Zapraszam na zaskakująco pyszną i lekką surówkę na bazie cukinii. Robiłam ją pierwszy raz, ale z pewnością jeszcze powtórzę. Składniki: 1 mała młoda cukinia 1 mała marchewka 1 łyżka siekanego szczypiorku 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego lu śmietany 1/2 łyżeczki musztardy stołowej sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce jarzynowej. 2. Marchew obrać, zetrzeć
Kuchnia domowa Anisklepie. Pewnie nie każdy ją lubi, bo jest ostra i bardzo wyrazista w smaku. Jednak w połączeniu z delikatną kapustą pekińską posmakuje już każdemu bez wyjatku. Z jej dodatkiem surówka z kapusty pekińskiej jest winna i lekko pikantna. Świetny dodatek obiadowy do drugiego dania. Składniki: 1/2 średniej kapusty pekińskiej 1 biała rzodkiew 1 marchewka 1 cebula 1 jabłko sól, pieprz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zdjęciu: puree ziemniaczane, sos koperkowy na mleku, z dodatkiem mąki kukurydzianej i spiruliny (1 łyżeczka), surówka z kapusty kiszonej z olejem lnianym, mini marchewki z imbirem i chili na maśle klarowanym i jaglane nuggetsy. Escape rooms (jest ich kilka w Rzeszowie) to ciekawy pomysł na spędzenie wolnego czasu, integrację pracowników a nawet zabawę rodzinną. To taka
Qlinarnie i QlinarniePrzepis na błyskawiczną surówkę do obiadu – z kapusty pekińskiej, jabłka i marchewki. Kapustę drobno pokroić. Jabłka i marchewki obrać i utrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do kapusty
BullioSkładniki wkładamy do miski. 3. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, natkę pietruszki i majonez. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy sałatkę sola i kolorowym pieprzem. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: Bonduelle , fasola , kukurydza , majonez , na szybko , papryka , sałatka , soczewica , Wielkanoc , z kapustą
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywielkanocnych ucztach, bogatych w mięso i sałatki z majonezem proponuję dziś lekką kolorową surówkę z miodowym dressingiem. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 4 łyżki kukurydzy z puszki kilkanaście czarnych oliwek 2 łyżki ziaren słonecznika ok. 9 pomidorów śliwkowych lub koktajlowych 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku 1/2 opakowania twardej fety, pokrojonej w kostkę Sos: 1/3 szklanki wody 4 łyżki białego octu
Czerwień i błękitSłodko -kwaśna, dzięki mandarynkom bardzo wilgotna - surówka z marchewki , mandarynek i jabłka. Idealna dla dzieci, pasuje do każdego dania mięsnego. Składniki: 3 marchewki 1 jabłko 2 mandarynki cukier - do smaku około 2 łyżeczki soku z cytryny 1-2 łyżki oleju (proponuję lniany lub winogronowy) Wykonanie: Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce
Smak mojego domuDodajemy pokrojone ogórki, pora i czerwoną paprykę. 4. Sałatkę łączymy z majonezem i dopiero potem doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną czarnuszką i kwaskiem cytrynowym. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: brokuł , czarnuszka , fasola mung , Gellwe , kwasek cytrynowy , ogórki , papryka , sałatka , seler konserwowy , Targroch , tuńczyk , warzywa , Wielkanoc
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywinegret Rukole dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Umyte pomidorki kroimy na pól lub na ćwiartki, paprykę w paseczki. Wszystko układamy w półmisku i polewamy dwiema łyżkami sosu. Delikatnie mieszamy. Surówkę można jeść solo lub w duecie z dowolnym mięsem albo pieczonymi ziemniaczkami
Kulinarne przemysleniasałatek. Taką paprykę możemy przechowywać w lodówce przez długi czas. Oliwa w której papryka leżakuje, może być wykorzystywana na różne sposoby: można na niej smażyć, dodawać do sałatek oraz surówek. Ma cudowny zapach i smak ziół. Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemysleniaUwielbiam koper włoski, chrupiący o lekko anyżkowym smaku. Tym razem podałam koper w sałatce z ogórkami, pachnącej i chrupiącej. Sałatka znakomicie smakuje na śniadanie ale i jako surówka do obiadu, polecam. Sałatka z kopru włoskiego i ogórków. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSurówka z kiszonych buraków jest bardzo zdrowa, ale nie kiszę tych warzyw specjalnie żeby zrobić warzywny dodatek do obiadu. Są raczej "produktem ubocznym" pozostającym po ukiszeniu zakwasu buraczanego, co jednak nie znaczy wcale, że można je ot tak, po prostu, wyrzucić! To byłoby marnotrawstwo i lekkomyślność. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaCzerwona kapusta z ulubionym winegretem na bazie octu jabłkowego, miodu, oleju i ziół. Dodałam do niej mandarynki w syropie i pestki dyni. Surówka idealnie pasuje do czerwonych mięs. Składniki: ćwiartka dużej główki czerwonej kapusty łyżka cukru płaska łyżeczka soli Sos: 4 łyżki octu jabłkow ego 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżki oleju (np. migdałowego) pół puszki mandarynek z puszki
Czerwień i błękitMizeria z zielonych ogórków, oczywiście świeżych, to najprostsza i najszybsza mizeria / surówka, jaką można podać do obiadu lub do kolacji albo nawet na przekąskę – kiedy ją zjemy zależy tylko od Nas samych. Składniki na: Mizeria z zielonych ogórków jeden średniej wielkości świeży (zielony) ogórek rzadka śmietana bez dodatku zagęstników lub naturalny jogurt –... Więcej The post Mizeria z zielonych
Magiczny Garnekgodzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Na specjalne okazje , Na wynos , Przystawki i przekąski , sałatki i surówki Tagged: jogurt naturalny , koperek , seler , wędlina , ziemniaki
https:KKuchniaMniam