzi (ja dziurki robiłam pałeczkami do sushi). Dach można przyozdobić wycinając lekko dachówki zakrętką od butelki po wodzie. Piec po 12 min w 180 cm w 2 cm odstępach od siebie bo bardzo rosną. Po upieczeniu wyjąć

moj przepis na
Tatar 245

kilka wad, np. gorszą dostępność niektórych aminokwasów i znacznie mniejszą zawartość witamin B6 i C. We wszystkich kulturach świata istnieją dania zawierające surowe mięso (tatar lub carpaccio w Europe, sushi w Azji…) i pomimo opanowania ognia od tysiącleci wciąż część mięsa jadamy na surowo. Dokładnie to samo zresztą robią także żyjące współcześnie prymitywne plemiona. Tatar (befsztyk wołowy) – tradycyjne

PaleoSMAK
Koreańska wołowina w stylu BBQ – bulgogi, plus szybkie pikle we Wschodnim stylu 209

wpisie) zabarwiony dodatkiem zielonej herbaty Matcha. Neutralny w smaku, kolorem idealnie pasuje do bulgogi (makaron firmy House of Asia, do kupienia w Tesco, w sklepach z artykułami na sushi w sieci i czasami w Biedronce, w tygodniu azjatyckim). Mięso po zamarynowaniu odcedzamy z marynaty i smażymy do zbrązowienia i skarmelizowania z obu stron, na mocno rozgrzanej patelni grillowej, na żeliwnej

Karo in the Kitchen
TATAR!!! 189

obrzydliwe, okropne i ohydne a tak naprawdę nikt go nie jadł bo się bał! Bo surowe, mięso mielone jest fuj! A jak je się surowe mięso np w sushi to jest wszystko ok! Bo ryba nie jest już fuj Tak, tak to strach przemawia przez was bojaźliwi ludzie!!! A teraz poważnie, też się bałam ale nie wolno się bać!!! Trzeba

sierotka maRysia w kuchni
Polędwiczka wieprzowa domową metodą sous-vide na kaszy pęczak z cukinią i burakami 241

odkroiłem węższą część mięsa i użyłem tylko tej o w miarę identycznej grubości). Na blacie rozwijamy min, 50 cm folii spożywczej, na której kładziemy polędwiczkę, zwijamy ją jak rolkę sushi, dociskając szczelnie. Celem jest takie zawinięcie mięsa, aby nie było w środku powietrza. Pojedynczo skręcamy boki tak jak byśmy zawijali cukierki : ) Nadmiar folii warto skręcić porządnie aby nie dostała się

Right Behind The Kitchen
Festiwal Kocham Wino w Lublinie (relacja) 169

trakcie wydarzenia można było także spróbować Cydru Lubelskiego . Jednak przyjść na festiwal o jednoznacznej nazwie "Kocham Wino" i pić cydr to jak pójść do specjalistycznej restauracji sushi i zjeść dewolaja. Strefa HoReCa Organizatorzy pomyśleli nie tylko o kliencie indywidualnym. W trakcie imprezy można było porozmawiać z reprezentantami firmy Centrum Wina i dowiedzieć się więcej o możliwościach współpracy na poziomie biznes

Right Behind The Kitchen
"Pyszne do pudełka" Grażyna Bober-Bruijn - recenzja 194

szkole – idealny model pełnowartościowego menu, na które składają się produkty zbożowe, białko i warzywa lub owoce. Autorka „Pyszne do pudełka” wychodzi z założenia, że może nie tak samo – niekoniecznie sushi –, ale Europejczycy również mogą komponować zestawy na wynos, które dostarczą organizmowi wszystkich wymaganych składników odżywczych. Co więcej, nie trzeba się przy tym szczególnie wysilać, bo niekiedy wczorajszy obiad po odpowiednim

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania