sushi - 1073 przepisów (strona:44/72)

Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior 99

jakieś takie mało eleganckie. Zachęcam także do przeczytania innych artykułów z cyklu #jaktougryźć i #wokółstołu: WOKÓŁ STOŁU – JAK TO UGRYŹĆ WOKÓŁ STOŁU – JAK TO UGRYŹĆ – SUSHI WOKÓŁ STOŁU – JAK TO UGRYŹĆ – GRILL Bon apetit

Kate's Kitchen
Menu na tydzień: 4 dania w 15 i 30 minut 826

wyglądają od kuchni. Powszechne jest używanie substytutów, zastępników o rozmaitych ulepszaczach, o substancjach konserwujących nie wspominając. Domowe jedzenie jest zdrowsze, lepsze i tańsze. Pewnie wielu z Was uważa, że sushi z cateringu, mielony, sałatka to mniejszy wydatek niż koszt nabycia na własną rękę i ugotowania posiłku w domu. Nic bardziej błędnego! U nas średnia cena lanczy (możecie to sprawdzić

Niedzielny kucharz
Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior 103

jakieś takie mało eleganckie. Zachęcam także do przeczytania innych artykułów z cyklu #jaktougryźć i #wokółstołu: WOKÓŁ STOŁU – JAK TO UGRYŹĆ WOKÓŁ STOŁU – JAK TO UGRYŹĆ – SUSHI WOKÓŁ STOŁU – JAK TO UGRYŹĆ – GRILL Bon apetit! Artykuł Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior pochodzi z serwisu Kate's Kitchen

Kate's Kitchen
Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior 101

jakieś takie mało eleganckie. Zachęcam także do przeczytania innych artykułów z cyklu #jaktougryźć i #wokółstołu: WOKÓŁ STOŁU – JAK TO UGRYŹĆ WOKÓŁ STOŁU – JAK TO UGRYŹĆ – SUSHI WOKÓŁ STOŁU – JAK TO UGRYŹĆ – GRILL Bon apetit! Artykuł Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior pochodzi z serwisu Kate's Kitchen

Kate's Kitchen
Przyjęcie w stylu włoskim – proste przekąski i przystawki 293

widoczne jeszcze mocniej – gotowanie dla znajomych, przyjaciół, a czasem nawet rodziny jest tu ewenementem. Przygotowanie prostego przyjęcia to czarna magia – łatwiej jest przecież zadzwonić po pizzę czy sushi, zamówić catering lub skorzystać z pomocy mamy, która nigdy nie odmawia. Ja uważam, że zawsze warto dać jakąś cząstkę z siebie. Przygotować coś samodzielnie od serca dla ludzi, których lubimy

Poezja smaku
Kimchi – koreański przysmak 100

sobie, ale jest także kluczowym składnikiem wielu dań – zarówno koreańskich, jak i tych z kuchni nowoczesnej. W Polsce kimchi bardzo często podawane jest też w zestawach lunchowych do sushi – ja właśnie tak je poznałam wiele lat temu (w Japonii także mają swoją wersję kimchi – w odróżnieniu od oryginału używa się do niej octu). Nie jest to dodatek

Poezja smaku
SPIRALITE COOKIES – PREY 136

odzyskać zarówno zdrowie, jak i energię Psi, jedząć określone produkty spożywcze, które możemy znaleźć na całej stacji. W kuchni TranStaru widać naleciałości międzynarodowej kuchni, do wyboru mamy rosyjskie bliny, sushi, dim sum czy makaron udon, pudding bananowy, paluszki rybne, ciastko cytrynowe, suszone pomidory, cukierki i ciastka przypominające małe galaktyki. Jest też sporo napojów, z alkoholem włącznie. Jeśli spróbujemy każdego dostępnego

Nerds Kitchen
Dlaczego warto stosować sos sojowy 134

Ponzu produkowany z użyciem cytrusów, mirinu, octu ryżowego i dashi idealnie nadaje się jako gotowa przyprawa do wielu dań, zwłaszcza sałatek, świeżych warzyw, ryb, grillowanych steków, owoców morza, sushi i sahimi.  Zmieszany z olejem lub oliwą pozwoli szybko wyczarować pyszny cytrusowy vinaigrette. Źródła: http://www.soyinfocenter.com/HSS/soy_sauce1.php https://www.kikkoman.pl https://food.ndtv.com https://www.news-medical.net/health/Health-Benefits-of-Naturally-Brewed-Soy-Sauce.aspx

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Micha zdrowia – z łososiem i makaronem ryżowym 154

chcę Wam przedstawić pomysł , bo trudno nazwać to przepisem. W zasadzie wystarczy pokroić i zebrać składniki do dużej miski i mamy wspaniałą, zdrową ucztę. Micha zdrowia przypomina takie zdekonstruowane sushi w formie sałatki – jest surowa ryba, są warzywa, są wodorosty. Może być też ryż lub makaron ryżowy. Zdecydowanie polecam tu improwizację – ważna jest jakość składników (jeśli używamy surowej

Poezja smaku
Domowy makaron z truskawkami 147

Drożdżówki z truskawkami i lukrowaną kruszonką migdałową Jogurt granatowo truskawkowy Muffiny kokosowe z truskawkami i jagodami goji Tort piankowo truskawkowy Domowe lody truskawkowe Biszkopciki z masą kokosową i truskawkami Sushi owocowe Ciastka francuskie z truskawkami Truskawkowy wirek Sałatka z truskawkową nutą Zielona Pavlova Wydrukuj przepis The post Domowy makaron z truskawkami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Dip z mango i sosu sojowego Ponzu z frytkami z batata – przepis z warsztatów Kikkoman 127

możemy dodać go mniej. Do czego możemy dodać sosu sojowego? To doskonała gotowa przyprawa lub składnik sosu do sałatek, dań z warzyw, ryb (i nie mam na myśli tylko sushi) czy grillowanego mięsa. I nie tylko w daniach kuchni azjatyckiej. Pysznie podkreśla też desery z czekoladą, sosy i makarony.   Ciekawa była też historia sosu sojowego, który powstał jako pyszny

Ugotowane pozamiatane
Wokół stołu – jak to ugryźć – cz. 3. Grill 112

garden party”, a gospodarze często prześcigają się w pomysłach, co też na ten ruszt położyć. W dwóch poprzednich odcinkach cyklu „Wokół stołu – jak to ugryźć”, cz.1 – OGÓLNA , cz. 2 – SUSHI znajdziecie inne cenne wskazówki, a my tymczasem dziś zabierzemy się za smakołyki, które mogą pojawić się na stole podczas grillowania. Trochę przypieczony zestaw grillowy. Drób W restauracjach i tych bardziej

Kate's Kitchen
Cukiniowe roladki z nadzieniem z koziego sera i bazylii 152

kuchenną, ułożyć w rzędzie upieczoną cukinię, każdy plaster niech lekko nachodzi na drugi, następnie nałożyć masę serową i delikatnie zwinąć w rulonik (wykorzystałam do tego celu matę japońską do sushi). Tak przygotowany rulonik wstawić do lodówki na minimum jedną godzinę. Przed podaniem roladkę pozbawić folii, a następnie pokroić na niewielkie kawałki. Przyozdobić kremem balsamicznym, dowolnymi świeżymi ziołami, parmezanem czy płatkami

Wino Francja Kuchnia
Delikatny i aromatyczny łosoś marynowany w imbirze z dodatkiem pora i zielonego tabasco 187

Lekka przystawka dla fanów sushi – rozpływający się w ustach łosoś w aromatycznej oprawie imbiru, sosu sojowego, podany ze świeżym porem i lekko pikantnym, zielonym tabasco. Propozycja na danie pobudzające zmysły i rozpieszczające kubki smakowe. *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Umyj łososia, usuń ości i skórę. Zetrzyj imbir i czosnek

Eat me! Fit me!
Gołąbki z tuńczykiem w liściach botwiny (na zimno) 152

poczekaniu. Plusem jest to, że po zawinięciu nie trzeba ich gotować 🙂 farsz przygotowałam w taki sposób, aby były zimną przekąską na zasadzie “polskiego sushi”, a całość… Artykuł Gołąbki z tuńczykiem w liściach botwiny (na zimno) pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik