sushi - 1073 przepisów (strona:39/72)

Kraków - wegański przewodnik kulinarny 92

wersji na zimno. Obie zupki były przepyszne, a sowita porcja genialnego, wytwarzanego na miejscu makaronu pozwoliła nam na bezproblemowe przejście Krakowa wzdłuż i wszerz. Jeszcze lepsze okazało się być sushi - wybraliśmy wersję z boczniakiem w panko i wegańskim majonezem (poezja!). Poza tym warto spróbować robionych na miejscu kiszonek.  Na sam koniec warto wspomnieć o napojach - naprawdę ciężko się zdecydować

Roślinożerni urlopowicze
Sos sojowy i jego rodzaje. Tajemnice sosu sojowego 83

jeden jest ciemny i ciągnie się jak smoła, a drugi ma jaśniejszą barwę? Sprawdzamy, jakie są rodzaje sosu sojowego i który wybrać do konkretnej potrawy. Japończycy odwiedzający restauracje z sushi w Polsce są zazwyczaj zaskoczeni ilością i… jakością podawanego tam sosu sojowego. W Japonii traktuje się go jako dobry jakościowo, wykwintny dodatek. Nie chodzi o to, by stosować

codojedzenia
Kurczak z orzechami nerkowca i makaronem Vermicelli 91

propozycja to kurczak z orzeszkami nerkowca zaserwowany w  z makaronem Vermicelli. Tan makaron możemy oczywiście zastąpić innym azjatyckim makaronem lub  ugotowanym ryżem, np. jaśminowym lub ryżem do sushi. Składniki 100 g makaronu Vermicelli (waga suchego makaronu) 500 g piersi z kurczaka, filety 1 białko jaja 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej

Tajemnice Smaku
Tagliatelle z pesto z awokado i bazylii 70

Pomyśleć, że kiedyś nie lubiłam makaronu (nie dziwcie się, wspomnienia z przedszkola swoje robią.)... Teraz go uwielbiam, może nie kocham go taką miłością jak sushi, ale doceniam za możliwości, jakie mi daje, za to, że dzięki niemu mogę szybko przygotować obiad, i za to, że mogę go połączyć naprawdę ze wszystkim. Dziś makaron na zielono, czyli z pesto z awokado

Na kulinarnym poligonie
Zupa krem z cukinii z fetą i chorizo FIT 170

Cukinię uwielbiam i ostatnio u mnie w kuchni ciągle jej pełno. Tylko co z nią robić? Była już parmigiana di zucchine, sałatka z grillowaną cukinią , domowe sushi Futomaki z cukinią , placki z cukinii z mozzarellą , gryczane brownie z cukinii , tarta cukiniowa , makaron w śmietanowym sosie z cukinią, tymiankowe placki cukiniowe , placki cukiniowe z parmezanem … czas na zupę krem! Przyrządzam

Be Fit Be Strong
Sałatka z wodorostów wakame z ogórkiem i marchewką 91

Dzisiaj kuchnia japońska , czyli lekka i bardzo smaczna sałatka z wodorostów wakame z ogórkiem i marchewką . Doskonale sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju potraw np. do sushi. Wodorosty wakame to bogactwo magnezu, potasu, wapnia, żelaza, jodu i witamin. Przyspieszają przemianę materii i są niskokaloryczne, dlatego polecane są osobom odchudzającym się. Pozytywnie wpływają na układ nerwowy, układ krążenia i tarczycę

Oryginalny smak
Sałatka z Paluszkami Krabowymi 155

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paluszki surimi , inaczej paluszki krabowe , to jeden ze składników sushi, ale także świetny dodatek do różnego rodzaju sałatek i przekąsek. Charakteryzuje ich lekki i delikatny smak. Paluszki surimi są niskokaloryczne, ponieważ 100 g produktu zawiera około 100 kcal. Sałatka z paluszkami krabowymi to jedna z topowych sałatek na każdej imprezie. Moi znajomi uwielbiają sałatkę z paluszkami surimi

Przepiski.pl
Kulinarny prezent marzeń 120

restauracyjnej (kilkadziesiąt restauracji w całej Polsce) miłośnicy dobrej kuchni i gotowania na Portalu Marzeń mogą wybrać: warsztaty kulinarne  m.in. serowarskie i kawowe kursy kulinarne dla dzieci  kurs sushi kursy dla baristów kurs warzenia piwa szkolenia barmańskie i sommelierskie warsztaty cukiernicze i wiele innych. A to tylko niektóre atrakcje, jakie miałam do wyboru. Nie mniej bogatą ofertę znajdą zarówno

Cztery Fajery
Zupa bezrybna 122

składniki, w głównej mierze wpływają na jej wspaniały smak. Dostaniesz je w większości supermarketów, a czasami również w popularnych dyskontach. Co zrobić z pozostałymi płatami nori? Możesz ukręcić wegańskie sushi ! Zupa bezrybna – porady Pamiętaj, że olej laniny ma być dodany do zupy zaraz przed jej podaniem. Najlepiej wlać dosłownie jedną łyżeczkę na dno miseczki, napełnić ją zupą i posypać

Blendman
Gołąbki z kapusty włoskiej 109

wymyśliłam gołąbki. Nawet nie jestem pewna czy kiedykoliwek je robiłam, no może ze dwa razy i nawet się zastanawiałam dlaczego tak jest, bo przecież to nasze polskie sushi. Cóż, jak doszłam do etapu zawijania, to juz sobie przypomniałam dlaczego robię je tak rzadko, ale efekt był tego wart. Mój mąż/Misiek na hasło tofu dostaje dreszczy, więc bałam się przznać

greenscarf
Micha pełna zdrowia z pęczakiem 91

pęczak z fasolką, wyłóż na talerze. Dodaj krewetki, pokrojone pomidorki, posiekaną cukinię. Całość polej dresingiem. I gotowe! Smacznego! Jeśli spodobał Ci się ten przepis, koniecznie sprawdź też: Buddha bowl Sushi bowl Misa mocy z jajkami na chmurze .     Artykuł Micha pełna zdrowia z pęczakiem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Krakersy z krewetkami, warzywami i pastą z awokado 114

Jeżeli lubicie sushi, to tak przygotowane krakery na pewno Wam zasmakują. Nawet jeżeli nie jesteście zwolennikami owoców morza, to śmiało możecie się skusić na krakersy z krewetkami, bo w połączeniu z pastą z awokado i warzywami powstaje nam niezwykły smak, którego warto spróbować. SKŁADNIKI 120 g mrożonych lub świeżych krewetek koktajlowych 1/2 cytryny 2 łyżki masła 2 duże ząbki czosnku

Passions hobbies life
Łosoś z marchewki 84

czego można go użyć? U mnie łosoś z marchewki wyłożył się na chlebie posmarowanym serkiem z nerkowców i w taki sposób zjadłem większość zapasów. Pozostałą część zużyłem, robiąc wegańskie sushi – niesamowicie tam pasował! Następną partię łososia mam zamiar wykorzystać na pizzy i w hipsterskich kanapkach. Wyszło mi 300g łososia z marchewki i na tej podstawie jest podana kaloryczność. Jeśli

Blendman
Zupa miso 157

łyżka sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego 1/2 pora 3 duże pieczarki kilka suszonych grzybów mun lub polskich podgrzybków pęczek szczypiorku garść liści szpinaku lub nori (wodorosty, takie do sushi) sezam do posypania Do garnka wlej bulion, dodaj pastę sojową i dashi (jeśli masz) i zagotuj. Suszone grzyby mun lub podgrzybki zalej gorącą wodą i odstaw na ok. 30 minut

Bon Appetit Małgorzaty