Najpopularniejsze warzywo późnej jesieni i zimy! Marchewka z dodatkiem ananasa to bardzo smaczna surówka. Pomarańczowy kolor dodatkowo napawa optymistycznie, a podana razem z puree ziemniaczanym z zielonym groszkiem idealnie dopełnia smak i wygląd głównego dania. Składniki: ? 8 marchewek ? 1 puszka ananasów ? sól, cukier do smaku ? 1/2 szklanki śmietanki słodkiej Wykonanie: ? Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. ? Dodać
To co kochamKapusta pekińska daje dużo możliwości kulinarnych. Można ją jeść w surówkach, dusić bigosik, zawijać gołąbki i zapiekać, co też uczyniłam. Pięknie pachnie czosnkiem, jest miękka i idealna jako warzywny dodatek do obiadu lub na podwieczorek jako samodzielne danie z kawałkiem dobrej kiełbaski. Składniki: ? 1 duża kapusta pekińska ? 1/5 szklanki oleju ? 3 ząbki czosnku ? sól, pieprz do smaku ? 100 g sera
To co kochamNajszybsza surówka z kiszonej kapusty, bogata w witaminy, a więc w sam raz do zimowych obiadów, najlepiej do wieprzowiny. Składniki: ? 500 g kiszonej kapusty ? 1 marchwka ? 2 jabłka ? 1 mała cebulka ? sól, pieprz do smaku ? 1 łyżeczka cukru ? 5 łyżek oliwy Wykonanie: ? Kapustę mocno odcisnąć z soku i pokroić. ? Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. ? Jabłka
To co kochamPolecam Wam dzisiaj bardzo innowacyjną i wybuchową surówkę z kiszonej kapusty. W sumie nie jest to teraz sezon na kiszoną kapustę ale nie mogłam się jej oprzeć i aby ją trochę uatrakcyjnić, dodałam owoc granatu. W ten sposób i ładnie wygląda, i i dobrze smakuje. Składniki: ? 500 g kiszonej kapusty ? 1 marchewka ? 2 jabłka ? 1 mały granat ? sól, pieprz
To co kochamOgórki, ogórasy, ogóreczki czyli sezon na ogórki w pełni. Podaję Wam przepis na szybką i orzeźwiającą surówkę z ogórków, wzbogaconą w orzechy i sezam. Kwaskowa i chrupiąca! Idealna na pourlopowe przejedzenie. Składniki: ? ogórki gruntowe – ok. 10 sztuk ? 2 łyżeczki musztardy ? garść orzechów włoskich ? 1 łyżka sezamu czarnego ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Ogórki obrać ze skórki, pokroić w plasterki
To co kochamurozmaicić moje domowe menu, również przygotowałam swój własny pulled pork z wieprzowej karkówki na bazie sosu słodko-kwaśnego. W USA podaje się z dodatkiem sosu BBQ i z surówką colesław. Dobrze wypieczona wieprzowina jest bardzo miękka i świetnie rozrywa się na włókna, a dodatek octu balsamicznego powoduje, że mięso szybciej kruszeje. Soczyste, aromatyczne, pikantne mięso, które samo się rozpada, podałam
To co kochamprzygotowywania przeróżnych dań. A więc sezon dyniowy w pełni, a ja dostałam od mamy ogromną ekologiczną dynię, której część upiekłam i mus dyniowy zamroziłam. Z reszty przygotowałam leczo, surówkę, ciasto dyniowe, sernik, ciastka, zupę i jeszcze mi trochę zostało. Dla mnie dynia to warzywo idealne, bo przybiera smak dodanych przypraw i może być podawana zarówno na słodko
To co kochamZaleca się codzienne picie takiego zakwasu w ilości jednej szklanki. Można również z niego zrobić pyszny domowy barszczyk lub barszczyk wigilijny, a buraki zjeść lub wykorzystać do zupy lub surówki. Zakwas jest niezbędny podczas stosowania diety dr Dąbrowskiej. Składniki: – 1,5 kg buraków – 2 główki czosnku – 2 cebule – liście laurowe, ok. 10 sztuk – ziele angielskie
To co kochamplastrze. Mój sposób jest szybszy, cierpliwym polecam obsmażanie. Podczas pieczenia powstaje delikatny sos pieczarkowo-pomidorowy, lekko zagęszczony i lekko słodko-kwaśny. Taka karkówka idealnie smakuje z ziemniakami puree i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: – 1,5 kg karkówki – 1 kg pieczarek – 2 cebule – sól, pieprz do smaku Sos – 3 łyżki koncentratu pomidorowego – 3 łyżki
To co kochamkażdym przyjęciu lub smaczną niespodzianką podczas obiadu. Pieczarki smażone są w cieście piwnym, nadziewane bryndzą i pachnące pietruszką. Mogą być podane z różnym ulubionymi sosami np. czosnkowym, lub z surówkami. Składniki: – 500 g niedużych pieczarek, ok. 25 sztuk Farsz – trzonki pieczarek – 150 g bryndzy – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – pieprz do smaku – 4 łyżki
To co kochamśniadanie czy na obiad, a zmiksowaną w postaci kremu do popijania w pracy. Jest to znakomita porcja błonnika i witamin. Wypróbujcie też moje Gorące dania i Sałatki i surówki . Moje propozycje zup: Rosołek z vegetti cukiniowym Rosołek z vegetti marchwiowym Kapuśniak Zupa botwinkowa z włoszczyzną Zupa dyniowa z kiszonym ogórkiem Kremowa zupa kalafiorowo-pomidorowa
To co kochamUniwersalna sałatka z selera naciowego to świetna propozycja na surówkę do obiadu lub dodatek do grilla. Jest prosta i bardzo szybka do zrobienia. Koniecznie wypróbuj moją zieloną sałatkę. Seler jest super warzywem bogatym w błonnik, związki mineralne oraz witaminy. Możemy go jeść na surowo i po podgrzaniu. Likwiduje wolne rodniki odpowiedzialne za powstawanie nowotworów. Obniża także ciśnienie krwi. Sałatka
Ania gotujełapało temperaturę pokojową - możemy również przemieszać mięso w worku bez otwierania. Pieczemy przez 55 minut. Po tym czasie rozcinamy worek i dopiekamy jeszcze 15 minut. Podajemy z ziemniaczkami i surówką
Lena Gotujeprzygotowuje się pieczeń faszerowaną jajkiem na Wielkanoc, super wygląda, ale również bardzo dobrze smakuje. Bardzo często pieczeń rzymska zwana jest również klopsem. Możemy podać je z ziemniakami i ulubioną surówką. Pieczeń rzymska jest bardzo popularnym daniem w Ameryce, jest tam przygotowywana na bazie mielonej wołowiny z dodatkiem ziół, przypraw i cebulki. Świetnie będzie również pasować do sosu chrzanowego. Na moim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!koniec danie posypujemy siekaną pietruszką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Schab w sosie barbecue pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem