Roladki śledziowe – śledzie zawijane z serkiem, ogórkami i koperkiem – polskie sushi ;) 2 płaty śledzi solonych ( ok. 220 g), 130 g serka śmietankowego, 100 g zielonego ogórka, 2 łyżki posiekanej cebuli (u mnie cukrowa), 2 łyżki posiekanego koperku, Płaty wymoczyć (ja moczę w wodzie, ale można również w mleku), Osuszyć. Ułożyć płat między warstwami folii i lekko roztłuc. Następnie ułożyć oba dłuższymi bokami lekko nachodzącymi na siebie. Lekko roztłuc miejsce złączenia. Ogórka obrać, przeciąć wzdłuż na pół,... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...