dodaj jedną łyżkę oleju. Pierogi wrzucaj delikatnie do wrzącej wody i pozwól im wypłynąć na powierzchnię. Po wypłynięciu gotuj jeszcze 3 minuty. Pierogi podaj z uprażoną cebulką i ulubioną surówką lub posyp kiełkami. Składniki FARSZ 1 duża cebula lub 2 mniejsze (około 125 g) 250 g boczniaków lub innych grzybów 2 łyżki oleju pół łyżeczki soli pół łyżeczki czarnego pieprzu
Eat me! Fit me!kapustę podaję jako danie główne na obiad lub na lunch . Do przygotowania duszonej kapusty użyłam kapusty stożkowej. Kapusta stożkowa to biała kapusta o delikatnych liściach. Idealnie sprawdza się w surówkach, kiszonkach, smażona bądź gotowana. W wersji duszonej kapustę można grubo pokroić, ja jednak wolę przekroić ją na cztery duże ćwiartki, gdyż większe kawałki lepiej prezentują się w momencie serwowania. Polecam
MeCooksnatkę pietruszki. Kotlety panierujemy w rozmąconym jajku i mące, smażymy na rozgrzanym oleju na złoto, z jednej i drugiej strony. Podajemy je z ulubionymi dodatkami, ziemniaki/kasza i surówką, polane sosem. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje MarioliDrobiowe kotlety siekane z cukinią to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kotletów w panierce. Smakują na ciepło, jak i na zimno. Można je podawać na przykład z ryżem i ulubioną surówką. Przypadną do gustu starszym i młodszym smakoszom. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Drobiowe kotlety siekane z cukinią: 300 g filetu z piersi kurczaka 500 g młodej cukinii 1/2 czerwonej papryki
Danka Pichcistron. Pod koniec smażenia przykrywamy na około 2 minuty pokrywką, w celu poduszenia. Usmażone kotleciki układamy na ręczniczku. ( aby ociekły z tłuszczu ) Podajemy z ziemniaczkami, frytkami oraz ulubioną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Soczyste kotlety mielone pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!wierzchu posmarować lub spryskać olejem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 st. C przez około 10 – 12 minut z każdej strony. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego
Pani M - kuchnia smakowitapodaniem posypujemy parmezanem i rukolą *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Makron z kurczakiem i pomidorami w kremowym sosie curry pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemczarnuszki w inny sposób – jako dodatek do innych dań czy napojów. Do czego można dodać olej z czarnuszki? Oto kilka propozycji: Olej z czarnuszki można polewać sałatki i surówki, zamiast paczkowanego sosu winegret. Efektem będzie bardziej intensywny, korzenny posmak potrawy. Nadaje się także do polania makronu czy kaszotto – np. w połączeniu z olejem rzepakowym. Świetnie współgra z tuńczykiem, podkreślając jego
Słodkie okruszkismaku. Karczek w sosie po karkonosku jest delikatny, mięciutki, wprost rozpływa się w ustach. Wspaniale smakuje z kluskami ziemniaczanymi (na przykład śląskimi) albo ziemniakami. Podajcie do niego ulubioną surówkę lub sałatkę albo inne ulubione warzywne dodatki. Bardzo polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na karkówkę :) Polecam również pyszną karkówkę w sosie własnym z pieczarkami: Karkówka po karkonosku, składniki
Lekcje w kuchniszkl. wody gazowanej 2 duże jajka szczypta soli warzywa 1 średni pomidor 1 średni zielony ogórek kilka liści porwanej sałaty lub trochę szatkowanej kapusty(możecie użyć trochę surówki,jeśli macie- ja tak zrobiłam) mięso 20-30dag. porwanej wieprzowiny, pokrojony w paski kotlet schabowy, cebula, podsmażyć razem do zrumienienia cebuli sos 2 łyżki majonezu 1 łyżka pikantnego ketchupu ewentuanie
Kuchnia Beatyroladki drobiowe ze szpinakiem i serem. Muszę się wam pochwalić, że okazały się bardzo smaczne i smakowały wszystkim moim domownikom. Mięsko jest mięciutkie i soczyste. Do tego jakaś surówka i obiad gotowy! Wbrew pozorom nie jest to nic skomplikowanego i przygotowanie ich zajmuje mniej więcej tyle samo czasu co zwykłych kotletów z kurczaka. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu (adsbygoogle
Gotuj z Prezesempropozycja to pieczony kurczak w marynacie musztardowej! Po upieczeniu mięso jest mięciutkie i soczyste, a skórka chrupiąca – czyli coś co każdy z nas lubi! Do tego jakaś surówka, pieczone ziemniaczki i mamy idealny obiad (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kurczaka w marynacie musztardowej: 4 ćwiartki z kurczaka 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki octu
Gotuj z Prezesem