surówka - 20359 przepisów (strona:385/1358)

Pałki z kurczaka KFC 41

smażenia - najlepiej w głębokim oleju, który zapewni chrupiącą panierkę i soczyste mięso wewnątrz. Kiedy już pałki z kurczaka KFC są gotowe, warto podać je z ulubionymi dodatkami - np. frytkami, surówką czy sosami. Taka przekąska będzie idealna na imprezy lub pikniki, ale równie dobrze sprawdzi się jako pyszne danie obiadowe. Pałki z kurczaka przepis     Oto przepis na pałki

Moja Książka Kucharska
Biała kiełbasa pieczona w cebuli 36

robię kaczkę, która jest zrobiona jedynie pod bloga. Nie nie, na święta jej nie zrobię. Mhm… Na dziś tyle, lecę zająć się kaczką, później kolejna świąteczna przystawka i surówka do kaczki. Jutro sałatka z jajkami przepiórczymi i póki co to by było na tyle. Od poniedziałku walczę z resztą. Zaglądajcie do mnie. Składniki: 4 białe surowe kiełbasy dobrej jakości

Kardamonovy
Śniadanie Wielkanocne – jajka 35

jajeczna z pieczarkami i boczkiem Jajka faszerowane wiosenne Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szpinakiem Sałatka z kaszą Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Jajka faszerowane dzikim ryżem i jarmużem Wiosenna surówka – zielone gniazdo Sałatka ziemniaczana z jajkiem i mniszkiem lekarskim Tosty z fasolą i jajkiem sadzonym Jajka faszerowane tuńczykiem Artykuł Śniadanie Wielkanocne – jajka pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Które restauracje w Karpaczu warto odwiedzić ? 33

sięgnąć po serwowane tu dania. Wśród tych najpopularniejszych znajdują się kanapki z pastrami oraz gulasz węgierski. Grillowane żeberka, smażony ser oraz  ryba w cieśnie, podawana z frytkami i surówkami – oto kolejne propozycje, na które warto postawić w tym miejscu. 7. Manufaktura Karpacz 1946 Kto lubi burgery, ten doceni Manufakturę Karpacz 1946. W tym lokalu burgery serwowane są w bułkach

Słodkie okruszki
Kociołek drwala 572

cukrem) i posypujemy siekaną pietruszką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Kociołek drwala pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Siekane kotlety rybne. 37

innym wydaniu. Kotleciki, ale nie z ryby mielonej, a siekanej.  Coś pysznego. Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz.  Idealne na piątkowy obiad. Podane z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty,  smakują najlepiej. Mogę śmiało powiedzieć, że to jeden z moich ulubionych obiadów.  Zrobiłam kotleciki z miruny, ale można je przygotować z dowolnej ryby.  Ryba

Agusiowe smakołyki
Rafaello z cielęciny 23

miękkości. – Odcedzić i zmiksować gorące ze śmietaną, doprawić przyprawami i sokiem z cytryny. – Klopsiki podawać polane sosem śmietanowym z puree ziemniaczano-marchwiowym. – Najlepiej smakuje z surówką z młodej kapusty z pomarańczami

To co kocham
Karkówka pieczona w śmietanie 21

pieprzem. ? Zalać mięso śmietaną, podważając każdy płat, aby wszędzie dostała się śmietana z przyprawami. ? Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 st.C przez 40 minut. ? Podawać z frytkami i ulubioną surówką. Zamiast wszystkich przypraw można wymieszać śmietanę z zupą cebulową lub brokułową w proszku i tym zalać mięso

To co kocham
Surówka z kalarepki i jabłka 20

Bardzo chrupiąca i orzeźwiająca surówka z kalarepki. Dodatek jabłka nadaje jej słodkości, a majonez wyostrza smak. Jedna z moich ulubionych! Składniki: ? 2 średnie kalarepki ? 1 duże jabłko ? 2 łyżki majonezu ? sól, pieprz do smaku ? 2 łyżki posiekanego koperku Wykonanie: ? Kalarepkę i jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. ? Wymieszać z mojonezem, przyprawić solą i pieprzem. ? Dodać

To co kocham
Surówka z ogórków z rodzynkami 22

Dostałam niedawno sporą ilość ogórków gruntowych, a mizeria się już przejadła. Po sukcesie surówki z ogórków na słodko po węgiersku, zrobiłam ogórki z rodzynkami z dodatkiem śmietany i miodu. Trochę kuchnia bałkańska, trochę bliskiego wschodu. Smakuje zupełnie inaczej niż ogórki, właściwie tylko zapach i konsystencja świadczą o tym, że to ogórki. Składniki: ? 500 g ogórków gruntowych ? 3 łyżki rodzynek

To co kocham
Surówka z selera z orzechami 19

intensywny i nie każdy za nim przepada. Jednak połącznie selera z orzechami, jabłkiem i rodzynkami zmienia zupełnie jego charakter. Trudno nawet opisać ten smak więc koniecznie musicie wypróbować tę surówkę. Jedna z moich ulubionych jako dodatek do obiadu. Składniki: ? 2 średnie selery ? sok z 1 cytryny ? 20 dkg orzechów włoskich mielonych ? 1 jabłko ? garść rodzynek ? sól, pieprz do smaku

To co kocham
Surówka z marchewki i brzoskwini 23

Ulubiona surówka z dzieciństwa większości z nas to tarta marchewka z jabłkiem. Pełna witamin i zdrowia. Istnieje również jej inna wersja – marchewka z brzoskwinią. Pachnąca, soczysta i wilgotna. Składniki: ? 1 kg marchewki ? 1 puszka brzoskwiń ? sok z 1 cytryny ? 1/2 szklanki słodkiej śmietanki ? sól do smaku Wykonanie: ? Marchew obrać i zetrzeć na średniej tarce – ja starłam w malakserze

To co kocham
Schab duszony w sosie pieczarkowo-jabłkowym 25

Wachowicz w jej programie telewizyjnym. Wyszedł naprawdę smaczny i godny powtórzenia oraz polecenia. Intensywny aromat przypraw i lekka słodycz jabłek doskonale współgrają z kruchym mięsem. Do tego kopytka i surówka z marchwi i buraka. Mniam, mniam! Składniki: Mięso ? 4 plastry schabu ? sól, pieprz, ? ostra i słodka papryka ? 2 łyżki mąki ? olej do smażenia Sos ? 1 czerwona cebula ? 3 ząbki czosnku

To co kocham
Surówka z marchwi i buraka 21

zaskakująca surówka to duża niespodzianka kulinarna – niespotykany kolor i wyjątkowy smak. Udane połączenie marchewki, buraka i orzechów włoskich to pomysł Ewy Wachowicz. Zdecydowanie polecam, my jedliśmy ją jako dodatek do schabu w sosie pieczarkowo-jabłkowym. Składniki: ? 1 kg marchwi ? 1/2 kg surowego buraka ? 1 jabłko ? 1/2 szklanki orzechów włoskich ? 1 ząbek czosnku ? sól, cukier do smaku ? 3 łyżki majonezu

To co kocham
Tarta serowa z brokułem i tuńczykiem 25

się na obiad lub kolację wytrawna tarta. Przy braku czasu jest to szybkie danie jednogarnkowe, które wszyscy w domu lubimy i w zupełności zastępuje danie typu mięso, ziemniaki i surówka. Nawet nie myślałam, że ta tarta będzie taka smaczna. Delikatna masa serowa, zatopiony w niej chrupiący brokuł i aromatyczny tuńczyk, a wszystko to w cieście francuskim. Gorąco polecam do spróbowania

To co kocham