surówka - 20359 przepisów (strona:389/1358)

Skrzydełka po tajsku. 409

Wszystkie składniki na sos wymieszaj dokładnie w większej misce. Od razu po upieczeniu, gorące skrzydełka wkładamy do miski z sosem i obtaczamy ze wszystkich stron. Podajemy z ziemniakami i surówką .       Smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Czosndogi 333

czosnkowym. Masło czosnkowe też zrobimy samodzielnie. Wystarczy miękkie masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i ulubionymi ziołami. Czosndogi podajemy z różnymi dodatkami, u mnie jest to surówka zrobiona ze świeżych warzyw, a całość polana ketchupem. Sprawdzi się tu też domowy sos czosnkowy albo majonez bądź musztarda. Czosndogi to danie bardzo proste i nikt nie powinien mieć problemu

Danka Pichci
Kładzione kluski jogurtowe 44

Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a przy tym bardzo uniwersalne kluseczki jogurtowe. Tutaj w wersji wytrawnej, podane z duszoną i poszarpaną wieprzowiną oraz surówką. Ze smakiem i dodatkami można pofantazjować. 3 duże jajka około 600 g jogurtu greckiego 6 kopiastych łyżek mąki pszennej typ 500 4 kopiaste łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej duża szczypta sody oczyszczonej szczypta soli szczypta pieprzu

Praktyczna pl
Kotlet schabowy 47

złoto brązowo , kotlety uprzednio  panierowane w jajku-bułce-jajku i mące. Wyjdzie bardzo fajna gruba smaczna panierka. Serwujemy na gorąco z ziemniakami, frytkami, kopytkami lub z sama surówką. Kotlety schabowe doskonale smakują tez na zimno z chlebem lub bez , polecam !  Smacznego

chleba naszego
Dworska uczta 233

często mieszając, aż sos zgęstnieje *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Dworska uczta pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kotlety rybne 107

praktycznie tak samo, jak tradycyjne kotlety z mięsa. Uwielbiane są szczególnie przez dzieciaki, ale nie tylko. Takie kotleciki rybne świetnie smakują na ciepło w towarzystwie ziemniaków i surówki, ale także na zimno w formie przekąski. PRZEPIS NA KOTLETY RYBNE Składniki 500 g fileta z dorsza 1 czerstwa kajzerka 1 jajko sól pieprz mleko do namoczenia kajzerki bułka tarta

Przepiski.pl
Siekane kotleciki rybne 98

które lepiej zwiążą masę. Do rybnych kotlecików możecie użyć dowolnych filetów z ryby, świetnie sprawdzi się na przykład dorsz lub mintaj. Siekane kotleciki rybne wspaniale smakują z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty lub innymi dodatkami. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na obiad z rybą :) Polecam również mój przepis na pyszną rybę pieczoną na ryżu: Siekane kotleciki rybne

Lekcje w kuchni
Kremowe risotto z krewetkami i szpinakiem 92

Potrawę posypujemy parmezanem i podajemy *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ         Artykuł Kremowe risotto z krewetkami i szpinakiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Filet z kurczaka w cieście czosnkowym 42

kurczaka w cieście czosnkowym to świetny pomysł na imprezową przekąskę, ale sprawdzi się również jako danie obiadowe. Małe, chrupiące kotleciki możemy podawać z frytkami lub ziemniakami, do tego ulubiona surówka i obiad gotowy. Filet z kurczaka w cieście czosnkowym robi się szybko, przepis jest bardzo prosty i każdy powinien sobie poradzić z przygotowaniem takiej przekąski. Lista składników, które potrzebujemy

Danka Pichci
Filet z kurczaka po chłopsku 596

zapiekamy w piekarniku z dodatkiem ogórka konserwowego oraz sera mozzarella smakuje naprawdę bardzo fajnie. Mięso jest soczyste i delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Do tego tradycyjne ziemniaczki i surówka i mamy smaczny i sycący obiad. Poniżej znajdziecie dokładną instrukcję oraz listę składników, niezbędnych do przygotowania tego dania. FILET Z KURCZAKA PO CHŁOPSKU – PRZEPIS Składniki 500 g fileta

Przepiski.pl
Wykorzystaj mieszarkę do mięsa w lokalu – usprawni Twoją pracę! 32

dopasowany do potrzeb danego lokalu gastronomicznego. Mieszarka masarska może być wykorzystana w celu: połączenia składników na farsz, wędliny, kiełbasy, równomiernego połączenia składników na burgery (mięsne lub rybne), wymieszania składników surówek, serów, czy sosów. Duże dzieże oraz możliwość delikatnego mieszania składników, pozwalają na przygotowanie za jednym razem dużej porcji potrawy. Mieszarka do mięsa są jednym z podstawowych urządzeń w firmach garmażeryjnych

Słodkie okruszki
Ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym 152

śmietanę z mąką oraz chrzan. Całość dokładnie mieszam, gotuję na wolnym ogniu ok. 3 minuty aż zgęstnieje. Do gorącego przekładam pokrojone ozorki. Ozorki podaję z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. U mnie to zazwyczaj domowe buraczki klik   Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Zapiekane piersi z indyka pod pierzynką – rozpływają się w ustach 160

czas pieczenia zajmie około 30 minut. Z czym podać zapiekane piersi z indyka pod pierzynką? Jeśli planujecie podać je na obiad, możecie ugotować ziemniaki lub kaszę i przygotować ulubioną surówkę np. z kapusty pekińskiej lub marchewki. Takie piersi są bardzo uniwersalne, więc dodatki mogą być różne. Jako danie imprezowe można podać je z jakimś sosem na zimno np. czosnkowym

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 125

przygotowanej masy formować kotleciki. Następnie obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe kotleciki podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również do obejrzenia, krótkiego filmiku, w którym pokazuję jak przygotować te pyszne kotleciki z dodatkiem suszonych pomidorów. Artykuł Kotlety mielone z suszonymi pomidorami pochodzi

Przepiski.pl
Wytworna zakąska z selera 79

olej jest dobrze rozgrzany można sprawdzić wlewając najpierw kropelkę ciasta, jeżeli od razu zacznie się smażyć, ma odpowiednią temperaturę. Plastry selera podawać gorące, posypane posiekanymi orzechami z ulubionymi surówkami. Bardzo dobrze będzie komponował się z sałatką na bazie ananasa z syropu.         (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Kulinarne przemyslenia